• Home
  • Nieuws
  • Dit is wat we weten over Outlander seizoen 8

Dit is wat we weten over Outlander seizoen 8

Als eerste het slechte nieuws: Outlander seizoen 8 zal het laatste seizoen zijn. Het goede nieuws is dat er een prequel aankomt genaamd Blood of My Blood. Blood of My Blood zal het liefdesverhaal vertellen tussen de ouders van Jamie, Ellen MacKenzie en Brian Fraser. En als het net zo zal zijn als Outlander wordt het vast weer een grote hit! Maar terug naar Outlander seizoen 8 hier is alles wat we weten.

Bron: Starz

Outlander seizoen 8 het laatste seizoen.

Outlander is gebaseerd op de boekenserie van Diana Gabaldon en zal volgens haar waarschijnlijk in het totaal 10 boeken krijgen. Maar de Outlander boekenserie is nog niet afgelopen en dat betekent dat ze het einde van Outlander zullen filmen zonder het einde te weten van de boeken. Wij krijgen Game of Thrones flashbacks. Maar laten we hopen op het beste natuurlijk.

 

Waar gaat Outlander seizoen 8 over?

Outlander seizoen 7 beslaat boek 6, 7 en 8 dit betekent dat boek 9 en het laatste boek 10 in seizoen 8 worden behandeld. Maar het 10de boek is nog niet uitgekomen en we betwijfelen of dit zal zijn voordat ze beginnen met het filmen van seizoen 8. Het negende boek kwam uit in 2021, wat betekent dat er een aantal potentiële spoilers zijn om een voorproefje van te nemen voor seizoen 8, dus zonder al te veel weg te geven: de spanningen lopen hoog op, de Amerikaanse Revolutie komt eraan. Claire en Jamie maken zich klaar om hun steentje bij te dragen, familiehereniging en dreiging van de 20ste eeuw.

Wil je wat meer weten over boek 9 'Vertel het de bijen' dat kan je HIER lezen.

 

Hoeveel afleveringen van Outlander seizoen 8 zullen er komen?

Kathryn Busby president van progamming voor Starz zegt het volgende:

For nearly a decade ‘Outlander’ has won the hearts of audiences worldwide and we’re pleased to bring Claire and Jamie’s epic love story to a proper conclusion. But before we close this chapter there is plenty of their passionate story to tell over the course of 26 new episodes and even more to explore of this dynamic world and its origin story."

Aangezien seizoen 7 uit 16 afleveringen bestaat zal Outlander seizoen 8 helaas maar 10 afleveringen bevatten.

Wanneer kunnen we Outlander seizoen 8 verwachten? 

Seizoen 8 zal beginnen met filmen aan het einde van 2023 gefilmd en zal waarschijnlijk begin 2025 verschijnen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte!

Spin-off

Outlander zal niet compleet vergeten worden na het achtste seizoen. Streamingdienst Starz heeft namelijk de spin-off Outlander: Blood of My Blood officieel aangekondigd! 

 

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Een heerlijke tijd - Elizabeth Jane Howard

  • Rituelen

  • Welterusten, mama - Mi-Ae Seo

Zoek in artikelen