Gordon brengt De Liefde

Daar is ''ie dan: het nieuwe boek van Gordon, De Liefde, gids voor het gebroken hart. Woensdag 31 maart 2010 bracht Gordon al De Liefde op de Dam in Amsterdam, maar vrijdag 9 april 2010 was het dan echt zo ver; de lancering van zijn boek.

Op woensdag 31 maart 2010 verzamelden fans en pers zich op de Dam in Amsterdam om samen met Gordon de verschijning van zijn nieuwe boek te vieren. Gordon las een drietal zelf geschreven gedichten voor, waarna hij met een schaal aardbeien en een bus slagroom zijn fans trakteerde op hét liefdeshapje. Daarna was het tijd om de hartvormige ballonnen op te laten, waarbij een aantal ballonnen grote prijzen opleverden voor de vinders daarvan. Natuurlijk was er voor de fans de gelegenheid om met Gordon op de foto te gaan, waar hij dan ook ruimschoots de tijd voor nam.

   
  

Vrijdag 9 april 2010 was het dan echt zo ver, het veelbesproken boek van Gordon kwam officieel uit! In studio 21 in Hilversum verzamelden familie, vrienden en vriendinnen zich, maar ook de fans van Gordon waren erbij om dit heugelijke feit te vieren. Het manuscript was al uitgelekt, maar dat mocht de pret van de boekpresentatie niet drukken. Zingend met een showballet kwam Gordon de - met ballonnen versierde trap - af. Hij gaf een aantal nummers ten gehore, waaronder een liedje voor zijn moeder, die vol trots met tranen op haar wangen naar haar zoon stond te luisteren.

In zijn speech vertelde Gordon dat hij wel eens wordt gezien als een hopeloze romanticus, die zichzelf vaak te kwetsbaar opstelt en zich daardoor vaak heeft bezeerd aan de liefde. Maar als dat niet zo was geweest, had zijn boek nooit bestaan. Gordon: "Het is misschien niet de Gordon van de televisie die u had verwacht, als u het boek leest. Niet de boeren latende Gordon samen met Gerard Joling in Over de vloer of het uiterst kritische, vileine en soms wel heel gemene jurylid van X-factor. Nee, dit boek verwoord de enige echte Gordon".

     

Na een roerig jaar, een verbroken relatie en een nieuwe liefde, hoopt Gordon niet weer dezelfde fouten te maken, die hij zo mooi weet te omschrijven in het voor hem zo''n fantastische boek. "Dat dit boek er uiteindelijk is gekomen mag ik als klein hemels geschenk beschouwen", zei Gordon, waarna hij zijn excuses aanbood aan ieder waarvan hij de harten heeft gebroken in de zoektocht naar zijn ultieme geluk.

Zijn goede vriendin, Connie Breukhoven, mocht het eerste exemplaar uitreiken aan Gordon, die hij dan ook vol trots in ontvangst nam.

Chicklit.nl kreeg de gelegenheid om Gordon een paar vragen te stellen. Het eerste dat we wilden weten was hoe de reacties van zijn moeder en nieuwe geliefde waren op het boek. Gordon: “Sommige passages heb ik al laten lezen aan Raoul, maar hij heeft nog niet het hele boek gelezen. Ik heb wel tegen hem gezegd dat als hij het gelezen heeft, hij echt weet wie ik ben. Het boek is mijn gebruiksaanwijzing. Mijn moeder is absoluut trots op me, daarom moest ze ook zo huilen vanmiddag.”

Gordon heeft een hobbelig liefdesleven achter de rug. Hij vond het echter niet vervelend om alles op te rakelen voor zijn boek. Gordon: “Soms moet je jezelf confronteren met het verleden. Door het van me af schrijven, heb ik die periode uit mijn leven afgesloten. Ik hoop dat mensen, na het lezen van mijn boek, leren om niet dezelfde fouten te maken die ik heb gemaakt.”

Gordon heeft er maar liefst negen maanden over gedaan om het boek te schrijven. “Precies een bevalling”, zo zegt hij zelf. Tijdens het schrijven heeft hij zijn tijd in pure afzondering doorgebracht in Kaapstad en thuis in Nederland. “Ik wilde eigenlijk liever geen mensen om me heen tijdens het schrijven”, aldus Gordon.

Gordon heeft de schrijverssmaak te pakken. In december van dit jaar komt het tijdschrift Gordon uit. Het wordt een magazine gericht op vrouwen, maar wel met een roze twist. De slogan van het magazine, De Gordon wordt je beste vriendin! is bedoeld voor vrouwen, die het stiekem toch wel leuk vinden om met een homo op stap te gaan.

Tot slot heeft Gordon nog een wijze raad aan alle chicklit-lezeressen: “Ik zou tegen alle lezers willen zeggen - of eigenlijk willen vragen om alsjeblieft nooit het geloof of vertrouwen te verliezen in de liefde. En dat vooral door te geven. Het bestaat, het is er echt. Ook al zijn er heel veel mensen die er niet meer in geloven, er bang voor zijn geworden; blijf vooral tegen anderen zeggen dat het echt bestaat! Love is the message and the message is Love".

De Liefde

 • Auteur:

  Gordon
 • Verschenen:

  9 april 2010
 • Uitgave:

  ISBN 9789085109006
  Uitgever Reality Bites
 • Ondertitel:

  gids voor het gebroken hart
 • Uitgever:

  Reality Bites
 • Genre:

  Non-fictie
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gordon laat in dit boek een andere kant zien. Hier spreekt de man met de grote mond, maar met het hart op de juiste plaats. De man die gekweld is geweest door vele mislukte relaties vertelt in een vaak ontroerend betoog over de liefde en geeft tips en adviezen aan mensen die in liefdesnood zitten. De teksten worden afgewisseld met oprechte songteksten en hartverwarmende gedichten.
  Zoals in alles geeft Gordon zich ook in de liefde voor 100%. Een inspiratie voor iedereen wiens relatie met de handrem erop voorthobbelt. Laat je meeslepen in dit verhaal en voel de liefde waarmee dit boek geschreven is. Gordon schreef dit boek om anderen te helpen en te ondersteunen en geeft daarmee aan behalve een klein hart, ook een heel groot hart te hebben. Daarnaast is dit boek het ideale geschenk voor juist diegenen die midden in een relatie zitten of zojuist zijn aangegaan.

Meer info

MEMBER RECENSIES

 • Laatste kans

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in december op Netflix

 • The Lion King prequel, Mufasa, komt eraan!

 • Twin Crowns - Catherine Doyle & Katherine Webber

 • Lotgenoten - Arne Van Der Linden

 • Deze tv-series worden gecanceld of krijgen een nieuw seizoen

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • Vijftig tinten vrij

 • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

Zoek in artikelen