• Home
  • Nieuws
  • Oefenen voor je theorie-examen doe je zo!

Oefenen voor je theorie-examen doe je zo!

Het staat voor niemand op de lijst van favorieten dingen, maar als jij zelfstandig achter het stuur wil kruipen moet je er toch aan geloven: het theorie-examen. Het theorie-examen test of jij de theorie goed onder de knie hebt om na het praktijkexamen te kunnen autorijden. Hieronder vind je een aantal tips om goed voorbereid je examen in te gaan. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Voorbereiding
Je weet wat ze zeggen: een goede voorbereiding is het halve werk. Weet jij al wanneer je je theorie examen hebt? Dan weet je precies hoe lang je nog hebt om te blokken. Je kan dan in voorbereiding naar die datum toe werken. Hierdoor kan je de hoofdstukken verdelen, dat is een fijne en systematische manier om te werken. Een goede manier om te testen of je de stof onder de knie hebt is door middel van het maken van oefen tentamens, maar hiervoor moet je eerst geleerd hebben. Toch is het goed om van tevoren één oefen examen te maken. Zie het als een nulmeting, dan weet jij achteraf precies hoeveel je vooruit bent gegaan! 

Categorieën
De lesstof is door het CBR in verschillende categorieën verdeeld. Dit is makkelijk om te zien met welke onderwerpen je meer moeite hebt dan anderen. Als je ieder onderwerp hebt gehad kun je meer aandacht geven aan de categorieën die je moeilijk vindt. Nog een tip: maak notities! Niet alleen zodat je weet waar je extra aandacht aan moet besteden, maar als je iets opschrijft onthoud je het makkelijker. Als je de moeilijkste zaken opschrijft heb je ook meteen een handig overzicht!

Bron: Pexel 

Auto theorie oefenen
Als je denkt dat je de theorie onder de knie hebt, is het tijd om het theorie-examen te oefenen. De examens van TheorieExamenOefenen.nl zijn te vergelijken met het echte theorie-examen van het CBR. De examens hebben dezelfde soort vragen en werken ook op dezelfde manier. Als je een oefen-examen hebt afgerond, weet je meteen of je geslaagd zou zijn voor het echte auto theorie-examen. Je krijgt ook te zien welke vragen je fout hebt beantwoord, zodat je precies weet waar je nog meer aandacht aan moet besteden om te slagen! Ook staat er bij iedere vraag een korte uitleg waarom het antwoord goed of fout is. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten. Wil jij tien examens oefenen, twintig of wil je zelfs examentraining? Nadat je een pakket gekozen hebt kun je direct beginnen met oefenen. De pakketten werken op zowel Windows als Mac en je kunt via elke browser op elk apparaat aan de slag. Of probeer het gratis proefexamen!

Bron: Pexel

Het theorie-examen
Hoe is zo'n examen opgebouwd? Een theorie-examen bestaat uit 65 vragen. Je krijgt 25 gevaarherkenningsvragen, 12 vragen over verkeersregels en 28 vragen over verkeersinzicht. Voor het hele examen krijg je 45 minuten de tijd. Heb jij de theorie regelmatig herhaald en slaag jij voor je oefen-examens? Dan is het tijd om vol zelfvertrouwen naar het CBR te gaan! Ontspan. En denk je wel aan onder anderen je legitimatiebewijs? Wij wensen je heel veel succes! 

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • Smokey Goodness BBQ feast on fire - Jord Althuizen

  • Meisje - Edna O'Brien

  • Beren koken - Mikael Niemi

Zoek in artikelen