• Home
 • Nieuws
 • Diamant: het spectaculaire debuut van Jennifer McVeigh

Diamant: het spectaculaire debuut van Jennifer McVeigh

Diamant: het spectaculaire debuut van Jennifer McVeigh. Diamant is een meeslepende roman in een harde, realistische setting. Het gaat over een moedige jonge vrouw, genaamd Frances, wie leeft in het genadeloze Zuid-Afrika in de negentiende eeuw. Zij komt voor een moeilijke keuze te staan: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met de Zuid-Afrikaanse arts Edwin. Uiteindelijk kiest Frances voor Edwin en zij laat hiermee haar geboorteland achter. Maar dan ontmoet zij William, die onmiddellijk haar hart verovert…

Over Jennifer McVeigh
Jennifer McVeigh werkte voor de BBC en New Line Cinema voor ze haar droom volgde om schrijver te worden. Haar debuut Diamant zal in meer dan acht landen verschijnen.

Over Diamant
Een aantal Chicklit.nl lezeressen kregen de eer het boek Diamant alvast te lezen en hun mening hierover te geven. Zij gingen met elkaar de strijd aan om de beste recensie te schrijven. Ben je benieuwd geworden naar hun recensies en naar de uiteindelijke winnaar? Lees dan gauw verder!

Elien Mauriën
Ooit wel eens gehoord van “een rollercoaster van emoties”? Dit boek voelde zo aan, het ene moment werd ik verteerd door de liefde, het volgende moment was ik geïrriteerd door het personage omdat ze een verkeerde keuze maakte en daarna stond ik weer met de tranen in mijn ogen. Het hoofdpersonage Frances wil zelfstandig zijn en haar eigen weg volgen. Hierdoor maakt ze wel vaak fouten, maar ik bewonderde toch haar doorzettingsvermogen en haar vastberadenheid. Elk personage was een nieuwe belevenis en bij William en Edwin kom je pas gaandeweg te weten wat hun karakter is. Wat een pluspunt is omdat het verhaal hierdoor steeds nieuwe wendingen neemt. Het boek vindt ook plaats in het verleden, namelijk in de negentiende eeuw, wat het specialer maakt. En bovendien speelt het zich af in Zuid-Afrika, hierdoor heb ik nieuwe dingen over het land geleerd wat ik anders nooit had geweten.

Corrina Derks
Als ik echt ga nadenken over de essentie van een boek, dan pas is een boek voor mij geslaagd, en dat gebeurde gelukkig wel. De mix van geschiedenis en het liefdesverhaal gingen uiteindelijk gelijk op en dat las lekker weg. Ik herkende uiteindelijk veel van mezelf in het verhaal, een jonge vrouw die, naïef als ze is, met oogkleppen op het leven in duikt, niet om zich heen kijkend, om de schoonheid en de lessen die het leven te bieden heeft te zien. Daarentegen staart ze zich blind op een onmogelijke liefde die ze in haar hoofd geromantiseerd heeft, niet beseffend dat de man die op dat moment aan haar zijde is, haar een spiegel voorhoudt, en het beste met haar voorheeft. Die haar leert het leven te zien zoals het is, en open te staan voor de schoonheid van de eenvoud, de kleine dingen in het dagelijkse leven.

Zara Mansourova
Naast Elien en Corrina was ook Zara één van de proeflezers van Diamant. Wij hebben de recensie van Zara als beste recensie gekozen en deze zal binnenkort op Chicklit.nl verschijnen.  Hieronder alvast een tipje van de sluier:

“Deze historische roman voert menigeen langs exotische plaatsen. Het is een avontuurlijke reis van opgroeien en keuzes maken. Wat ik geweldig vond aan deze roman is dat ik als lezer de groei van Frances mee mocht maken. Van een naïef, verwend eendje verandert ze in een jonge vrouw die aan het einde van haar ‘emotionele reis’ realiseert wat ze nou werkelijk in haar leven wil en wat ze voornamelijk in haar leven mist. En dat is ironisch genoeg meestal hetgeen wat je aanvankelijk niet verwacht." 

De volledige recensie van Zara zal binnenkort te lezen zijn op Chicklit.nl. Stay tuned!

Diamant

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is het einde van de 19e eeuw en met haar ouders verliest de Engelse Frances ook haar geld en thuis. Haar familie stelt haar voor de keuze: werken als gouvernante op het platteland of trouwen met dr. Edwin Matthews, een verre neef die als dokter werkt in Zuid-Afrika. Ze kiest ervoor haar thuisland te verlaten en vertrekt richting een onzekere toekomst. Op het schip, op weg naar Zuid-Afrika en haar verloofde, ontmoet ze William, die alles heeft wat ze in Edwin zoekt: charme, geld, en connecties. Ze valt voor hem, maar als het schip aanmeert in Kaapstad moeten ze afscheid nemen. Gevangen in een huwelijk met een man die ze niet echt kent, bezwijkt ze voor de verleidingen van William als hij haar op komt zoeken. Maar met welke motieven bezoekt William haar? En kent ze hem wel beter dan Edwin?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De Mitford Moorden: Unity - Jessica Fellowes

 • 10 x Badboy Young Adult boeken

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • De 10 beste momenten van Nick in New Girl

 • De beste volwassen tekenfilms

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • Alle Lucinda Riley boeken

 • 9x historische romans over Nederland

 • Indrukwekkende boeken over de Tweede Wereldoorlog

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Zoek in artikelen