Top 10 Stephen King films en series

Stephen King heeft al ontelbaar veel boeken op zijn naam staan en ongeveer elk jaar brengt de auteur wel een nieuw boek uit. Of het nu horror, een thriller of een fantasyverhaal is, deze auteur kan het allemaal! Ontzettend veel van zijn boeken zijn al verfilmd. Sommige boeken zijn zelfs meerdere keren verfilmd, zoals Carrie, IT en Pet Semetary. Maar welke Stephen King films en series zijn nu het allerbeste? Wij zochten het voor je uit!

10. The Mist

Op nummer 10 staat de film The Mist, die een 7,1 op IMDB scoort. Na een hevige storm zien de inwoners van een klein stadje een mysterieuze, dichte mist naderen waarin zich monsterlijke wezens schuilhouden, die alles en iedereen op hun weg verslinden. Een groep bewoners, waaronder David Drayton en zijn zoontje Billy, komt vast te zitten in de lokale supermarkt, volledig omsloten door de mist. Hun enige kans op overleving is samenwerking. Maar de groep valt al snel in twee kampen uiteen. Mrs. Carmody, die ervan overtuigd is dat het einde der tijden nabij is, stelt een krankzinnige oplossing voor. Tot zijn schrik en verbazing krijgt zij steeds meer mensen achter zich. David vraagt zich af voor wie hij écht bang is: de monsters buiten of de monsters binnen, de mensen die tot op dat moment zijn vrienden en buren waren…

Stephen KingBron: Dimension Films

9. Dolores Claiborne

Op nummer 9 staat de film Dolores Claiborne die een score van 7,4 op IMDB behaalt. Selena St. George komt erachter dat haar moeder Dolores beschuldigd wordt van moord. Ze keert terug naar haar geboortestad Maine om haar moeder bij te staan. Toch gelooft ze niet dat haar moeder onschuldig is. In werkelijkheid verdenkt ze haar zelfs door iets dat 20 jaar geleden is gebeurd...

Stephen KingBron: Columbia Pictures

8. Carrie

Carrie is meerdere keren verfilmd, maar de eerste verfilming blijft voor ons de beste! In de spannende film Carrie maken we kennis met het verlegen meisje Carrie. Carrie heeft niet veel vrienden en ze is zelfs het mikpunt van pesterijen. Wanneer ze op het eindexamengala overspoeld wordt met varkensbloed besluit ze wraak te nemen op degene die daar verantwoordelijk voor zijn. Carrie beschikt namelijk over telekinetische gaven...

Stephen KingBron: Red Bank Films

7. Castle Rock

De serie Castle Rock scoort op IMDB een 7,6 en eindigt daarmee op de zevende plek. In Castle Rock wordt er elke aflevering een ander verhaal vertelt en elke aflevering focust zich op een wereld uit een bekend verhaal van Stephen King. Henry Deaver ontvangt een bericht, waardoor hij voor het eerst sinds de dood van zijn vader besluit terug te keren naar Castle Rock. Daar, in onder meer de gevangenis van Shawshank, gebeuren gruwelijke dingen.

Stephen KingBron: Warner Bros.

6. Misery

De film Misery wordt op IMDB beoordeeld met een 7,8! Daarnaast heeft de film zelfs een Oscar in de wacht gesleept voor Beste Actrice. Paul Sheldon is een romanschrijver die tijdens een sneeuwstorm een ongeluk met zijn auto heeft gehad. Hij kan zich het ongeluk niet herinneren. Het enige dat hij zich herinnert, is dat hij wakker werd in het huis van Annie, een maniakale fan die zich heeft voorgenomen om haar favoriete schrijver de rest van zijn leven als persoonlijke gevangene te houden.

Stephen KingBron: Metro-Goldwyn-Mayer Studios

5. Mr. Mercedes

De tv-serie Mr. Mercedes is geëindigd in de top 5! Met een 7,9 op IMDB heeft deze verfilming de vijfde plek weten te bemachtigen. Op een dag rijdt een man in op een groep werkzoekenden, waarbij er veel doden vallen. Deze zaak houdt rechercheur Bill Hodges tot aan zijn pensioen bezig. Eenmaal met pensioen krijgt hij een reeks lugubere brieven en emails van deze gestoorde seriemoordenaar Brady Hartsfield. Ex-agent Hodges voelt zich daardoor gedwongen om een eigen, en mogelijk onwettelijke, zoektocht te beginnen om de moordenaar te pakken voor hij weer kan toeslaan. Hij krijgt hierbij hulp uit onverwachte hoek.

Stephen KingBron: David E. Kelley Productions

4. Stand By Me

Vier jongens tussen de tien en vijftien jaar staan voor een spannend weekend. De laatste dagen luisteren ze naar de nieuwsberichten op de radio over een 12-jarige jongen die vermist wordt. Vern hoort van z'n oudere broer dat hij het lichaam gezien heeft aan de rand van de spoorweg die door het bos loopt. Met in het achterhoofd de faam en glorie die hen te wachten staat gaan ze op weg langs de spoorlijn, op zoek naar het lichaam. 

Stephen KingBron: Columbia Pictures

3. The Shining

We zijn aangekomen bij de top 3 en op de derde plek is geëindigd... The Shining! Deze klassieker scoort op IMDB een 8,4 en behaalt daarmee de derde plek. De schrijver Jack Torrance heeft last van een writer’s block. Dan krijgt hij een baan als huismeester bij het Overlook Hotel dat in de bergen van Colorado ligt. Hij ziet dit als een perfecte kans om inspiratie op te doen en zijn boek af te maken. Jack wordt langzaamaan steeds agressiever en gewelddadiger. Uiteindelijk wordt Jack helemaal gek. Alleen "The Shining" kan zijn zoon en vrouw redden.

Stephen KingBron: Warner Bros.

2. The Green Mile

Deze prachtige, emotionele film is op de tweede plaats geëindigd. Met maar liefst een 8,6 op IMDB scoort deze film ontzettend hoog. In de dodencellen van de gevangenis van Cold Mountain wordt er een nieuwe gevangene naar binnen gebracht door John Coffey. Het gaat om een reusachtige man met een hart van goud die ook nog eens bijzondere bovennatuurlijke krachten blijkt te hebben...

Stephen KingBron: Warner Bros.

1. The Shawshank Redemption

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen, maar de allerbeste Stephen King verfilming is The Shawshank Redemption! Deze film is maar liefst genomineerd voor 7 Oscars en blijft gewoon steengoed! Bankier Andy Dufresne wordt valselijk beschuldigd van moord. Hij krijgt levenslang en wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd. Daar sluit hij vriendschap met Red, een oude gevangene die het klappen van de zweep kent. Andy leert dat je in Shawshank twee dingen kunt doen: bij de pakken neerzitten of er het beste van maken. Zijn vrijheid is hij immers voorgoed kwijt. Of toch niet?

Stephen KingBron: Castle Rock Entertainment

Bron: IMDB, EW.com

Lees ook: 19 tv-series gebaseerd op boeken

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen