• Home
  • Nieuws
  • Vampire Diaries maker bezig met nieuwe YA series gebaseerd op boeken

Vampire Diaries maker bezig met nieuwe YA series gebaseerd op boeken

Julie Plec, bekend van de populaire serie Vampire Diaries, heeft meerdere projecten bekendgemaakt onder haar contract met Universal Television. Hier werkt ze mee samen sinds 2020, toen ze wegging bij Warner Bros. Television. Momenteel werkt Plec aan tien verschillende projecten. Een van deze projecten is Clifton, gebasseerd op het werk van Margaret Peterson Haddix genaamd Running out of Time. 

Waar gaat Running out of Time over? 
1840. Running out of Time volgt een meisje genaamd Jessie Keyser. Jessie woont met haar ouders en zus Katie in Clifton, Indiana. De kinderen in het dorp worden heel ziek, Katie is daar één van. De leveringen van medicijnen blijven op zich wachten en Jessie's moeder besluit om iets te delen dat ze altijd heeft geweten. Ze leven eigenlijk in 1996 in een stad waar ze bekeken worden door toeristen en willen zien hoe het leven is in 1840. In een race tegen de klok moet Jessie ontsnappen en hulp vinden om de stad te redden. 

Andere projecten 
Douglass Medical is een ander project van Plec. De serie volgt een dokter die gedwongen wordt om terug te keren naar huis, in Washington DC, na de gevolgen van een schandaal. Een ander project, Freeman, gaat over een familie dat naar een mooi stadje in Georgia verhuist na een grote erfenis te krijgen, inclusief een huis dat bekend staat als Freeman Manor. Romantische komedie Stay Gold en romantische horror fantasy This Savage Song staan ook op de lijst. 

Bron: The CW

The Vampire Diaries 
Julie Plec is bekend van The Vampire Diaries, maar waar gaat die serie over? The Vampire Diaries is een science fiction drama voor een jongvolwassen publiek en draait om de middelbare scholier Elena Gilbert (Nina Dobrev), die erg populair is en altijd overal in wil uitblinken. Dan ontmoet ze de mysterieuze Stefan Salvatore (Paul Wesley) een vampier die ten tijde van de Italiaanse Renaissance geboren is. Terwijl de liefde tussen de twee opbloeit wordt het dorp waarin ze wonen, Mystic Falls, opgeschrikt door brute moorden. Ondertussen komt Elena erachter dat Stefan een vampier is en verdenkt zij hem van het plegen van de gewelddadige moorden. Op dat moment verschijnt zijn broer Damon Salvatore (Ian Somerhalder) uit het niets. De beide broers nemen het tegen elkaar op met als inzet, de ziel van Elena. Wanneer er een driehoeksverhouding ontstaat barst de strijd in alle hevigheid los. 

 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Kleine hartige taartjes - Petit Gateau (Meike Schaling)

  • Recensie: The darkest minds

  • Marigold en Rose - Louise Glück

Zoek in artikelen