• Home
  • Nieuws
  • Dit is wat we weten over Indiana Jones 5

Dit is wat we weten over Indiana Jones 5

Harrison Ford's archeoloog keert voor een laatste keer terug naar het grote scherm! In 2023 kunnen we genieten van Indiana Jones 5. 15 jaar na Indy's laatste avontuur is hij er weer klaar voor om met slangen en Nazi's te vechten in het (vooralsnog ongetitelde) vijfde deel. In dit artikel zetten we speciaal voor onze lezers op een rijtje wat we tot nu toe weten over Indiana Jones 5. 

Indiana Jones
Wie is Indiana Jones? In de eerste film van Indiana Jones wordt wereldreiziger en archeoloog Indiana Jones net voor de Tweede Wereldoorlog door de Amerikaanse overheid ingehuurd om een religieus relikwie op te sporen, voordat dit artefact in de handen van de Nazi's valt. Ondertussen zijn we vier films verder. De vijfde film komt volgend jaar uit en het ziet er naar uit dat dit de laatste film wordt met Harrison Ford. 

Bron: Paramount Pictures

Waar gaat Indiana Jones 5 over? 
Een Indiana Jones film begint met een spectaculair begin. Om die trend door te zetten gaat Indy in het begin van de film terug naar 1944, naar een kasteel dat vol zit met Nazi's. Met de technology van tegenwoordig gaat ook het uiterlijk van hoofdacteur Harisson Ford terug in de tijd. De bedoeling is dat hij weer uitziet zoals hij in Raiders Of The Lost Ark uitzag. Producer Kathleen Kennedy hoopt dat je meteen het gevoel hebt dat je in een Indiana Jones film zit. "Hoewel er in termen van technologie over zal worden gesproken, hoop ik dat je er gewoon naar kijkt en zegt: 'Oh mijn god, ze hebben net beeldmateriaal gevonden. Dit was een ding dat ze 40 jaar geleden schoten'. Harrison Ford is ook erg tevreden over deze eerste scenes. "Maar het zorgt er nog niet voor dat ik jong wil zijn", zegt hij. "Ik ben blij dat ik mijn leeftijd heb verdiend." Na deze eerste scenes keren we terug naar 1969, waar de rest van de film zich afspeelt. Het verhaal gaat vervolgens verder over de maanlanding. 

Cast
Harrison Ford was op zoek naar een script dat Jones aan het einde van zijn avontuur laat zien. Dat script komt van Jez and John-Henry Butterworth. Samen met regisseur James Mangold hebben ze het script geschreven. Een 'hero at sunset', zo omschrijgt Mangold het doel van het verhaal. Naast Ford zien we Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones en Thomas Kretschmann. 

Bron: Empire

Wanneer zal Indiana Jones 5 te zien zijn? 
Je kunt Harrison Ford voor de laatste keer in de voetstappen van de avonturier zien stappen in de zomer van 2023. 

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • Soms mis je me nooit

  • Dat heb ik weer! #4

  • Chicklit.nl Leesclub deelt uit: Wat te doen met 8 miljoen?

Zoek in artikelen