• Home
  • Nieuws
  • Game of Thrones krijgt na House of the Dragon een tweede spin-off

Game of Thrones krijgt na House of the Dragon een tweede spin-off

De hitserie Game of Thrones krijgt opnieuw een spin-off! Dit is bekendgemaakt door het bedrijf dat achter het nieuwe streamingplatform Max zit. Naast het nieuws dat er een spin-off serie over The Big Bang Theory wordt gemaakt en er nieuwe plannen liggen voor een Harry Potter serie, wordt Game of Thrones dus ook weer uitgebreid! Alle series zullen te zien zijn op Max. 

A Knight of the Seven Kingdoms
De nieuwe prequel heet voorlopig A Knight of the Seven KingdomsDe serie is gebaseerd op een reeks boeken die George R.R. Martin heeft geschreven als spin-off voor zijn eigen serie. De spin-off reeks gaat over een ridder en zijn schildknaap. De boeken zijn dus ook een preuqel voor A Song of Ice and Fire, waar Game of Thrones op gebaseerd is. Het boek Ridder van de Zeven Koninkrijken is een avontuur dat zich bijna een eeuw voor de gebeurtenissen in Het Spel der Tronen afspeelt. Voordat Tyrion Lannister en Podderik Peyn op het toneel verschenen, waren er Dunk en Ei. De jonge, naïeve, maar vooral ook heldhaftige hagenridder ser Duncan de Lange torent boven al zijn rivalen uit. Zijn metgezel is de piepkleine schildknaap Ei - wiens echte naam (een geheim voor iedereen die hij en Dunk tegenkomen) Aegon Targaryen is. Onwaarschijnlijker helden zul je in heel Westeros niet vinden, maar het lot heeft veel in petto voor dit tweetal... zo ook een hoop machtige vijanden, koninklijke intriges en absurde uitbuiters.

Game of Thrones
Geïnspireerd op de sage van de succesvolle fantasieboeken Een Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin, speelt deze dramaserie zich af in een fantasiewereld waar zomers jaren kunnen duren en winters zelfs een heel leven lang. Dwars door de intrigerende aarden van het zuiden, de wilde gronden van het oosten, het bevroren noorden en tot aan de oude Muur die het rijk beschermt tegen het mysterieuze obscure van hierboven, vechten de machtige families van het Zeven Koninkrijken om de Troon van Westeros te veroveren. Het is een verhaal van bedrog en verraad, van adelheid en eer, van overwinningen en triomf. In Game of Thrones is het winnen of sterven. Game of Thrones bestaat uit acht seizoenen die je allemaal kunt kijken op HBO Max. 

House of the Dragon
House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van House of the Dragon. Het eerste seizoen is te zien op HBO Max en het tweede seizoen is bevestigd, de opnames zijn in volle gang. 

Bron: HBO Independent Productions

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Het geheim van het oude strandhuis - Isolde Boers 

  • De leukste Alice in Wonderland verhalen en spin-offs

  • Je kunt nu jouw eigen boekwinkel runnen in de vakantie!

Zoek in artikelen