• Home
 • Nieuws
 • Winnares van de Chicklit Schrijfwedstrijd bekend!

Winnares van de Chicklit Schrijfwedstrijd bekend!

Donderdag 26 mei was het dan eindelijk zover: de prijsuitreiking van de Chicklit Schrijfwedstrijd. De vier genomineerden - Jehan Daal, Lisette Jonkman, Sandra Krens en Natascha van Velzen - werden naarmate het moment van de uitreiking dichterbij kwam steeds een stukje bleker. Goed te begrijpen, want eerdere winnaressen van deze wedstrijd zijn ondertussen niet meer weg te denken uit de Chicklit-scene. Winnen levert dus een hele grote kans tot succes op.
 
Voor we mochten weten wie het nieuwe chicklit-talent van het jaar is, waren er eerst drie auteurs die ons vast warm mochten maken. Astrid Harrewijn – zelf ook ooit winnares van deze wedstrijd – drukte de aankomende talenten op het hart dat ze vooral boeken moeten schrijven die meer zijn dan alleen maar leuk. Een inspirerende tip! Van Maaike Schutten kregen de dames vast te horen wat ze kunnen verwachten als hun boeken eenmaal in stapels in de winkel liggen. Zo gaan mensen je van alles vragen over die ene foute man uit je boek, omdat ze denken dat je alles zelf letterlijk hebt meegemaakt. Ook denken ze dat je lekker lui aan je zwembad in Portugal kunt gaan liggen als je eenmaal een boek gepubliceerd hebt… not! Als laatste kwam Ilse Spall aan het woord, de winnares van de vorige keer. Haar grote tip voor iedereen die wil schrijven: gewoon doen! Stuur het op naar de uitgeverij en houd je vervolgens aan je deadlines.
 
Of de vier genomineerden wat hebben meegekregen van deze gezellige auteurs is maar de vraag. Van tevoren gaf Jehan aan dat de zenuwen nu echt wel begonnen te komen. Bij Lisette was dit precies zo. Daarbij was ze de afgelopen dagen compleet schizofreen geworden. De ene dag was ze ervan overtuigd dat ze zou winnen, de andere dag dacht ze precies het tegenovergestelde. 
 
Met z’n vieren op een rij werd het juryrapport voorgelezen. “Alle vier de manuscripten hebben ingrediënten voor een goede chicklit. Humor, vriendinnen, tranen, een goed plot en romantiek”, aldus de jury. Bij het ene boek was de jury enthousiast over het plot, het andere was uitstekend weglezen en over weer een andere inzending werd gezegd dat het prima leesvermaak is. Allemaal kanshebbers dus.

Lisette JonkmanDaarna was het dan eindelijk tijd voor de uitreiking en de winnares is… Lisette Jonkman met haar boek Glazuur!
 
Zij gaat de komende tijd samen met haar uitgever de puntjes op de i zetten, zodat het boek uiteindelijk de winkels in kan! We gaan vast nog veel van haar horen. Zelf was ze helemaal in de zevende hemel na de uitreiking. Of ze nog iets wilde zeggen? “Ik sta hier in een maatje 36, terwijl ik eigenlijk maat 40 heb, dus ik kan even niets zeggen.”
Met haar gevoel voor humor zit het dus helemaal goed. We kijken nu al uit naar de release van je boek Lisette, succes!

Kijk in ons Facebook-album naar de foto''s van deze middag. 

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

 • Ontluiken - Nora Roberts

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen