• Home
 • Nieuws
 • Dit is wat we weten over Outlander seizoen 7

Dit is wat we weten over Outlander seizoen 7

We weten inmiddels dat het einde in zicht is voor Outlander. Het achtste, en laatste seizoen is aangekondigd. Maar voordat het zover is mogen we eerst nog genieten van de laatste twee seizoenen! Heb jij het zesde seizoen al verslonden en kan je niet wachten op meer? In dit artikel zetten we speciaal voor onze lezers op een rijtje wat we tot nu toe weten over het zevende seizoen van Outlander. 

Waar gaat Outlander over? 
Inmiddels kunnen we van zes seizoenen genieten, zal het zevende seizoen in de zomer te zien zijn en is ook het achtste (en laatste) seizoen aangekondigd. We hebben het leven van Claire Randall gevolgd, een getrouwde verpleegster die in 1945 op mysterieuze wijze ontwaakt in het Schotland van 1743. Ze komt terecht in een onbekende en levensbedreigende wereld. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan Jamie Fraser - een moedige en charmante jonge Schotse strijder - ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet wankelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden? De serie is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. 

Bron: Sony Pictures Television

Wat gebeurt er in Seizoen 7?
Even terug: In seizoen 6 zagen we dat Claire en Jamie het moeilijk hadden om degenen van wie ze houden te beschermen en tegelijkertijd ook een leven op te bouwen in het koloniale Amerika. Tegen de achtergrond van een naderende revolutie hebben de twee samen een huis gebouwd in Fraser's Ridge, dat ze nu moeten beschermen. Seizoen 7, dat deze zomer te zien zal zijn, bouwt verder op dit verhaal. Het seizoen zal zich meer richten op het leven van Brianna en Roger. Outlander seizoen zeven zal gebaseerd worden op het boek Een echo in de tijd. In dit deel weet jamie Fraser drie dingen over de Amerikaanse opstand: de Amerikanen zullen winnen – hoewel het daar in 1778 nog niet naar uitziet; tot het winnende kamp behoren betekent nog niet dat hij het er levend af zal brengen; en hij sterft liever dan zijn zoon tegen te komen op het slagveld. Claire weet dat de prijs die de Amerikanen voor de overwinning zullen betalen hoog zal zijn en ze is vastbesloten ervoor te zorgen dat Jamies leven daar niet bij hoort… Seizoen 7 wordt in ieder geval extra lang, maar liefst 16 afleveringen!

Bekijk hier de teaser voor Outlander seizoen 7: 

Wie zullen we te zien krijgen in Outlander seizoen 7?
De bekende cast keert terug! In Outlander zien we Caitríona Balfe als Claire Fraser, Sam Heughan als Jamie Fraser, Sophie Skelton als Brianna MacKenzie, Richard Rankin als Roger MacKenzie, John Bell als een jonge Ian, David Berry als Lord John Grey, Caitlin O’Ryan als Lizzie Beardsley en Paul Gorman als Josiah Beardsley. Nieuwe gezichten zijn Charles Vandervaart, in de rol van Jamie's zoon William, Joey Philips en Izzy Meikle-Small. 

Wanneer kunnen we Outlander seizoen 7 verwachten? 
De afleveringen komen waarschijnlijk in de zomer van 2023 uit, maar het duurt dan nog even voordat je het seizoen in Nederland kan zien. Tot nu toe zit er altijd een jaar tussen voordat de afleveringen op Netflix verschijnen, wat de zomer van 2024 zou betekenen. Kun je niet zo lang wachten? De exclusieve uitzendrechten liggen in Nederland bij Ziggo Movies & Series. Daar zal het seizoen dit jaar dus al verschijnen!

Spin-off
Outlander zal niet compleet vergeten worden na het achtste seizoen. Streamingdienst Starz heeft namelijk de spin-off Outlander: Blood of My Blood officieel aangekondigd! 

Nieuwste artikelen

 • Boeken over magische scholen

 • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

 • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

 • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

 • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

Gerelateerde artikelen

 • De beste huidige kostuumdrama series

 • Recensie: Outlander - Seizoen 1

 • 17 romantische series die je wil zien

 • Outlander seizoen 4 is binnenkort in Nederland te zien

 • Recensie: Outlander - Seizoen 2

Zoek in artikelen