Nieuwe spelletjes voor deze zomer

Wie vindt het nu niet leuk om even met het gezin of vrienden een spelletje te spelen! We kennen de klassiekers al, dus deze zomer is het tijd voor iets anders. Kruip in de huid van een dichtende Neanderthaler, maar pas op dat je niet met de opblaasbare knuppel geslagen wordt. Zet je beste pokerface op met een potje Perudo of wees je tegenstanders te slim af met een hilarisch potje Exploding Kittens. Kortom, genoeg leuke spellen om je zomeravond mee te vullen! Wil je meer weten over deze en andere leuke spelletjes? Een handige website waar je alles kunt lezen over de leukste spellen is Unbox Now.

 

Exploding Kittens - 2 t/m 5 spelers 

Eigenlijk is het spel heel makkelijk en simpel. Het combineert Russische roulette met exploderende kittens! Wanneer je aan de beurt bent, speel je één van de actiekaarten in je hand, zoals ‘Ontmantel’ en ‘Voorspel de Toekomst’ om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere om een aanval af te weren. Speel de juiste combinatie van kaarten om je tegenstanders uit te schakelen en voor je het weet is het: KABOEM!

 

Poetry for Neanderthals - 2 t/m 6 spelers

Van de makers van Exploding Kittens! In Poetry for Neanderthals verdienen spelers punten door hun teamleden woorden en zinnen te laten raden. Er is alleen een addertje onder het gras: ze mogen alleen maar woorden gebruiken met één lettergreep! Houden ze zich hier niet aan? Dan mag het andere team hen slaan met een opblaasbare knuppel. 

Jungle Speed 2 t/m 10 spelers

Wees de eerste om de totem te pakken en al je speelkaarten kwijt te raken. Dit spel draait zoals de naam al doet vermoeden om snelheid. De kaarten worden onder de spelers verdeeld en iedere speler draait een kaart om zodat het symbool zichtbaar is. Als er een ander is die hetzelfde symbool heeft (ongeacht de kleur), moeten de spelers zo snel mogelijk de totem grijpen. De snelste speler mag zijn kaarten aan de verliezen geven. Het spel zorgt voor chaos waardoor je goed op moet letten. Om het iets moeilijker te maken zijn er kaarten die erg op elkaar lijken, maar niet precies hetzelfde zijn. Maak je de fout om dan toch de totem te pakken, dan krijg je alle kaarten van je tegenspelers!

Jungle Speed kun je spelen met 2 tot 10 personen. Een ronde spelen duurt slechts 10 minuten, waardoor Jungle Speed een ideaal spel is om meerdere rondes van te spelen. Zowel aan te raden voor kinderen als volwassenen.

Dit spel is ook beschikbaar in de versie Jungle Speed Kids.

Throw Throw Burrito - 2 t/m 6 spelers

Ook dit spel is van de makers van Exploding Kittens. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals 3x Gothic Luiaard, HoutHak Hond, Katten Koe, Klef Kuikentje, Blaffende Haai en Drijf Geit. Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht (Bonje, Duel en Oorlog), waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken. Het spel wordt gespeeld in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde en ontvangt het Koning Burrito embleem. Als deze speler ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel.

Unstable Unicorns 2 t/m 8 spelers

Probeer als eerste speler 7 eenhoornkaarten in jouw ‘stal’ (voor je op tafel) te verzamelen. Iedere speler begint het spel met 1 baby eenhoorn in hun stal en tijdens een speelbeurt mag je ofwel een eenhoorn uit je handkaarten in je stal leggen ofwel effectkaarten spelen om je tegenstanders dwars te zitten. Zo kun jij bijvoorbeeld eenhoorns uit iemands stal verwijderen of iedereen een eenhoorn laten afleggen etc. Weet jij als eerste je stal te vullen?

Geef een Hint - 4 t/m 8 spelers

Laat jouw teamgenoten zo veel mogelijk begrippen raden met het partyspel HINT! Tijdens dit spel laat jij je teamgenoten begrippen raden door uit te beelden, praten, neuriën of tekenen. Speel HINT om een hint te krijgen, te geven of te stelen! Pas wel op voor de verboden begrippen!

Perudo / Perudo Jumbo - 2 t/m 10 spelers

Perudo is een eenvoudig en snel dobbelspel vol bluf en spanning. Dankzij de Jumbo verpakking is het nu ook mogelijk om dit te spelen met maar liefst 10 personen! Bij het begin krijgt iedere speler een dobbelbeker met vijf dobbelstenen in bijbehorende kleur. De spelers bekijken het resultaat van hun eigen worp, maar schermen dit af zodat de andere spelers dit niet kunnen zien. De startspeler doet een eerste bod waarbij hij gokt hoeveel dobbelstenen er van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. De volgende speler kan drie verschillende acties ondernemen. Zal hij het bod verhogen? Vertelt hij de waarheid of denk je dat hij bluft?

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • The Woman King trailer is uit!

  • Deze films en series worden in oktober van Netflix verwijderd

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Mijn Reuze Zoekboek, reis rond de wereld

  • Recensie: A Dog's Way Home

  • Superkrachten uit series die wij ook willen 

Zoek in artikelen