The Woman King trailer is uit!

The Woman King is inmiddels in Amerika te zien en ook voor Nederland duurt het niet lang meer! In oktober kun je naar de bioscoop gaan om deze nieuwe historische film te bekijken. Amerikaanse bioscoopbezoekers zijn in ieder geval al erg tevreden; The Woman King is met ruime voorsprong bovenaan de boxoffice geëindigd van nieuwe releases! Wil je nu alvast meer weten? Lees dan snel verder en bekijk alvast de trailer!

Waar gaat The Woman King over? 
The Woman King vertelt het waargebeurde verhaal over de Amazones. De film is gebaseerd op het originele verhaal van Maria Bello. The Woman King is geïnspireerd op de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het Koninkrijk van Dahomey. In de 18de en 19de eeuw was dit één van de krachtigste staten in Afrika. In de film volgen we het verhaal van Nanisca, generaal van de vrouwelijke militaire eenheid (ook wel bekend als de Amazones), en haar dochter Nawi die samen vechten tegen de andere stammen die hun eer beschamen en hun volk tot slaven willen maken!

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

Bekijk hier The Woman King trailer: 

Cast 
Viola Davis (bekend als Annalise Keating uit How to Get Away with Murder) en Lupita Nyong’o (bekend als Nakia uit Black Panther) spelen de hoofdrollen in The Woman King. Viola Davis speelt Nanisca en Lupita Nyong'o speelt haar dochter, Nawi. De film is geregisseerd door Gina Prince-Bythewood. 

Wanneer kun je The Woman King bekijken? 
In Nederland verschijnt The Woman King op 12 oktober in de bioscoop! In de US is hij al te zien, tot nu toe is de waargebeurde actiefilm daar sterk onthaald. The Woman King scoorde sterk aan de box-office! 

Bekijk hier The Woman King poster: 

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

Kritiek
Toch is niet iedereen positief over de actiefilm. Zo zouden bioscoopgangers vinden dat de film niet accuraat is en hebben ze hierdoor de hashtag genaamd #BoycottWomanKing in het leven geroepen. The Woman King zou geen eerlijk beeld van de slavernijgeschiedenis laten zien van het Afrikaanse koninkrijk Dahomey. Regisseur Gina Prince-Bythewood gaat hier niet in mee. Zij zegt: "Als de aanklacht is dat we dat onderwerp niet aansnijden, dan hebben ze de film dus niet gezien." Ze geeft aan dat we meestal het standpunt zien van de mensen die verhandeld werden, maar zij wilde juist laten zien wat zich afspeelt aan de andere kant van de oceaan, met de mensen die achterblijven. 

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • A Boy Called Christmas - Matt Haig

  • Thrillers met sterke plottwists

  • Ongelofelijke octopussen - Owen Davey

Zoek in artikelen