De beste tv-series over koningshuizen 

Het is toch heerlijk om te zien welke intriges zich afspeelden aan bijvoorbeeld het Franse of het Engelse hof. Er werd ontzettend veel verraad gepleegd, de meeste liefdes waren verboden (maar daardoor ontzettend spannend) en iedereen heeft geheimen voor elkaar! In deze tv-series over koningshuizen kan je even helemaal wegdromen in het verleden en genieten van de prachtige jurken, kastelen, koningen en koninginnen!

1. Reign

Toen Mary Stuart nog maar een klein meisje was, werd ze al koningin van Schotland. Vanaf het begin zijn haar troon en land niet veilig geweest, want de Engelsen zouden dit het liefst veroveren. Om zichzelf en haar volk te redden vertrekt ze naar Frankrijk om met kroonprins Francis te trouwen. Al snel ontmoet ze ook zijn halfbroer, Bash, en hij is toch ook wel erg leuk. Ook staat ze oog in oog met een koning die krankzinnig wordt, een listige koningin en de profeet Nostradamus die een verwoestende voorspelling maakt. Er worden complotten gesmeed tegen haar en ondertussen bereidt ze zich ook voor om koningin te worden. 

tv-series over koningshuizenBron: Warner Home Video

2. The Tudors 

In de Tudors volgen we het verhaal van de Engelse Koning Hendrik VIII. Hij probeert Engelands vooraanstaande positie in de wereld en zijn eigen nalatenschap te verzekeren. In de tussentijd heeft hij zes vrouwen versleten en begint hij een oorlog met Frankrijk zonder erbij na te denken. Uiteindelijk leidt dit hem naar de plek in de geschiedenis als één van 's werelds meest charismatische, wreedste en vooral menselijkste koningen.

tv-series over koningshuizenBron: Sony Pictures

3. Medici: Masters of Florence

Giovanni de Medici heeft dankzij een contract met de paus de familiebank getransformeerd in een economische macht. Maar dan wordt Giovanni vermoord en zijn zoons, Cosimo en Lorenzo, moeten een aantal vijanden verslaan die de Medici's hun macht willen ontnemen. De eerste die een greep naar de macht doet is Rinaldo Albizzi. Hij is het hoofd van de fractie van de adel, die oppositie neemt tegen de opmars van de midden klasse ondersteund door de Medici's en tegen Cosimo's visie voor de stad inclusief zijn ondersteuning aan de magnifieke werken en architectuur door onder andere Donatello en Brunelleschi.

tv-series over koningshuizenBron: Dutch Filmworks

4. The Crown 

The Crown is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen uit het leven van koningin Elizabeth II. De serie begint ongeveer op het moment dat Elizabeth op jonge leeftijd koningin wordt. De Tweede Wereldoorlog is pas net afgelopen en Groot-Brittanië heeft het ontzettend moeilijk. Elizabeth is pas 25 jaar als ze gekroond wordt tot koningin, omdat haar vader dood is gegaan. zonder noemenswaardige ervaring moet koningin Elizabeth II over Engeland regeren en heeft ze ook nog eens te doen met Winston Churchill, de premier, die een cruciale rol heeft gespeeld in de oorlog.

tv-series over koningshuizenBron: Netflix

5. Victoria

In deze serie volgen we het leven van de jonge koningin Victoria. Het begint bij haar kroning op de jonge leeftijd van achttien jaar, tot haar vriendschap met Lord Melbourne. Hij is haar mentor tijdens de belangrijke eerste jaren op de troon. Victoria is nu de machtigste vrouw van Europa en alle mannen staan voor haar in de rij om met haar te trouwen. Zelf heeft ze maar oog voor één man en dat is de veel oudere Lord Melbourne. Het is een onmogelijke liefde. Pas wanneer ze Prins Albert ontmoet, valt ze langzaam maar zeker voor een andere man...

