• onze waardering

Recensie: Zomer aan het Comomeer RECENSIE

Recensie: Zomer aan het Comomeer

Hallie woont in San Francisco, werkt als interieurontwerpster en heeft een relatie met Peter. Ze zit in een fase van haar leven dat ze de ene bruiloft na de andere heeft: al hun vrienden en vriendinnen treden in het huwelijksbootje. Zelf zou ze dat ook maar al te graag willen! Maar als het moment dan eindelijk is gekomen dat Peter op zijn knieën gaat, heeft ze twijfels. Daags ervoor, op een feest, betrapte ze Peter namelijk in een iets te intieme omhelzing met haar bazin Kendra… beiden ontkennen dat er meer aan de hand is, maar Hallie luistert naar haar gevoel. Ze besluit even weg te gaan van alles en naar Italië te gaan, om haar nicht Portia te steunen die in een relatiecrisis zit. Daar ontdekt ze dat haar Italiaanse familie op een heel andere manier naar relaties kijkt dan zij zelf gewend is. Lukt het Hallie toch om Portia te laten inzien dat ze meer waard is dan haar overspelige man? Maar Hallie is niet alleen maar met haar familie bezig aan het Comomeer, want er zijn schitterende villa’s te bezichtigen. Bij een daarvan krijgt Hallie de opdracht om deze helemaal opnieuw in te richten. Haar opdrachtgever doet zich voor als beheerder van het pand, maar de charmante Angus blijkt uiteindelijk niet de waarheid te hebben gesproken… Wie is hij dan wel?

Eerlijk gezegd had ik meer verwacht van Zomer aan het Comomeer. Het verhaaltje op de achterflap van het boek was veelbelovend, maar de schrijfstijl vond ik niet fijn weglezen. Dat komt onder andere doordat werkelijk elke alinea, en zelfs de meeste zinnen, beginnen met de naam Hallie. Dat begint op enig moment flink te irriteren. Ook wordt vaak met bewondering de Italiaanse kledingstijl omschreven, terwijl je daar maar net van moet houden… denk mannen met overhemden met een flink aantal knoopjes los, dames in strakke korte kleurige jurken met enorme push-up decolletés en een overdaad aan gouden sieraden…. Kortom: more is more! Ik merkte dat het boek mijn aandacht niet kon vasthouden. Na een paar pagina’s lezen kon ik het steeds makkelijk weer wegleggen, en ook keek ik er – wat ik met veel boeken wel heb! – niet naar uit om verder te lezen. Ook de opbouw naar het einde vond ik niet zo geslaagd, het laatste hoofdstuk kwam wat afgeraffeld over. En de werkelijkheid over Angus zie je ook al van ver aankomen. De schrijfster had meer kunnen doen met de ingrediënten van dit verhaal!

Recensie: Zomer aan het Comomeer

Zomer aan het Comomeer

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor de succesvolle interieurontwerpster Hallie Elliot is de zomer gevuld met prachtige feesten en romantische trouwerijen in San Francisco en Napa. Ze droomt dan ook van het moment dat haar vriend Peter haar ten huwelijk zal vragen. Maar als ze vermoedt dat Peter haar bedriegt, besluit Hallie haar heil te zoeken in de Italiaanse villa van halfzus Portia. Daar aan de oever van het Comomeer overdenkt ze haar leven en de oprechtheid van Peters gevoelens.

  Lukt het haar om hier te beslissen of ze terug wil naar haar (bijna) perfecte leven in San Francisco en te trouwen met haar Peter? Of valt ze voor de charmes van de mysterieuze man in de mooie villa verderop aan het meer? En wat doet het verloren gewaande dagboek van haar moeder verborgen in de bibliotheek van Portia?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • You Again

 • Wat gebeurt er met Repelsteeltje en Belle in het nieuwe seizoen van Once Upon A Time?

Zoek in artikelen