12 romantische fantasy series

Zwijmel jij ook zo graag weg bij een film of serie? Het is heerlijk om af en toe jezelf helemaal te verliezen in de liefdesrelatie tussen twee karakters. Veel fantasy series combineren de fantasy elementen ook met romantische momenten. Volgens ons is dat een perfecte combnatie! Wij hebben daarom 12 fantasy series met een goede dosis liefde voor jullie op een rij gezet.

Once Upon A Time

In deze fantasyserie die draait om bekende sprookjes zit natuurlijk een hoge dosis van romantiek in verwerkt! Als je even helemaal wilt wegzwijmelen dan is Once Upon a Time dé serie voor jou!

Op de 28ste verjaardag van Emma Swan staat er ineens een jongetje voor haar deur. Zijn naam is Henry en hij beweert haar zoon te zijn die ze tien jaar geleden afgaf ter adoptie. Henry is ervan overtuigd dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, en dat ze voorbestemd is om een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft hem niet, maar gaat toch met hem mee terug naar Storybrooke, waar ze onder andere de mysterieuze mr. Gold en de burgemeester Regina Mills ontmoet. Volgens Henry zijn dit allemaal sprookjesfiguren en is de adoptiemoeder van Henry, tevens burgemeester Regina, niemand minder dan de Boze Koningin.

Bron: ABC Studios

Buffy the Vampire Slayer

Buffy krijgt gedurende de serie genoeg liefdesinteresses aangereikt. Zo maken we kennis met Angel en met Spike. Beide zijn het leuke karakters en zorgen voor veel romantische momenten.

Buffy Summers ontdekt tot haar ontsteltenis dat ze een bijzondere gave heeft. De zestienjarige Buffy blijkt een zeer zeldzame vampierdoder! Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan.

Bron: 20th Century Fox Television

The Originals

In The Originals zitten vele romantische momenten. Eén van onze favoriete koppels zijn toch wel Elijah en Hayley!

The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries. Deze serie gaat over de 'Originele' vampierfamilie. Klaus keert terug naar New Orleans, de stad die hij eeuwen geleden heeft helpen bouwen. Hij komt erachter dat zijn voormalige duivelse protegé Marcel, een charismatische vampier, de controle heeft en die niet zomaar uit handen geeft...

Bron: Warner Bros. Television

True Blood

Gedurende de serie True Blood houdt Sookie er veel romantische relaties op na. Deze romantische fantasyserie verdiend daarom zeker een plaats in deze lijst!

In True Blood maken we kennis met een aantal personages: Sookie Stackhouse is een serveerster die haar krachtige gave om gedachten te kunnen lezen verborgen houdt. Bill Compton is een 173 jaar oude vampier die onlangs in de stad is komen wonen. Sookies broer Jason is een rokkenjager die voortdurend in moeilijkheden lijkt te zitten. De keiharde Tara is Sookies beste vriendin. Sam is de eigenaar van Merlotte's die probeert zijn gevoelens voor Sookie voor zich te houden. Lafayette is een gast die altijd wel iets geheimzinnigs in z'n schild voert plus een eigenaardige reeks personages die stuk voor stuk hun duistere geheimen verbergen in de schaduw van de nacht.

Bron: Home Box Office (HBO)

A Discovery of Witches

Stiekem hebben wij een zwak voor verboden liefdes. En aangezien vampiers en heksen elkaar niet horen te vertrouwen, maar Diana en Matthew elkaar toch wel érg leuk vinden zwijmelen wij helemaal weg bij deze serie.

In A Discovery of Witches leven heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort zich op haar carrière als historicus. Wanneer ze in Oxford onderzoek doet naar een manuscript van Elias Ashmole ziet ze meteen dat er iets geks aan is. In Ashmole 782 blijkt dat hij lang verdwenen is geweest en dat elke soort van het Creature hem wil hebben. Om zichzelf te beschermen moet ze alle mysteries van 782 zien te ontrafelen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen. Diana accepteert Matthews hulp, waardoor ze in conflict raken met de Creature wereld.

Bron: Bad Wolf

Shadowhunters

Shadowhunters verdient zeker een plekje in de lijst met romantische fantasy series! Van Magnus en Alec tot Jace en Clary, Shadowhunters heeft geweldige romantische koppels.