tv-series over koningshuizenBron: Dutch Filmworks

6. Versailles

Louis XIV heeft een trauma opgelopen door de gebeurtenissen tijdens La Fronde (een opstand van de edelen tegen de monarchie) en besluit de adel zijn wil op te leggen en het paleis te verplaatsen van Parijs naar Versailles, het voormalige jachthuis van zijn vader. Door de uitnodiging van hun koning ziet de adel van Parijs het paleis geleidelijk aan als een gevangenis. Zelfs de trouwste hovelingen van de koning worden wreed en manipulatief wanneer het glorieuze Versailles hen met intriges, politieke maneuvers en oorlogsverklaringen overweldigt.

tv-series over koningshuizenBron: Universal Pictures

7. The White Queen

In 1464 wordt Engeland verscheurd door oorlog. Het Huis York en het Huis Lancaster maken allebei aanspraak op de troon van Engeland. Het is een wrede strijd tussen twee takken van dezelfde familie. Drie vrouwen spelen een cruciale rol in deze oorlog: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort en Anne Neville. Allemaal beschikken ze over heel erg veel ambitie. Ze manipuleren en doen er alles aan om de macht over Engeland in handen te krijgen. Alles hangt af van wie de kroon mag dragen… 

Bron: Dutch Filmworks

8. Wolf Hall

Wolf Hall laat je kennis maken met Thomas Cromwell, de briljante adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII. We zien hoe Cromwell zijn eerste stappen zet aan het hof en hij weet zijn macht door sluwe acties steeds verder uit te breiden. Hij heeft een geheimzinnig verleden, maar hij weet precies hoe hij macht moet gebruiken om zijn doelen te bereiken. Toch wordt zijn positie van meerdere kanten bedreigd. Gevaar ligt overal op de loer.. 

tv-series over koningshuizenBron: Just Bridge Entertainment

9. Die Kaiserin

Wanneer de opstandige Elisabeth (Sisi) de keizer van Oostenrijk, Franz, ontmoet, verstoort de bedwelmende liefde van het jonge paar de machtsstructuur aan het Weense hof volledig. Na de bruiloft moet de jonge keizerin zich niet alleen verdedigen tegen haar schoonmoeder, de soevereine, machtsbeluste Sophie, maar ook tegen Franz' broer Maxi, die zelf verlangt naar de troon (en naar Sisi). Terwijl vijandelijke troepen zich vormen aan de grenzen van het Habsburgse rijk, komen mensen in Wenen in opstand tegen de keizer. Elisabeth moet uitzoeken wie ze kan vertrouwen en hoe hoog de prijs is om een ​​echte keizerin en een figuur van hoop voor de mensen te zijn.

Bron: Netflix

10. The Great

Catharina de Grote woont in de 18e eeuw op het plattenland van Rusland. Ze wordt gedwongen om te kiezen tussen haar eigen persoonlijke geluk en de toekomst van Rusland wanneer ze met een keizer trouwt.

Bron: Hulu

11. The Spanish Princess 

The Spanish Princess is de levendige en boeiende hervertelling van het verhaal van Catherina van Aragon, dat altijd wordt overschaduwd door haar beruchte huwelijk met koning Hendrik VIII. Sometimes violent historical drama has relevance to present.

Bron: Prime Video

12. Last Kingdom

Het is het jaar 872, veel van de Koninkrijken die wij nu kennen als Engeland zijn veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred (David Dawson – Peaky Blinders). De held Uhtred (Alexander Dreymon – American Horror Story) leeft in deze turbulente wereld. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman en gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? Uhtred gaat op een missie om zijn geboorterecht te claimen, hiervoor moet hij een gevaarlijk pad bewandelen tussen beide partijen als hij een rol wil spelen in het ontstaan van een nieuwe natie en uiteindelijk zijn land te heroveren. 

Bron: Universal Pictures

Wat is jouw favoriete serie over een koningshuis?

Lees ook: De beste huidige kostuumdrama series

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen