We krijgen een Harry Potter-serie!

Een serie gebaseerd op Harry Potter? Er gingen al een tijdje geruchten rond, maar het is dan eindelijk zover. Ieder seizoen zal een een boek van de bekende reeks onder handen nemen. Eenmaal af zal de serie te zien zijn op HBO Max. J.K. Rowling is ook aan boord voor deze serie. 

TV-serie
Door een boek per seizoen te verfilmen hebben ze meer ruimte voor de details die de boeken geven. Auteur J.K. Rowling heeft naar verluidt ook een rol bij dit nieuwe project, namelijk als producer. Dit is opvallend omdat J.K. Rowling niet alleen zelf onder vuur ligt vanwege haar uitspraken over transgender personen, maar omdat er ook weinig projecten zijn gebaseerd op haar geliefde boeken waar ze deel van wil zijn. Of het spel, Hogwarts Legacy, nu ook wordt verfilmd is minder duidelijk. Die serie zou zich waarschijnlijk afspelen in dezelfde tijd als de game, wat zou betekenen dat het honderden jaren voor de Fantasic Beasts-films afspeelt, de prequel films op de oorspronkelijke filmreeks. Lees HIER meer over deze serie. 

Details
Deze serie zou heel veel ruimte bieden om trouw te blijven aan de boeken. Zo gaan ze meer de diepte in en komen er ook scénes in die fans miste in de films. Zo is J.K. Rowling ook blij om onderdeel te zijn van deze nieuwe vertaling die een niveau van diepte en detail bieden die je alleen krijgt met een tv-serie. 

Warner Bros. 
Warner Bros. is al enkele jaren bezig met het verkennen van een Harry Potter serie. De nieuwe CEO, David Zaslav, is al een tijdje in gesprek met J.K. Rowlin. Zaslav is niet de eerste CEO van Warner Bros. die zijn hart heeft gezet op meer Harry Potter content. Ann Sarnoff, een vorige CEO, had eerder al aangegeven dat ze heel graag meer content over de wereld van Harry Potter zouden willen maken. Zij zei toendertijd: "Wat we ook doen moet trouw zijn aan het origineel, en aan de sfeer van de Tovenaarswereld, en aan wie Harry is." J.K. Rowling, de bedenker van Harry Potter heeft aangegeven geen nieuwe boeken meer te schrijven over de tovenaar. HBO Max dacht er eerder al aan om een live-action tv serie te maken over de magische wereld. Er zou even twijfel zijn geweest over een mogelijkheid voor een film of serie door de uitspraken van de Harry Potter-auteur. Meerdere acteurs van Harry Potter, waaronder Daniel Radcliffe, staan niet achter de mening van de schrijftser. 

Bron: Warner Home Video

Harry Potter
Nog meer Harry Potter nieuws! Het is wel duidelijk dat de filmwereld nog niet klaar is met deze boekenreeks. Even als opfrisser: in het eerste boek leren we Harry Potter kennen. Hij is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar. Auteur J.K. Rowling heeft zeven boeken geschreven, waar acht films van gemaakt zijn. 

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen