Boeklancering De Urenfabriek

Deze week verscheen er bij The House of Books een chicklit van nieuw Nederlands talent: De Urenfabriek van Fleur Brockhus. Het manuscript werd een hit op TenPages.com en dankzij het vertrouwen van de aandeelhouders is het boek nu verkrijgbaar. Met De Urenfabriek geeft de auteur je een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Op donderdag 19 januari 2012 was het zover: De Urenfabriek werd officieel gelanceerd. De redactie van Chicklit.nl werd uitgenodigd voor een heuse aandeelhoudersvergadering voor de presentatie van het nieuwe boek. Fleur koos ervoor om haar manuscript op de bekende website TenPages.com te plaatsen. TenPages.com is een online platform waarop talentvolle schrijvers vanaf de eerste, vers geschreven pagina’s ontdekt en gesteund worden door zogeheten aandeelhouders. De aandeelhouders kunnen een schrijver een warm hart toedragen en een aandeel kopen in hun manuscript. Dit met als doel om het manuscript uiteindelijk uitgegeven te zien worden. En dat doel heeft Fleur glansrijk gehaald. Met De Urenfabriek als resultaat! 


Foto: © The House of Books

De presentatie vond plaats in café Wildschut in Amsterdam; een ideale locatie met een knusse, sfeervolle uitstraling. Het was druk maar gezellig: veel familie en vrienden van de schrijfster, maar ook aandeelhouders en persmedia zoals het juridisch dagblad en natuurlijk Chicklit.nl woonden de boeklancering a.k.a. aandeelhoudersvergadering bij. 

De hoogzwangere 31-jarige Fleur las, geheel in stijl rondom de Nationale Voorleesdagen, een passage voor uit haar debuut. Een boek dat nu al wordt vergeleken met The Devil wears Prada! Fleur liep twee jaar stage bij een groot en bekend Amsterdams advocatenkantoor. Overweldigd door de cultuur bij dit - aan de Zuidas gelegen - kantoor, stopte ze vroegtijdig met haar stage. Ze had het gevoel dat ze twee jaar gewoond had op haar werk, en dat was niet wat ze voor ogen had voor haar verdere leven. Maar het inspireerde haar wel tot het schrijven van De Urenfabriek! Haar vader sprak dan ook: ''Fleur''s rechtenstudie en stage waren slechts een onderbreking van haar carriere als schrijfster''.

Foto: © The House of Books

De presentatie werd afgesloten met het uitkeren van divident aan de aandeelhouders, in de vorm van een borrel! Aan aandacht geen gebrek voor dit boek: de collega''s van het kantoor in kwestie vrezen al dat ze zichzelf zullen herkennen in het verhaal en op de dag van de boekpresentatie stond er een paginagroot interview met Fleur in dagblad De Pers. De recensie van Chicklit.nl volgt snel!

Benieuwd naar het boek? Het is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel. Bovendien kun je vanaf 13 februari 2012 met de Chicklit.nl Leesclub je mening delen over dit sprankelende debuut! 

De urenfabriek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (19 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?

  Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

  Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Lees alvast het eerste hoofdstuk uit De urenfabriek op Chicklit.nl:

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Kim Jiyoung, geboren in 1982

Nieuwste artikelen

 • Deze series zijn wereldwijd het populairst op Netflix

 • 8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

 • De 10 grappigste Disney personages!

 • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

 • Doni en de kracht van de blauwe veer - Dwight van van de Vijver

Gerelateerde artikelen

 • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

 • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

 • Vraag het Juffrouw Holle: van scharrel naar relatie

 • 12 boeken die je kan lezen als vervolg op deze films

 • Fleur is zwanger in Dubai

Zoek in artikelen