• Home
 • Nieuws
 • Carry Slee: 20-jarig jubileum van haar schrijverschap

Carry Slee: 20-jarig jubileum van haar schrijverschap

Carry Slee is al twintig jaar schrijfster en in die jaren zijn er al vele boeken van haar hand verschenen. Deze maand is ook het derde deel van Dat heb ik weer! verschenen. Genoeg reden voor een feestje voor Carry Slee. Om haar 20-jarig jubileum te vieren bezocht Carry Slee op donderdag 1 april 2010 haar lagere school, De Waterkant, in Amsterdam. Kinderen uit groep 7 en 8 verzamelden zich in de aula van de school om de "jarige" met een warm onthaal te verwelkomen.

Carry Slee begon haar schrijverscarrière in 1988. Een jaar later verscheen haar eerste boek, Rik en Roosje. Carry Slee debuteerde met Moederkruid in 2001 als schrijfster voor volwassenen, waarna zij nog drie boeken schreef in dit genre. In 2008 verscheen het eerste deel van de meidenreeks Dat heb ik weer!, het opvolgende jaar verscheen deel twee en inmiddels is ook het derde deel verkrijgbaar. Dat heb ik weer! gaat over het tienermeisje Britt en haar beste vriendin Noah, die te maken krijgen met herkenbare onderwerpen zoals vriendschap, verliefdheid, pesten en jaloezie.

Tijdens het bezoek aan De Waterkant vertelde Carry Slee alles over haar schrijverscarrière. Van hoe ze begon als klein meisje tot het schrijven van de Dat heb ik weer!-serie. De kinderen uit groep 7 en 8 stelden vol enthousiasme vragen aan Carry, die zij klassikaal hadden voorbereid. Zo werd er gevraagd: "Wat is het favoriete boek dat u geschreven heeft?".
"Allemaal eigenlijk, maar Spijt! is toch wel een bijzonder boek voor mij. Het is mijn eerste boek voor twaalf jaar en ouder en ik vind het verhaal heel mooi", antwoordde Carry Slee.

   

Ook las Carry een stukje voor uit het derde deel van Dat heb ik weer! en kregen alle kinderen een exemplaar mee naar huis. Aan het eind was er de gelegenheid om hun boeken te laten signeren, waar alle kinderen natuurlijk dolgraag gebruik van maakten. Sommigen hadden zelfs al hun Carry Slee-collectie van huis meegenomen, om ook deze te laten signeren.

Chicklit.nl kreeg deze dag ook de gelegenheid om Carry Slee een paar vragen te stellen. Wij wilden graag weten hoe een dag uit het leven van Carry Slee eruit ziet. Carry Slee: "Die bestaat nog echt helemaal uit schrijven. Allereerst wandel ik met mijn hondjes en daarna ga ik verder met schrijven. Tegenwoordig neem ik een uurtje rust om te mediteren, ik vind het heerlijk om even tot mezelf te komen en in die rust te zijn en dan ga ik weer verder met schrijven".

Binnenkort kunnen we bovendien weer een boek voor volwassenen van Carry Slee verwachten. Op dit moment is zij bezig met het schrijven van een autobiografische roman. Carry Slee vindt het schrijven nog steeds even boeiend en mooi. En daarom kan iedereen voorlopig nog volop van haar schrijfkunsten genieten!

Dat heb ik weer! #3

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Britt heeft het eindelijk goed voor elkaar. Ze gaat met Dave, de knapste en liefste jongen van haar school, met wie ze ook de hoofdrol speelt in een nieuwe bioscoopfilm. En de band Crazy Ontbijtkoek, waarvan ze manager is, begint succes te hebben. Oké, haar vader staat op het punt naar Japan te emigreren, haar moeder is meer dan ooit verliefd op Blok Geitensok, de grootste loserleraar ever, en er doen gemene roddels de ronde over Noah, met rampzalige gevolgen voor Crazy Ontbijtkoek. En wat doet de superknappe Melanie de hele tijd in de buurt van Dave? Voor Britt het weet, zit ze tot over haar oren in de problemen. Hoe redt ze zich hier nu weer uit? Dat heb ik weer! Crazy ouders, mega misverstanden en een valse gossip queen is het derde deel over het leven van publiekslieveling Britt. Evenals de eerste twee delen bevat dit boek testjes die de lezer zelf kan maken en grappige blogs van Britt.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Het Nassau-geheim

Nieuwste artikelen

 • Het negende huis - Leigh Bardugo

 • Toekomst Wednesday veelbelovend na succesvol debuut

 • Trailer van That '70s Show reboot is uit!

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: dit is de top 3

 • Chicklit.nl Young Adult boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • That’s it

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • Supermom’s stijlgids

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen