• Home
  • Nieuws
  • Downton Abbey keert waarschijnlijk terug voor een zevende seizoen!

Downton Abbey keert waarschijnlijk terug voor een zevende seizoen!

We keren waarschijnlijk over een jaar terug naar het landgoed van de familie Crawley! Acht jaar na het einde van de serie liggen er plannen voor een zevende seizoen. De serie was van 2010 tot en met 2015 te zien en bestaat uit zes seizoenen. Hier zijn twee films aan toegevoegd, waarvan de laatste in 2022 uitkwam. De plannen voor een comeback zijn serieus en de kans is groot dat een deel van de bekende cast terugkeert. Lees snel verder wat er nog meer over bekend is! 

Comeback
De makers zijn dus bezig met een comeback. Ze zijn zelfs al bezig met de casting! Een bron van Mail Online zegt dat de makers hopen dat veel acteurs uit de serie terugkeren voor het nieuwe seizoen. Zo denken ze aan Hugh Bonneville, Michelle Dockery and Elizabeth McGovern. Zij speelden Robert Crawley, Mary Crawley en Cora Crawley. Of alle acteurs en actrices terug zullen keren is dus niet bekend, omdat het seizoen ook nog niet bevestigd is, maar de makers hopen het wel en zijn heel serieus over hun plannen. We mogen dus nog niet te hard van stapel lopen, maar volgens The Daily Mail zal het nieuwe seizoen vanaf eind volgend jaar al te zien zijn!

Bron: Universal Pictures

Laatste seizoen Downton Abbey
In het laatste seizoen van de serie zien we hoe Edith, de tweede dochter van de Robert en Cora, trouwt met Bertie op nieuwjaarsavond in 1925. Na het einde van de serie zijn er nog twee films aan toegevoegd. In de eerste film krijgt de familie koninklijk bezoek en in de tweede film reist de familie af naar Zuid-Frankrijk nadat ze een villa hebben geërfd. Dat is het laatste wat we van de familie Crawley hebben gezien. 

Bron: Universal Pictures

Downton Abbey
De serie Downton Abbey speelt zich af in Engeland en begint tijdens de jaren net voor de Eerste Wereldoorlog, met het zinken van de Titanic. Hoewel het landgoed al vele generaties de thuishaven is van de adellijke Crawleys, is het immers ook de plek waar de bedienden - binnen een strikte hiërarchie - hun leven doorbrengen, met al hun grote dromen en kleine kantjes. Ook hun motieven blijken erg uiteenlopend. Terwijl sommigen de familie en levensstijl van Downton hondstrouw zijn, beschouwen anderen het landgoed als een tussenstadium naar een andere, betere betrekking of als een plaats waar je liefde of avontuur kunt vinden. Het enige verschil is dat zij zowat alle familiegeheimen kennen, terwijl de familie nauwelijks weet wat hen beroert. Ondanks de vaak heftige gevoelens die onder de oppervlakte borrelen, biedt Downton iedereen houvast. Het is een serene, rustgevende plaats waar ieder zijn plek heeft en kent. Een plaats die er, zo lijkt het althans, altijd zal zijn. Wat familie noch personeel echter beseffen, is dat de wolken van het conflict dat alles op zijn kop zal zetten, zich al boven hun hoofden aan het samenpakken zijn... De serie bestaat inmiddels uit zes seizoenen en twee films. Lees HIER onze recensie van de eerste film van Downton Abbey

Lees ook: 11 Series zoals Bridgerton

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • Wat wordt de nieuwe cupcake?

  • Just Go With It

  • Recensie: Bad Moms

Zoek in artikelen