• onze waardering

Recensie: Ik geef me over RECENSIE

'Ik geef me over' is het tweede deel uit de overgave trilogie van New York Times-bestsellerauteur Maya Banks. In dit deel wordt de relatie tussen Kylie en Jensen uitgelicht. Zij waren al bekend van het eerste deel van de overgave trilogie 'Laat me nooit meer los'.

Jensen is alles wat Kylie niet zoekt in een man. Zijn dominantie schrikt haar af. Mannen beangstigen Kylie omdat ze als kind werd misbruikt en mishandeld door haar vader. Vooral mannen als Jensen jagen haar de stuipen op het lijf. Helaas kan ze haar nieuwe baas niet ontlopen. Al helemaal niet als hij te pas en te onpas haar kantoor binnenvalt. Jensen weet van Kylies verleden en valt als een blok voor haar. Het enige wat hij wil is laten zien dat niet alle dominanten mannen slecht zijn en zij hem kan vertrouwen. Hij wil zelfs zijn dominantie uit handen geven om met haar samen te zijn. Kan Kylie de controle loslaten en zich totaal overgeven aan een man als Jensen?

In 'Laat me nooit meer los' heb ik al kennis gemaakt met Kylie en Jensen waardoor ik al een hoop van hun persoonlijkheden had leren kennen. Kort daarna begon ik in 'Ik geef me over' waardoor ik er heel makkelijk in rolde. In de eerste hoofdstukken lees je vooral over de irritaties van Kylie naar Jensen. Ze ziet hoe Jensen naar haar kijkt en dat maakt haar bang. Als hij haar een grote promotie aanbied wordt de band tussen hen wat soepeler. Tijdens een etentje krijgt Kylie plotseling een paniekaanval, omdat ze denkt dat ze haar vader ziet. Jensen brengt haar thuis en zorgt de hele nacht voor haar. Vanaf dit moment krijgen ze een relatie.

In de hoofdstukken die hierna volgen lees je vooral over hoe Kylie haar demonen los probeert te laten en zich open probeert te stellen. Tijdens dit deel in het boek kun je jezelf goed inleven, omdat de karakters en hun gedachtes uitgebreid uitgewerkt zijn. De serie kun je los van elkaar lezen, maar omdat ik eerst het vorige boek had gelezen vloog ik er doorheen. De vlotte schrijfstijl van Banks helpt daar natuurlijk ook bij. Ik vond het een goede roman, maar het einde viel een beetje tegen. Ik vond het einde een slappe versie die leek op het vorige boek. Jammer, maar ik beoordeel deze vermakelijk roman vooralsnog met vier hartjes.

Overgave 2 - Ik geef me over

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Kylie ziet hoe Jensen naar haar kijkt. De belofte in zijn ogen. Dat ruwe randje van dominantie. Maar dominantie beangstigt haar, meer dan wat dan ook. Zij en haar broer hebben ternauwernood een jeugd vol geweld en misbruik overleefd. Ze kan onmogelijk de controle loslaten en zich totaal overgeven aan een man. Vooral niet aan een man als Jensen. Jensen ziet de schaduw in Kylies ogen. Hij weet dat hij heel voorzichtig moet zijn met haar als hij zijn kansen niet wil verspelen. Het enige wat hij wil is haar laten zien dat dominantie niet hetzelfde is als pijn. Dat emotionele overgave nog veel krachtiger is dan fysieke. Als ze zich volledig aan hem durft te geven, zal de pijnlijke leegte in haar hart op ongeëvenaarde wijze vervuld worden. Als ze maar durft...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • Geheim verlangen

 • Recensie: Zoete verleiding

 • Recensie: Zoete verslaving

 • Recensie: Zoete weelde

 • Recensie: Zoete verwachting

Zoek in artikelen