• Home
 • Nieuws
 • Vampire Academy is gecancelled na eerste seizoen

Vampire Academy is gecancelled na eerste seizoen

Oh nee! Streamingdienst Peacock gaat een aantal series cancellen, waaronder Vampire Academy! De show zou niet voldoen aan de publieksvereisten om verdere seizoenen te rechtvaardigen. Na slechts het eerste seizoen nemen ze dus al afscheid van Vampire Academy, gemaakt door The Vampire Diaries-meesterbein Julie Plec. Toch benieuwd naar het eerste seizoen en wil je meer weten? Lees dan verder!

Waar gaat Vampire Academy over? 
De serie is gebaseerd op de boekenreeks (zes delen) van Richelle Mead. In 2014 hebben de boeken een verfilming gekregen. Twee meiden studeren aan een school voor vampiers en zijn op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Rose is niet alleen de beste vriendin van Lissa, maar ook haar beschermer. Lissa is namelijk een prinses en de troonopvolger van de Moroi (vreedzame vampiers). De film heeft nooit een vervolg gekregen, maar nu doet Julie Plec haar best om de serie naar het volgende level te tillen. Plec was ook het meesterbrein achter series als The Vampire Diaries, The Originals en Legacies. Voor de Vampire Academy tv-serie waren 10 afleveringen besteld, maar Vampire Academy is gecancelled en houdt na het eerste seizoen al op. Meer dan die tien afleveringen zitten er dus ook niet in. Of de serie ergens anders nog een onderkomen krijgt moet nog blijken. 

Bron: Peacock

Ben je benieuwd naar Vampire Academy? Het eerste seizoen is te streamen bij Peacock. Bekijk hieronder de trailer van Vampire Academy seizoen 1: 

Wie zien we in Vampire Academy? 
In de serie zien we Sisi Stringer als Rose Hathaway, een vampier hybrid ook wel dhampir genoemd. Stringer zou je kunnen kennen als Mileena in Mortal Kombat. Daniela Nieves neemt de rol van Lissa Dragomir op zich, de koninklijke vampier. Zij heeft al meerdere series op haar naam staan, zoals Every Witch Way waarin Nieves Andi speelde. Kieron Moore is als Dimitri Belikov te zien en Andre Dae Kim als Christian Ozera. De serie is geregiseerd door onder anderen Julie Plec, Billie Woodruff, Luis Prieto, Jesse Warn, Erica Dunton en Geoff Shotz. Anderen acteurs die we zien zijn J. August Richards als Victor Dashkov, Anita-Joy Uwajeh als Tatiana Vogel, Mia McKenna-Bruce als Mia Karp, Rhian Blundell als Meredith, Jonetta Kaiser als Sonya Karp en Andrew Linder als Mason Ashford. 
 

Nieuwe project
De maker van Vampire Academy, Julie Plec, is al bezig met haar volgende project bij Peacock. Freeman, een mysterieuze dramaserie die zich afspeelt in een klein, pittoresk stadje in Georgia. 

One Of Us is Lying
Naast Vampire Academy neemt Peacock ook afscheid van YA-mysterie One Of Us is Lying. Wil je hier meer over weten? Ons artikel hierover vind je HIER

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • De leukste vampier boeken

 • Komt er een 'Vampire Academy' sequel?

 • Toffe nieuwe boekverfilmingen in 2014!

 • Dit is wat we weten over de Vampire Academy tv-serie

 • Biostip: Vampire Academy

Zoek in artikelen