• Home
  • Nieuws
  • Henry Cavill speelt in Amazon serie over Warhammer 40,000

Henry Cavill speelt in Amazon serie over Warhammer 40,000

Henry Cavill is veel in het nieuws de laatste tijd. In oktober maakte hij nog bekend dat hij niet te zien zou zijn in het vierde seizoen van The Witcher (Liam Hemsworth neemt het stokje over) en recent is bekend gemaakt dat hij ook als Superman geen plek meer is voor de acteur. Gelukkig voor Cavill hoeft dit niet te betekenen dat hij zonder werk zit. Amazon sloeg meteen toe om de werkeloze acteur onder hun vleugels te nemen en zodoende zal de oud The Witcher ster te zien zijn in Amazon serie die gebaseerd is op Warhammer 40,000, een van de populairste wargames in de wereld. 

Warhammer 40,000
De rechten van Warhammer 40,000 liggen in de handen van Amazon. Het bedrijf heeft voor ogen dat ze een universum aan Warhammer programmering gaan maken. Warhammer fan Henry Cavill heeft na een aantal chaotische maanden zo toch zijn plekje gevonden en zal zowel spelen in de serie als dienen als executive producer. Cavill's liefde voor het spel was al bekend. Tijdens de pandemie stak hij niet onder stoelen of banken dat hij computers bouwde en Warhammer poppetjes verfde. Hij noemt Warhammer heeft van zijn bijna levenslange hobby's. 

Bron: Netflix

Wat hij zou spelen in de serie? In het verleden heeft Cavill al aangegeven dat hij graag een van de Primarchs of Captain-Generals zou spelen, dat zijn hooggeplaatse personages in de Warhammerwereld. Op Instagram schrijft hij: "Al 30 jaar droom ik ervan om een ​​Warhammer-universum live te zien. Nu, na 22 jaar ervaring in deze branche, heb ik eindelijk het gevoel dat ik de vaardigheden en ervaring heb om een ​​Warhammer Cinematic Universe tot leven te brengen. De samenwerking met Natalie Viscuso bij Vertigo was een onuitsprekelijke zegen, zonder haar hadden we misschien niet het perfecte huis bij Amazon gevonden. En het hebben van een huis als Amazon geeft ons de vrijheid om trouw te blijven aan de enorme reikwijdte van Warhammer. Aan alle Warhammer-fans die er zijn, beloof ik dat ik dit IP waar we van houden, zal respecteren. Ik beloof je iets bekends te brengen. En ik probeer je iets fantastisch te brengen dat tot nu toe ongezien is."

Amazon
"De overeenkomst beslaat de rechten van het universum voor series, films en meer", vertelt Amazon in een statement. Het is de eerste keer dat Amazon een deal van dit formaat maakt. Het bedrijf heeft dan wel de rechten gekocht, momenteel zijn er nog geen films en series aangekondigd. Dit kan dan ook nog jaren duren. 

Warhammer 40,000
Warhammer 40,000 wordt ook wel Warhammer 40k of 40k genoemd. Net als Warhammer is Warhammer 40,000 een tabletopspel (letterlijk tafelbladspel). Warhammer speelt in een fantasysetting, maar Warhammer 40k speelt zich af in het 41ste millennium. Er is veel veranderd in deze toekomst. De mensheid heeft onder leiding van de Keizer (The Emperor) bezit genomen van duizenden planeten. De toekomst biedt alleen maar oorlog. De technologie is weliswaar verder gevorderd, maar stagneert nu door de continue oorlogvoering en radicalisme. Op sommige vlakken gaat ze zelfs achteruit*, aangezien veel technologie verloren is geraakt en gewoon niet meer begrepen wordt. Men heeft zich vooral op oorlogvoering en geneeskunde (eventueel ook implantering van speciale organen voor Space Marines) toegespitst. De reden van deze acteruitgang? De oorlog tegen androïdes die plaatsvond tegen het einde van het gouden tijdperk der wetenschap. Androïdes kwamen in opstand tegen de mensen en dit leidde tot een oorlog. 

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Morgenrood

  • Recensie: Keizersvrouwen - Seizoen 1

  • Recensie: Paradijs bij het dashboardlicht

Zoek in artikelen