• onze waardering

Recensie: Traveler RECENSIE

Recensie: Traveler

De reacties over Seeker, het eerste deel in Arwen Elys Daytons serie over Zoekers waren vrij wisselend. Zelf hoorde ik bij het - in mijn ogen - kleinere kamp van de lezers dat het boek echt leuk vond. Ik was dan ook erg benieuwd hoe het avontuur van Quin, Shinobu en John verder zou gaan. Let op, als je Seeker nog niet gelezen hebt, kan onderstaande recensie wat spoilers van het eerste deel bevatten.

Traveler begint vlak na het einde van Seeker. John heeft het dagboek van zijn moeder van Quin terug gestolen. Echter, hij ziet het als ''gekregen'' en traint nu samen met de Jonge Vrees Maud om alsnog een zoeker te worden. Tegelijkertijd zint hij nog altijd op wraak. Hij wil het dagboek gebruiken om de andere Zoekerfamilies op te sporen en hen te laten boeten voor wat ze zijn familie hebben aangedaan. Ook Quin en Shinobu hebben het dagboek van Catherine, hetzij een kopie. Quin is nog altijd vastbesloten om achter het geheim van de Zoekers te komen. Waarom zijn ze op het verkeerde pad geraakt? Hoe dieper Quin, Shinobu en John graven, hoe meer ze te weten komen over de geschiedenis van de Zoekers en hoe duisterder de waarheid blijkt te zijn.

Ik ben ontzettend enthousiast over Traveler. Ik vond het zelfs beter dan dat ik Seeker vond. Vond je Seeker dus wel oké, maar twijfel je of je verder wilt lezen? Zeker doen! Arwen Elys Dayton heeft namelijk geen last van het "tweede-boek-syndroom", waarbij tweede delen slechter zijn dan hun voorganger. Bij Traveler komen we veel meer te weten over de interessante geschiedenis van de Zoekers en wat er met hen gebeurd is. Ook Johns overleden moeder Catherine speelt een grote rol, wat voor mij een grote, maar welkome verrassing was. Ik vond haar verhaallijn ontzettend interessant, voornamelijk omdat zij veel onthullingen doet.

 Naast deze extra verhaallijn, spelen ook nog een stel vreemde jongetjes een rol in het boek, waarvan één van hen een eigen perspectief heeft. Je zou denken dat al deze nieuwe perspectieven het verhaal chaotisch en rommelig maken, maar niets is minder waar. De nieuwe verhaallijnen helpen het verhaal enorm goed op weg en maken het juist duidelijker. Arwen Elys Dayton heeft duidelijk goed nagedacht over haar wereld en hoe de Zoekers en hun geschiedenis in elkaar zitten. Elke nieuwe pagina was weer een blije verrassing.

Er is dus zeker geen tekort aan verrassende onthullingen, nieuwe perspectieven en spannende scènes in Traveler. Arwen Elys Dayton neemt de bodem die Seeker gelegd heeft en maakt het verhaal nóg spannender, interessanter en beter. Ik heb genoten van het verhaal en kijk nu al uit naar de ongetwijfeld fantastische ontknoping. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen!

Recensie: Traveler

Seeker 2 - Traveler

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In Seeker heeft Quin Kincaid de gelofte afgelegd om Zoeker te worden. Het leek een nobel doel, maar dat was bedrieglijk. Haar vader is een moordenaar. Haar oom een leugenaar. Haar moeder een slachtoffer. En de jongen van wie ze houdt, zint op wraak. Haar vriend Shinobu is de enige die ze vertrouwt. Hij is even wanhopig als Quin om antwoorden te krijgen. Maar hoe dieper ze graven in het verleden, hoe donkerder alles wordt. Er zijn sinds lang verdwenen Zoeker-families, schimmige allianties en meer: een duister plan dat generaties geleden is gesmeed om hen te vernietigen.
  Het verleden is angstaanjagend dichtbij. En het zal hen vernietigen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Vier soldaten - Hubert Mingarelli 

 • Juni 2016: Hittegolf

 • Recensie:The Casual Vacancy

Zoek in artikelen