• Home
 • Nieuws
 • Spetterende boeklancering Zoek het maar uit!

Spetterende boeklancering Zoek het maar uit!

Op zondag 25 september 2011 was het zover: de officiële lancering van het nieuwste boek van Boek van het Jaar 2010-winnares Chantal van Gastel. En vijftien gelukkige Chicklit.nl lezeressen en hun ‘plus ones’ (vriendin, moeder, vriend, zus) mochten hierbij zijn! Het feestje vond plaats in Café Carre in Utrecht, waar de fans onder het genot van een hapje en een drankje, hun idool mochten ontmoeten en leuker nog… het hemd (nou ja, jurkje) van het lijf mochten vragen.

Lancering Zoek het maar uit
 
Achterin Café Carre was er sprake van een heus vrouwenfeestje en was het - aan het gekwebbel te horen - een gezellige boel. 15 trouwe fans en hun introducees togen vanuit alle uithoeken in Nederland (en zelfs Belgie!) af naar Utrecht om oog in oog te staan met hun favoriete Chicklit-auteur Chantal van Gastel. En dat het trouwe fans waren was wel te zien aan de leuke en lieve cadeautjes die ze voor Chantal meegenomen hadden. 
 
De lancering ging van start met het interviewen van Chantal en aan Chicklit.nl de eer om het spits af te bijten. Ondanks het feit dat Chicklit.nl Chantal al vaker heeft mogen ondervragen had ze nog steeds een aantal prangende vragen. Chantal heeft in een eerder interview aangegeven, dat ze bij elk boek steeds weer groeit als auteur en dat ze altijd een nieuwe uitdaging zoekt. Bij Geknipt voor jou was dat het schrijven vanuit het perspectief van een man. Chicklit.nl was dan ook heel erg nieuwsgierig naar wat voor verrassing ons dit keer weer te wachten staat. Chantal: “Zoek het maar uit gaat over Ella, die ternauwernood een gewapende overval overleeft. Na die overval twijfelt Ella aan veel dingen in haar leven, maar denk ze ook ineens weer aan Dex, haar eerste grote liefde. Gelukkig kan ze met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma, met wie ze een heel goede band heeft. Maar dan ontdekt ze een geheim dat haar oma altijd met zich mee heeft gedragen over haar eigen jeugdliefde. Het grootste nieuwe aan Zoek het maar uit zijn de verschillende verhaallijnen – van het heden en het verleden – die gedurende het gehele boek door elkaar heen lopen. Dat is bij geen van mijn eerdere boeken het geval.”
 
Ook was Chicklit.nl heel erg benieuwd naar wanneer we nu eindelijk eens een verfilming van één van haar boeken kunnen verwachten. Chantal: "Er zijn nog geen serieuze plannen gemaakt, maar ook ik hoop dat dit ooit de waarheid zal worden.” Op de vraag van één van haar fans over welk boek dit zou moeten worden, zei Chantal het volgende: “Ik denk dat Zoek het maar uit zich het beste leent voor een verfilming. Bij de Zwaar-reeks denk ik eerder aan een Tv-serie.” Wie de hoofdrollen zouden moeten spelen vond ze moeilijk te zeggen. Als ze denk aan de Zwaar-serie zou ze graag Sanne Vogel in de rol van Isa zien. Maar wie Ruben moet spelen? Dat blijft nog even de vraag. Chantal: “Ik heb een heel sterk beeld van Ruben in mijn hoofd en vind het heel moeilijk hier een acteur aan te koppelen.”
 
Tot slot wilde Chicklit.nl weten of we over 10 jaar een hele boekenkast kunnen vullen met ‘Chantal van Gastels’. Chantal: “Een hele plank zeker!” Wij maken alvast ruimte! 
 
De fans waren voornamelijk nieuwsgierig naar waar Chantal haar inspiratie vandaan haalt. Chantal: “Dat haal ik uit dagelijkse dingen. Ik observeer veel. Soms zit ik bijvoorbeeld een hele middag op een terrasje naar voorbijgangers te kijken. De verhalen vormen zich vanzelf. Ook haal ik het uit grappige gebeurtenissen uit mijn leven en dat van mijn naasten. Zo werd mijn zusje ooit gebeld door een kinderdagverblijf met de vraag of ze haar zoontje op wilde halen. Maar mijn zusje heeft helemaal geen zoontje. Dat was de geboorte van het boek Geknipt voor jou.” Een laatste prangende vraag van de fans was of Chantal veel van zichzelf in de boeken en de karakters legt. Chantal: “Heel veel eigenlijk. De hoofdrolspelers hebben bepaalde karaktertrekken en neurotische eigenschappen die ik zelf ook bezit. Alleen wel heel erg uitvergroot natuurlijk. Je moet het niet zien als een één-op-één vergelijking., het blijft fictie.”
 
Lancering Zoek het maar uitLancering Zoek het maar uit
 
Na het vragenvuur was het tijd voor wat quality-time met Chantal. Iedereen kon even gezellig met haar kletsen en zijn/haar boek – die ze in een superleuke goodie bag van uitgeverij The House of Books hadden gekregen – door hun grote idool laten signeren. Helaas ging de tijd veel te snel voorbij en was het na een fotosessie met Chantal alweer tijd om afscheid van hun favoriete auteur te nemen. Aan alle blije, vrolijke gezichten te zien was het een geslaagde middag en Chantal heeft ons zó nieuwsgierig gemaakt naar haar nieuwste boek dat ik erom durf te wedden dat iedereen bij thuiskomst meteen is begonnen met lezen. Of misschien zelfs onderweg al. 
 
Chicklit.nl in ieder geval wel. Ik sluit mijn deuren en ramen, doe mijn laptop dicht en zet mijn telefoon uit. De komende uren (wat zeg ik, dagen!) ben ik in Chantal van Gastel-land!

Zoek het maar uit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (70 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven?

  Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

Meer info

MEMBER RECENSIES

 • Van XL naar S

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

Zoek in artikelen