In de serie Shadowhunters komt Clary Fray erachter dat ze een Shadowhunter is: een half-engel en half-mens. Een zogenaamde Nephilim. Ze heeft niet zo heel veel tijd om aan het idee te winnen, als haar moeder door een oude vijand wordt ontvoerd. En dan begint voor haar het leven als Shadowhunter pas echt. Jace Wayland staat haar bij om haar alles te leren over de wereld van de shadowhunters. Daarbij wordt ze gesteund door haar beste vriend Simon Lewis. 

Bron: Constantin Film

The Vampire Diaries

De driehoeksverhouding tussen Stefan, Demon en Elena zorgt voor genoeg romantiek gedurende de serie!

Wanneer Elena Gilbert de mysterieuze Stefan Salvatore ontmoet is het liefde op het eerste gezicht. Maar dan wordt het dorp opgeschrikt door brute moorden. Ze komt erachter dat Stefan een vampier is en ze verdenkt hem van het plegen van de moorden. 

Bron: Warner Bros. Television

Outlander

Het liefdesverhaal tussen Jamie en Claire is best wel episch. Zij reist per ongeluk terug in de tijd en wordt verliefd op de knappe Jamie... Bij deze fantasyserie kan je zeker wegzwijmelen!

Claire is een getrouwde verpleegster die leeft in 1945. Op een dag wordt ze op mysterieuze wijze wakker in het Schotland van 1743. Ze komt terecht in een onbekende en levensbedreigende wereld. Wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de moedige en charmante Jamie Fraser ontstaat er een gepassioneerde affaire die haar doet twijfelen. Want hoe kiest ze de man van haar leven als ze zich letterlijk in twee compleet verschillende werelden bevinden?

Bron: Sony Pictures Television 

Bitten

Deze serie waarin knappe weerwolven voorkomen is perfect om bij weg te zwijmelen!

De serie gaat over de 28-jarige Elena Michaels, 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Elena, een wees, dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton. Maar door een kleine beet, werd het normale leven voorgoed van haar afgenomen. Alles waar ze naar hunkerde is verloren en ze moet nu overleven met de roedel.

Bron: Entertainment One

Good Witch

Ook in de serie Good Witch zit een goede dosis romantiek. In de serie maken we kennis met Cassie en haar dochter Grace. Ze wonen in het stadje Middleton. Cassie en Grace hebben beide de gave van magische intuïtie. Wanneer Dr. Sam Radford samen met zijn zoon naast hun komt wonen zijn ze al snel gecharmeerd van de twee vrouwen.

Bron: Hallmark

Charmed

Met de serie Charmed kunnen de fans van romantiek hun hart ophalen. In de serie komen er genoeg romantische verhaallijnen aan bod!

In Charmed volgen we het verhaal van de Halliwel zusjes, Phoebe, Piper, Prue en later Paige. De zusjes blijken heksen te zijn en hebben ieder een eigen gave. Ze moeten het opnemen tegen allemaal demonen, die gestuurd worden door de Bron!

Bron: Paramount Pictures

Reign

We eindigen deze lijst met de serie Reign. Ook in deze serie zitten veel romantische momenten en we zwijmelen telkens weg bij de romance van Mary en Francis.

Mary Stuart werd koningin van Schotland toen ze nog een klein meisje was. Sindsdien hebben de Engelsen het voorzien op haar troon, en op haar land. Om zichzelf en haar volk te redden wordt ze als tiener naar Frankrijk gestuurd, waar ze met de kroonprins moet trouwen. Aan het Franse hof ontmoet ze de mooie prins Francis, zijn buitenechtelijke halfbroer Sebastian (Bash), een koning die krankzinnig wordt, een listige koningin en de profeet Nostradamus die een verwoestende voorspelling maakt. Tussen Koninklijke complotten, hartstochtelijke intriges en duistere krachten die overal op de loer liggen in het kasteel worstelt Mary met tegenstrijdige gevoelens en probeert ze de juiste beslissingen te maken.

Bron: CBS Television Studios, The CW.

Lees ook: De beste fantasy op Videoland

Nieuwste artikelen

  • De moord op Sandringham Castle - S.J. Bennet

  • Hogerop - Helen Wan

  • Het geheim van Flora - Rachel Hore

  • Een vrouw rent over een berg - Yuko Tsushima

  • Iedereen telt mee - Kristin Roskifte

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen