Recensie: Winterzon

Recensie: Winterzon

Amber wordt met haar gezin uitgenodigd om het 40-jarig huwelijksfeest van haar schoonouders te gaan vieren op Curaçao. Eenmaal aangekomen op het eiland staat niets hen in de weg om er een heerlijke ontspannen vakantie van te maken. Amber besluit om samen met haar schoonzusjes eens ouderwets te gaan feesten. Wanneer ze echter de volgende dag ontwaakt blijkt Sophie niet te zijn teruggekeerd en wat voorheen een ontspannen vakantie leek, brengt ineens een hoop spanning naar boven.

Linda van Rijn is al een paar jaar bekend om haar winter- en zomerthrillers die als zoete broodjes over de toonbank van de boekwinkel verdwijnen. Winterzon is haar nieuwste winterthriller, al is er van een winters gevoel weinig sprake. Het verhaal speelt zich misschien wel af in de winter, maar wanneer het verhaal vervolgens gaat over zon, zee en strand blijft er van het koude wintergevoel weinig over. Het zorgt echter wel voor wat warmte tijdens de koude dagen en doet verlangen naar de zomer.

De personages zijn interessant genoeg om ze te willen leren kennen. Hierdoor wil je blijven lezen om toch iets meer te weten te komen over de vier verschillende stellen. Een klein puntje van irritatie was echter het zoontje van Sophie en haar constante overbezorgdheid jegens hem. Later in het verhaal blijkt dat dit er juist goed bij past om zo de gedragsverandering van Sophie nog beter te kunnen weergeven.

Het boek is niet ontzettend dik en hierdoor eigenlijk perfect om even tussendoor te lezen. Het is geen verhaal dat een hele belangrijke boodschap over willen brengen, maar toch lekker wegleest. Hierdoor zullen veel lezers en dan vooral onder het vrouwelijke publiek dit nieuwe boek van Linda van Rijn dan ook met open armen ontvangen. Winterzon neemt je als het ware mee en functioneert hierdoor als prima ontspanning tussen de werkzaamheden door of gewoon lekker op een koude winterse dag.

Ondanks dat de meeste literaire thrillers redelijk op elkaar lijken, had Winterzon toch een verrassende twist in het verhaal, waardoor je achteraf niet het idee had dat je het boek net zo goed niet had kunnen lezen. Linda van Rijn laat hiermee duidelijk blijken dat haar koffer met onderwerpen voor nieuwe thrillers nog lang niet leeg is.

Recensie: Winterzon

Nieuwste artikelen

  • Fictie top 6: april 2023

  • Broeinest - van Sambeek

  • Hine - Lotte Kok

  • Recensie: Soof 3

  • Dode hoek - M.W. Craven

Gerelateerde artikelen

  • Viva España

  • Populaire boeken die in april 2021 verschijnen

  • Winterchalet

  • Chicklit top-5: februari

  • Recensie: Zomernacht

Zoek in artikelen