• onze waardering

Lizzie en de wolk - The Fan Brothers RECENSIE

Recensie Lizzie en de wolk – The Fan Brothers

Het prentenboek Lizzie en de wolk is geschreven en geïllustreerd door The Fan Brothers, dit duo bestaat uit de broers Terry en Eric Fan. Zij hebben al meerdere boeken op hun naam zoals De tuinman van de nacht en Het viel uit de hemel.

Lizzie en de wolk gaat over Lizzie die elke zaterdag met haar ouders naar het park gaat. Hier wil iedereen altijd naar de draaimolen of het poppentheater maar Lizzie vindt de wolkenverkoper het meest interessant. Deze verkoopt wolken in de vorm van allerlei verschillende dieren maar Lizzie wil graag de gewone wolk hebben. Zij noemt de wolk Milo, Milo heeft zoals elke wolk heeft een gebruiksaanwijzing. Deze lijst ‘Zo Zorg Je Voor Je Wolk’ staat ook als lijstje opgenomen in het boek. Lizzie volgt deze gebruiksaanwijzing zo goed mogelijk op maar vergeet uiteindelijk toch één regel. De wolk wordt groter en groter en krijgt zelfs meerdere keren een bui. Lizzie komt er uiteindelijk achter dat zij één belangrijke regel is vergeten en weet wat zij nu moet doen. Zij neemt een moeilijke beslissing, maar deze beslissing is uiteindelijk voor hen beiden het beste.

Het prentenboek bevat mooie illustraties. Er is op sommige pagina’s gebruik gemaakt van donkere illustraties met gele accenten, zo is dan alles zwart-wit gekleurd maar de laarzen, regenjas, hoed en beker van Lizzie bevatten dan de gele kleur. Door deze manier van kleurgebruik kan je goed zien welke bui de wolk heeft en wat er speelt in de kamer van Lizzie. De tekeningen zijn gedetailleerd gemaakt, zo is er in de kamer van Lizzie voldoende te zien maar het is er niet te druk. Het is leuk dat er ook plantjes staan die de wolk dan regen en dus water geeft. De sfeer van het verhaal wordt goed weergegeven door de gebruikte kleuren, de gezichtsuitdrukking en lichaamshouding van Lizzie.

Lizzie en de wolk is een leuk en leerzaam prentenboek, het laat kinderen een oorzaak-gevolg relatie in zien en laat zien wat een wolk allemaal kan doen. Deze kan namelijk groter en donkerder worden, maar het ook laten regenen. Er zit nog een boodschap in het verhaal, namelijk om leren los te laten, Lizzie moet de wolk los laten wanneer deze te groot wordt. Deze boodschap is voor kleinere kinderen wel wat lastiger te begrijpen, maar volwassenen kunnen dit naar de belevingswereld van de kinderen vertalen. Op de laatste bladzijde is te zien dat Lizzie zelf nog een regel heeft toegevoegd aan de gebruiksaanwijzing van de wolk, dit is een mooi einde waarmee het verhaal goed wordt afgesloten.

Recensie Lizzie en de wolk – The Fan Brothers

Lizzie en de wolk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is zaterdag en Lizzie gaat met haar ouders naar het park. Ze wil heel graag een wolk van de wolkenverkoper. Ze kan kiezen: een konijn, olifant, vis of papegaai. Maar Lizzie wil een gewone wolk. Hij past precies in haar kamertje. En natuurlijk zorgt ze heel goed voor hem. Zó goed dat hij te groot wordt en ze hem de vrijheid moet geven…

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Rumoer op Dostie

 • Recensie: The Informer

 • Recensie: Baron 1898

Zoek in artikelen