De beste boekenevenementen deze zomer

Kan jij ook zo uitkijken naar een boekevenement? Of je nu fan bent van kinderboeken, de populairste BookTok boeken of poëzie, voor iedereen komt er om de zoveel tijd wel iets langs. Voor onze lezers hebben wij de leukste boekenevenement van deze zomer op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk, toch? 

Great Granate Gala - 30 juni
In de Vondelkerk in Amsterdam zullen dertig vrouwelijke woordkunstenaars werk voordragen. Het Gala staat in het teken van #Vrouw_Leven_Vrijheid, in solidariteit met Iraanse vrouwen die al maanden moedig en vastberaden demonstreren voor hun fundamentele mensenrechten. Iedereen heeft een ander gevoel bij die slogan, wat moet zorgen voor een ruim aantal perspectieven. 

Dichters van de Prinsentuin - 7, 8 en 9 juli
Ben je fan van poëzie? Dan is dit evenement iets voor jou! Op vrijdagavond opent het festival bij de vijver in de Chinese tuin. Op zaterdag en zondag zullen hier tientallen dichters en spoken word-performers optreden. En dit jaar viert het festival een bijzondere mijlpaal! De duizendste dichter zal optreden. 

Bron: Pexel/ Marcelo Chagas

Loulou & Lou: Muzikale voorleesvoorstelling - 19 juli
Een muzikale leesvoorstelling! Vind jij het ook zo leuk om voorgelezen te worden en ben je 19 juli in Limburg? Ga dan even langs Roermond! Loulou & Lou maken kindermuziek en luisterverhaaltjes, samen met echte muzikanten en schrijvers.

Woordwaarde Festival - 3 tot en met 6 augustus
Met de Deventer Boekenmarkt komt ook het Woordwaarde Festival weer langs! Dit festival staat volledig in het teken van boeken, taal en literatuur. Het festival bundelt de krachten van acht culturele instellingen in de stad om een programma neer te zetten waarin ieder die dat wil, op zijn manier kan proeven aan wat taal ons te bieden heeft. Tijdens het Woordwaarde Festival zijn op een tal van locaties in de stad leuke activiteiten te doen. 

Boekenmarkt Deventer - 6 augustus
En dan nog de boekenmarkt natuurlijk! Wie het heeft over de beste boekenevenementen van deze zomer kan de boekenmarkt in Deventer niet overslaan. Deze boekenmarkt (de grootste van Europa) schittert dit jaar alweer voor de 33ste keer. Duizenden boeken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland, zullen aanwezig zijn om te voorzien van het beste literaire aanbod. 

Lees ook: De eerste vrouwelijke auteurs

Nieuwste artikelen

  • Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

  • De zeven - Rose Wilding

  • Dolende geesten – Hilda Spruit

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

Gerelateerde artikelen

  • Dit zijn de leukste boeken TikToks om te volgen

  • Boekevenementen in 2019

Zoek in artikelen