• Home
  • Nieuws
  • Henry Cavill moet na de The Witcher ook Superman opgeven

Henry Cavill moet na de The Witcher ook Superman opgeven

Eerder hoorde we al dat monsterjager Geralt of Rivia door iemand anders gespeelt gaat worden dan Henry Cavill in seizoen 4. Dit was omdat de bekende acteur binnenkort weer te zien zou zijn in zijn andere bekende rol, namelijk die van Superman. Nu blijkt dat ook binnen die franchise een wissel van de wacht plaatsvind. Er is geen ruimte meer voor Henry Cavill, iets wat ook hij pas recent heeft gehoord. Ben jij benieuwd hoe dit zit? Lees dan snel verder! 

Henry Cavill
Henry Cavill heeft eerder al aangegeven te stoppen met The Witcher. 'Mijn reis als Geralt of Rivia zat vol met zowel monsters als avonturen, maar helaas, ik zal mijn medaillon en mijn zwaarden neerleggen voor seizoen 4,' zei Cavill in een verklaring op Netflix.com. De 39-jarige acteur maakte een paar maanden geleden, in oktober, nog bekend dat dit was omdat hij (opnieuw) te zien zou zijn als Superman. Speciaal stoppen bij The Witcher om vervolgens de bons te krijgen bij Superman. Dit besluit zou zijn genomen in overleg met producenten James Gunn en Peter Safran, maar Cavill hoorde pas een paar dagen geleden dat ze kiezen voor een andere weg. Gunn werkt aan het script voor de nieuwe Superman. Het zou gaan over de jongere jaren van het titelpersonage, waardoor er geen plek meer is voor Cavill. Henry Cavill was in 2013 voor het eerst te zien als Superman in de film Man of Steel. In 2016 stapte hij voor het laatst in de schoenen van Clark Kent in de film Batman v Superman: Dawn of Justice

Lees hieronder Henry Cavill's verklaring op Instagram:

Liam Hemsworth
De vervanger voor Superman is nog niet bekend, maar de vervanger voor The Witcher is niemand minder dan Liam Hemsworth (The Hunger Games). Hemsworth (het jongere broertje van Chris, die je kunt kennen als Thor in het MCU) is trots dat hij in de schoenen van Cavill mag treden. 'Ik ben vereerd dat hij mij toestaat de zwaarden van de Witte Wolf op te pakken voor het volgende hoofdstuk van zijn avontuur,' schrijft hij in een verklaring. Hij schrijft ook dat de verwachtingen hoog zijn, maar dat hij veel zin heeft om in de wereld van The Witcher te stappen. De reacties van fans zijn verdeeld. De meeste vinden het natuurlijk jammer dat Henry Cavill de cast verlaat, maar ze zijn ook wel benieuwd wat Hemsworth aan de rol toe kan voegen. 

Derde en vierde seizoen 
Toch zullen we nog even moeten wachten tot dat we Hemsworth in de rol van monsterjager zien. Het derde seizoen moet eerst nog uitkomen, waar Cavill nog steeds de leiding heeft. Het derde seizoen wordt verwacht na de zomer van 2023. 

The Witcher
The Witcher, gebaseerd op de gelijknamige fantasy boeken, is een episch verhaal over familie en het lot. Geralt of Rivia, een eenzame monsterjager, probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

Bron: Netflix

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Kusjes naar Frankrijk

  • Snelwegstress (of: snel weg, stress)

  • Blijf zachtjes bij me - Jacqueline Woodson

Zoek in artikelen