Kinderboekenweek 2022

Vandaag gaat de Kinderboekenweek van 2022 van start! Tijdens deze 'week' van tien dagen wordt het kinderboek in het zonnetje gezet. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd, op scholen, boekhandels en bibliotheken. Speciaal voor onze lezers hebben wij op een rijtje gezet wat er allemaal te doen is tijdens de Kinderboekenweek van 2022. Lees dus snel verder!

Thema: Gi-ga-groen!
De Kinderboekenweek van 2022 is groen! Het thema van dit jaar gaat over de natuur. De natuur is overal om ons heen, zo ook in heel veel boeken! Deze boeken helpen kinderen om een echte natuurheld te worden. Leer over dierenweetjes in informatieve boeken, ga op avontuur in spannende buitenverhalen of geniet van prachtige natuurlillustraties in prentenboeken. 

Kinderboekenweek 2022
In 2022 duurt de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober. Het kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Andy Griffiths. Je kunt hem kennen van de populaire De waanzinnige boomhut–reeks, die hij samen met Terry Denton heeft geschreven. De titel van het geschenk is: Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen. Edward van de Vendel, die ook de andere boeken van Griffiths en Denton heeft vertaalt, zal het kindeboekenweekgeschenk vertalen. Je krijgt het geschenk cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek een kinder- of jeugdboek van minimaal 12,50 koopt. Er is ook een speciaal boek voor kleuters, genaamd Het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dit boekje is tijdens de Kinderboekenweek te koop tegen een klein bedrag. 

Bron: CPNB

Scholen
Jaarlijks wordt de Kinderboekenweek georganiseerd door de CPNB. Scholen kunnen bij de CPNB een pakket aanvragen om mee te vieren op school. In het pakekt zit promotiemateriaal en lessugesties die horen bij het them Gi-ga-groen. 

Wil je wat tips voor leuke kinder- en jeugdboeken kijk HIER

Kinderboekenbal
Op de dinsdag voor de Kinderboekenweek vindt het Kinderboekenbal plaats. De CPNB maakt hier bekend welke boeken dit jaar winnen. Zowel de winaar van de Gouden Griffel als de Gouden Penseel wordt hier bekend gemaakt. 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De leukste Disney samenzweringstheorieën

  • Recensie: De zusterklokken

  • Is Lorelai uit Gilmore Girls zwanger? Wij hebben bewijzen!

Zoek in artikelen