4 plekken voor jouw perfecte leeshoek

Het wordt weer lekker weer! Voor boekenliefhebbers betekent dat vaak lekker in de zon zitten met een goed boek, maar ook in huis kun je heerlijk ontspannen terwijl de zonnenstralen naar binnen schijnen! Of je nu liever buiten of binnen leest, een leeshoek wilt creëren in de slaapkamer of in de tuin, op deze plekken kun je de perfecte leeshoek maken.

Woonkamer
Door te lezen ontsnap jij even aan de werkelijkheid en ga je op vakantie zonder van je plek te vertrekken! Om op avontuur te gaan heb jij natuurlijk wel een fijne leesplek nodig. Het eerste wat je je af moet vragen is natuurlijk: Waar komt de leeshoek? Met een mooie leeshoek in de woonkamer kom je natuurlijk al een heel eind. Je hebt geen aparte ruimte nodig en een woonkamer heeft vaak ook een hele mooie lichtval! Combineer dat met een paar mooie jaloezieën, en jij hebt zelf in de hand of de lichtstralen binnenkomen. Een mooie bonus is dat je woonkamer vaak genoeg ruimte heeft voor een mooie boekenkast, voor die grote stapel TBR natuurlijk! 

Bron: Pexel/ Hoang Bin

Werkkamer
Werk jij thuis, of heb je een aparte kamer in het huis? Maak een aparte hoek in jouw werkkamer! Deze kamer staat al bekend om zijn rust, en hier wordt je zeker niet gestoord! Als je in deze kamer een boekenkast zet kun je hem zo plaatsen dat hij ook functioneert als room divider. Ideaal om je even terug te trekken. 

Slaapkamer
Misschien de meest voor de hand liggende ruimte: de slaapkamer! In de slaapkamer heb je vaak wel nog een plekje over die nog niet helemaal een functie heeft gekregen, of je gaat lekker in bed liggen! Met een mooie stapel boeken, een fijne stoel en een tafeltje voor een kopje thee kun jij je helemaal mee laten voeren naar een nieuwe wereld. Maak de kamer af met een paar zwarte jaloezieën. Die zorgen voor privacy, sluiten de kamer helemaal af en zorgen ervoor dat jij op ieder moment van de dag helemaal tot rust kan komen! 

Bron: Pexel/ Huy

Tuin/ buitenruimte
Lezen werkt ontspannend en verbetert ook nog eens je geheugen en verminderd stress! Genoeg redenen dus om er een lekker boek bij te pakken. Lees jij graag buiten? Kies dan eens voor iets unieks, zoals een hangmat! Ook kun je een mooie vintage boekenkast gebruiken om de ruimte wat meer feeling te geven. Denk er wel aan dat je je goed insmeert! 

 

 

Lees ook: 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

Nieuwste artikelen

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

  • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

  • Boze zomer - Jan-Willem Anker

  • Op zoek naar roem - Soman Chainani

Gerelateerde artikelen

  • De teaser van het laatste seizoen van Pretty Little Liars is uit

  • Jennifer Weiner

  • Een kwestie van hoffelijkheid

Zoek in artikelen