• onze waardering

Recensie: 50 recepten met zoet en sappig zomerfruit RECENSIE

50 recepten met zoet en sappig zomerfruit. De perfecte omschrijving voor het kleine boekje vol desserts, taart, gebak en drankjes. Eenvoudige recepten voor elke dag en iets complexere recepten om mee uit te pakken op feestjes.

Frambozen, bessen, abrikozen, aardbeien, rabarber, pruimen, perziken, bramen en kersen vormen de basis voor heerlijke gerechten die elke zoetekauw zullen bekoren.

Als je door het boekje bladert zie je dat het op een heel eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier is ingedeeld. Per soort vrucht is er een hoofdstuk dat 5 recepten bevat. Dit kunnen gebak, taarten, hapjes, drankjes, ijs,… zijn. Afhankelijk van welke bereiding het best past bij de fruitsoort.

De gerechten hebben allemaal de ideale maat of hoeveelheid voor een gezin. Sommige gerechten, zoals taarten, zijn natuurlijk voor iets meer personen. Wil je een recept toch voor meerdere mensen bereiden? Dan kan je de ingrediënten gewoon verdubbelen.

Bij elk recept staat ook hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen. Hoeveel bereidings-, bak- en wachttijd de recepten ongeveer hebben en hoeveel tijd je dus zal moeten voorzien. Dit is erg handig want soms zien de recepten er eenvoudig uit maar bevatten ze handelingen die net iets langer duren dan je zou verwachten.

Bij het verkennen van het boekje viel mijn oog op een heerlijke bessentaart en een prachtige kaastaart met bramen. Deze zomerse recepten besloot ik dan ook uit te testen.

Recept 1: Zomertaart met Italiaanse room

In het recept wordt er gewerkt met ingrediënten die je in elke supermarkt probleemloos kan vinden. De taart zelf ziet er moeilijker uit dan hij werkelijk is. Eigenlijk moet je enkel het deeg voor de bodem maken en de bodem bakken.

Het deeg op zich was snel klaar, het uitrollen daarentegen duurde iets langer als ik had verwacht. Het was een vrij vast deeg en eerder kruimelig dan soepel. De vulling was op enkele minuten klaar en bleek achteraf perfect te passen bij het friszure fruit en de zoete bodem.

Eens de taart klaar was, was hij niet enkel heel mooi en zomers maar bleek hij ook heerlijk te zijn. Deze taart zou ik met trots op tafel durven zetten op een feestje! 

Recept 2: Boerenyoghurttaart met bramen

Deze taart wou ik absoluut maken omdat hij er zo mooi uit ziet. Een extra voordeel van deze taart is dat je niets moet bakken in de oven. Op een warme dag is dit gebak dan ook erg welkom en kan je hem maken zonder last te hebben van de extra warmte die de oven met zich meebrengt.

Ik maakte al eerder een kaastaart maar nog nooit eentje met boerenyoghurt. Op zich verschilde de bereiding niet veel met die van een andere kaastaart maar bevatte hij dus wel andere ingrediënten en andere hoeveelheden. Ook het marmereffect was nieuw voor mij. Dit tovert een eenvoudige kaastaart om in een prachtige feestelijke kaastaart.

Na het proeven van deze taart bleek hij enorm luchtig te zijn, hij smolt echt weg in je mond en was heerlijk van smaak. Vanaf nu werk ik enkel nog met dit recept want het is echt voor herhaling vatbaar.

Dit boek krijgt van mij 5/5 hartjes. Ik kan alleen maar positief zijn over “Vier de zomer met Janneke Philippi”. Elk recept nodigt uit om bereid te worden en ze zien er allemaal even lekker uit. Er bestaan al eindeloos veel kookboeken die over desserts en gebak gaan maar een boek dat zich specifiek richt op de zomer zag ik zelden voorbij komen. Janneke Philippi sloeg de bal dan ook zeker raak met dit boek. Ik kan het zeker aanraden aan iedereen die van zoet en zomers houdt!

Vier de zomer met Janneke Philippi

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Janneke Philippi's favoriete recepten met zomerfruit Voor dit boek verzamelde Janneke Philippi 50 zoete recepten die zij graag en vaak maakt met al het heerlijke, sappige zomerfruit. Van feestelijke aarbeienpolonaises, gezinsfavoriet boerenyoghurtcarré met bramen en romige kersencrêpes tot een royale schaal berliner balletjes met pruimenjam om uit te delen en jannekes rabarber-frambozentaart, die ongetwijfeld je nieuwe lieveling wordt. Een boek om ze zomer heerlijk mee te vieren!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • Weekendlunch

 • Mijn favoriete desserts

 • Recensie: Stoven bij Janneke thuis

 • Recensie: Heerlijk simpel

 • Recensie: Salade

Zoek in artikelen