• onze waardering

Recensie: Wereldwonderen van punt naar punt RECENSIE

Recensie: Wereldwonderen van punt naar punt

Wereldwonderen van punt naar punt van Charlotte Greeven is een boek vol met tekeningen die nog niet af zijn. Het moge duidelijk zijn: de bedoeling is dat je zelf de potloden in je handen pakt om de afbeeldingen af te maken! De ene tekening is voor de helft af, de andere bijna helemaal, maar voor de meeste tekeningen geldt dat er een (heel) kleine start is gemaakt en dat het merendeel nog getekend moet worden. Dit doe je door het trekken van lijntjes tussen de afgebeelde cijfers. Dat betekent dat iedereen met behulp van dit boek in staat is om bijvoorbeeld de Dom van Keulen te tekenen!

Europese beroemdheden zoals de Notre-Dame, het Parthenon en de Toren van Pisa kennen de meeste mensen wel, zoals ook de Chinese Muur en de Taj Mahal niet bepaald onbekend zijn. Maar je vindt in dit boek bijvoorbeeld ook het Grote Paleis van Anjar te Libanon, de Kathedraal van León te Nicaragua en de Grote moskee van Djenné te Mali. En ook Japan, Syrië, Myanmar, Nepal, Rusland, Oezbekistan, Mexico, Pakistan, Irak, Iran en Marokko komen onder andere aan bod in dit boek.

Greeven heeft een groot tekentalent, de gedeeltes van de tekeningen die zij zelf voor haar rekening heeft genomen zijn heel erg mooi. Leuk aan Wereldwonderen van punt naar punt is ook dat het niet alléén draait om tekenen: je steekt er ook nog wat van op! Achterin het boek staan namelijk de volledige afbeeldingen met daarbij een uitleg over het wereldwonder in kwestie. Wat opvalt, is dat alle teksten in het boek zowel in het Nederlands als in het Engels zijn weergegeven. Slimme actie: doordat er afbeeldingen uit de hele wereld in het boek zijn opgenomen en de teksten ook in het Engels zijn vertaald, biedt het boek wereldwijd uitgeefmogelijkheden.

Toen ik het boek liet zien aan wat mensen, werd me duidelijk dat niet iedereen de heel kleine cijfertjes goed kan lezen. Het tekenen is een priegelklusje, geschikt voor mensen met een uitstekende fijne motoriek, goede ogen en gezegend met veel geduld. Maar dat geduld wordt uiteindelijk wel beloond met heel erg mooie tekeningen! Minpuntje vond ik dat het niet goed duidelijk wordt waar de verschillende kleurgroepen qua cijfers voor staan. Eerst dacht ik dat je in die kleur moest tekenen, maar bij het bestuderen van de foto’s achterin het boek bleek dat niet te kloppen. Die toelichting had dus misschien wat duidelijker gekund. Maar al met al is het een schitterend boek dat jou de kans geeft jouw eigen meesterwerkjes op papier vast te leggen.

Recensie: Wereldwonderen van punt naar punt

Wereldwonderen van punt naar punt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wereldwonderen van punt naar punt neemt je mee langs al het moois dat de wereld te bieden heeft en gaat uit van de moderne lijst van werelderfgoed, opgesteld door de UNESCO. Denk aan: de toren van Pisa, de Akropolis in Griekenland, Stonehenge in Engeland, de Taj Mahal in India, de Chinese Muur, het Sydney Opera House, of Petra in Jordanië. Maar ook onze eigen grachtengordel in Amsterdam en de Grote Markt in Brussel ontbreken uiteraard niet! Charlotte Greeven heeft dertig prachtige gebouwen en stadsgezichten omgezet naar prenten die bestaan uit honderden punten. De tekeningen zijn deels geschikt om in te kleuren. Op vele platen zijn verrrassende details te vinden. Achterin het boek zijn foto's van wereldwonderen opgenomen met korte informatie over het gebouw of stadsgezicht.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

 • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

 • Johanna Mo - Het donkere woud

 • Niki - Christos Chomenidis

 • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Nederland van punt naar punt

Zoek in artikelen