• onze waardering

Een beetje van alles - Barbara de Wolf RECENSIE

Recensie Een beetje van alles – Barbara de Wolf

Het prentenboek Een beetje van alles is geschreven en geïllustreerd door Barbara de Wolf. Barbara de Wolf heeft al veel prentenboeken geïllustreerd. De vormgeving van de omslag is gedaan door Tineke Werkt en de vormgeving van het binnenwerk is gedaan door Hannah Roos. Er is veel aandacht besteed aan alle illustraties en de vormgeving ervan, dit zit mooi in elkaar.

Een beetje van alles gaat over een klein konijn dat niet zo goed kan kiezen en niet zo goed weet wat het wil doen en wat het later wil worden. Op school vindt konijn alles een beetje leuk, maar bij het tellen van wortels doet het extra haar best. Wanneer er wordt gevraagd of klein konijn een hut wil bouwen of een potje mee wil drummen is klein konijn nog aan het denken terwijl de rest al begonnen is met spelen. Ook het kiezen van broodbeleg is erg lastig als je van alles tegelijk houdt, van brood met jam en kaas, pindakaas, hagelslag, wortel, muisjes, worst, ei en fruithagel. Er is ook zoveel om te kiezen, klein konijn beseft wel dat dit alles niet in de broodtrommel past. Ze weet wel heel duidelijk wat haar lievelingskleur is, namelijk de regenboogkleur. Gelukkig is groot konijn er met alle wijze raad waardoor klein konijn rustig kan gaan slapen.

Qua tekst en onderwerpen springt het boek af en toe een beetje van de hak op de tak, maar de boodschap en het moeilijk kunnen kiezen wordt wel goed duidelijk gemaakt. Er is gebruik gemaakt van grappige illustraties. Elke pagina heeft een eigen kleur, deze komen op het eind samen tot de lievelingskleur van Konijn namelijk, regenboogkleur. Doordat elke pagina zijn eigen kleur en bijpassende kleurtinten heeft, zie je dat er elke keer een nieuw onderwerp of nieuwe keuze aan wordt gesneden. Een onderwerp zoals naar school fietsen, wat wil ik doen of wat wil ik op mijn boterham. Soms zijn de illustraties wel wat druk. Klein konijn woont namelijk in de stad en de vrienden zijn dan ook vlakbij. Op deze pagina staan er meerdere flats met alle dieren erin. Klein konijn begroet alle vrienden, het is leuk voor kinderen om deze te gaan zoeken in de flatgebouwen. Dit is nog best een uitdaging bij sommige dieren, maar kinderen hebben de grootste lol met het zoeken ervan. Op de illustraties is goed te zien wat er gebeurt en wat klein konijn aan het doen is.

Een beetje van alles geschreven door Barbara de Wolf geeft een mooie boodschap mee, namelijk dat het niet erg is als je wel eens twijfelt en niet altijd direct een keuze kan maken. Je bent wie je bent dus je hoeft nergens voor te kiezen om iets of iemand te zijn of te gaan worden. Dit zal best wel herkenbaar zijn voor (kleine) kinderen, er wordt tegenwoordig veel van kinderen verwacht en met dit boek wordt meegegeven dat het niet erg is als je het gewoon soms nog even niet weet.

Recensie Een beetje van alles – Barbara de Wolf

 

Een beetje van alles

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Klein Konijn heeft een probleem: ze kan niet kiezen. Ze houdt van de rust in het bos, maar ook van de drukte in de stad. School vindt ze leuk, maar vakantie is ook fijn. Klein Konijn weet niet welk broodbeleg ze het lekkerst vindt, dus eet ze maar een broodje met jam, kaas, pindakaas, hagelslag, wortel, muisjes, worst, ei en fruithagel. Ze is nergens echt goed in, dus wat kun je dan worden later? Maar gelukkig stelt Groot Konijn haar gerust: ‘Jij hoeft niets te worden, want je bent al wat. Jij bent een beetje van alles.’
   

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • Aflevering 100 van Riverdale wordt in oude Archie Comics stijl

 • The Lord of the Rings: The Rings of Power teaser is er

 • Niet verder vertellen - Lisa Gardner

Zoek in artikelen