• onze waardering

Recensie: De geestenjager - Het geheim RECENSIE

Tom Wachter is al een paar maanden de leerling van de geestenjager. Samen beschermen ze het volk tegen duistere wezens, zoals geesten, heksen en boemannen. Op een dag komt Morgan, een oud-leerling van de geestenjager, langs. Hij heeft een brief die de geestenjager laat schrikken. Tom kan maar één regel lezen, maar die zin voorspelt weinig goeds. Wanneer de geestenjager en Tom naar een winterverblijf in Engelzerk gaan, komt Tom meer te weten over de geestenjager en oud-leerling Morgan. Daarnaast zijn er veel duistere monsters die Tom een erg zware winter zullen bezorgen.

De geestenjager - Het geheim is het derde deel van de spannende serie van Joseph Delaney. Het is verstandig om voordat je deze leest eerst de voorgaande delen te lezen. Het is te merken dat het een verder deel is in de serie. Veel dingen die in de voorgaande delen gebeuren worden herhaald. De wereld van Tom Wachter behoudt dezelfde gevaren. Maar ook al zijn sommige dingen voorspelbaar, Delaney blijft ervoor zorgen dat je het boek niet meer weg kunt leggen.

Aan de andere kant wordt het boek steeds specifieker. Je komt meer te weten over het verleden van de geestenjager, het leven van andere leerlingen en de geheimen van het duister. Je leeft mee met Tom’s zijn problemen met vrienden, familie en vijanden. Je ziet hoe hij opgroeit en de belangrijkste levenslessen leert. Delaney is een meester in het opbouwen van spanning en kan als de beste mysterie in het verhaal bewerken. Door de spanning en de vlotheid in het boek heb je het zo uit.

De geestenjager - Het geheim is geschikt voor kinderen, maar kan ook zeker voor volwassenen. Als je fan bent van Harry Potter of de film The seventh son hebt gezien, is dit zeker een aanrader. Een groot voordeel van het boek, na dit spannende einde komt nog een deel.

De Geestenjager 3 - Het geheim

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Huiveringwekkende spanning voor bikkels.

  Joseph Delaney woont in Lancashire met zijn vrouw en drie kinderen. In zijn jeugd woonde hij in een spookhuis. Daar hadden hij en zijn broers steeds dezelfde nachtmerrie. De Geestenjager is uit deze nachtmerrie ontstaan. Gelukkig is dat spookhuis inmiddels afgebroken. Delaney is veelvuldig bekroond met diverse internationale prestigieuze prijzen.

  'Al mijn nieuwe leerlingen breng ik naar dit oude huis. Ik verwacht van je dat je om middernacht naar de kelder gaat om te zien wat daar verborgen is. Als de kerkklok twaalf slaat, neem je de kaars en gebruik je die om je weg naar beneden bij te lichten. Er zijn drie belangrijke dingen om te onthouden. Doe de deur voor niemand open, hoe hard er ook geklopt wordt en ga precies op tijd de kelder in.'
  'Wat is het derde?' vroeg ik op het nippertje. 'De kaars, jongen. Wat je ook doet, hou hem brandend…'

  Thomas is de zevende zoon van een zevende zoon. Zijn moeder trouwde bewust een zevende zoon, zodat zij Thomas kon baren, een jongen met de 'Gave van zeven keer zeven'. Op zijn dertiende jaar gaat Thomas in de leer bij de Geestenjager, die zijn geld verdient met mensen beschermen tegen de wezens van het duister. Het is een onmogelijk zware baan, de Geestenjager is grimmig en velen die Thomas voorgingen kwamen jammerlijk aan hun einde. Maar toch moet Thomas het vak leren en zijn gave ontwikkelen. Hij is immers de laatste leerling.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Winnen: De Geestenjager serie

 • Recensie: De zevende zoon

Zoek in artikelen