Populaire series gebaseerd op boeken

Tegenwoordig worden er ontzettend veel boeken verfilmd. Maar niet alleen worden er bioscoopfilms van gemaakt, er worden ook heel veel boeken omgetoverd tot series! Een aantal van de meest populaire series zijn gebaseerd op boeken. Wij hebben voor jullie uitgezocht welke populaire series van dit moment er gebaseerd zijn op boeken.

The Handmaid's Tale

The Handmaid's Tale is een geweldige dystopische serie waar ook wij geen genoeg van kunnen krijgen. Maar wist je dat deze serie gebaseerd is op het boek Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood? In 2019 verscheen zelfs een vervolg op dit boek genaamd De testamenten. The Handmaid's tale gaat over het leven in de dystopische stad Gilead. Deze stad is overgenomen door een religieuze beweging. Veel vrouwen zijn onvruchtbaar geraakt, waardoor de nog schaarse groep vruchtbare vrouwen een 'handmaid' moeten worden van de elite. Deze vrouwen worden door de man verkracht, waarna ze hun kind na de geboorte moeten afstaan aan de verkrachter en zijn vrouw. Offred probeert te overleven in deze wereld en het kind dat van haar is afgenomen terug te vinden.

Little Fires Everywhere

Little Fires Everywhere is letterlijk vertaald 'Kleine brandjes overal' en dat is ook de Nederlandse titel van het boek waarop deze serie gebaseerd is! In de serie vertolken onder andere Reese Witherspoon en Kerry Washington de hoofdrollen. De serie speelt zich af in Shaker Heights.  Dit is een rustige, progressieve plaats in Cleveland waar alles minutieus is gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners. Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden. Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia's verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

A Discovery of Witches

Als je houdt van Young Adult en Fantasy verhalen dan is de serie A Discovery of Witches een aanrader. Ook deze populaire serie is gebaseerd op een boek. Deborah Harkness schreef namelijk het boek Allerzielen, het eerste deel van een trilogie, en op deze serie is A Discovery of Witches gebaseerd! In A Discovery of Witches leven heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort zich op haar carrière als historicus. Wanneer ze in Oxford onderzoek doet naar een manuscript van Elias Ashmole ziet ze meteen dat er iets geks aan is. In Ashmole 782 blijkt dat hij lang verdwenen is geweest en dat elke soort van het Creature hem wil hebben. Om zichzelf te beschermen moet ze alle mysteries van 782 zien te ontrafelen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen. Diana accepteert Matthews hulp, waardoor ze in conflict raken met de Creature wereld.

Normal People

Normal People is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sally Rooney (in het Nederlands verschenen onder de naam Normale mensen). Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op de universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd.

Sweet Magnolias

De Netflix-serie Sweet Magnolias is gebaseerd op de Sweet Magnolias-serie van Sherryl Woods. Het eerste deel heet De mooiste overwinning. De serie gaat over de goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue die in het stadje Serenity wonen. Deze drie powervrouwen worden ook wel de sweet magnolias genoemd, maar ook deze vrouwen krijgen te maken met vele uitdagingen op het gebied van relaties, familie en carrière. Zo gaat Maddie scheiden van haar man Bill, nadat hij is vreemd gegaan met zijn doktersassistente Noreen.

Virgin River

Ook de heerlijke Netflix-serie Virgin River is gebaseerd op een boekenserie. Robyn Carr heeft namelijk de Virgin River-serie geschreven, waarvan er in het Nederlands maar liefst 20 delen zijn verschenen! De serie heeft dus genoeg bronmateriaal om mee te werken. In de serie verhuist Melinda Monroe van Los Angeles naar een klein gehucht dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit loze woorden waren. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven.

Good Omens

De serie Good Omens met onder andere David Tennant in de hoofdrol is geweldig! Als je geen genoeg kunt krijgen van deze serie, dan is er goed nieuws. De serie is namelijk gebaseerd op het boek Hoge Omens van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden!

Outlander

De populaire serie Outlander is gebaseerd op De reiziger-serie van Diana Gabaldon. De reiziger-serie bestaat tot nu toe al uit 10 delen. Als je geen genoeg kunt krijgen van de serie, dan kun je dus ook de boeken gaan lezen! Outlander gaat over Claire Randall. In 1945 viert ze de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel, waarna ze wakker wordt in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart. De onweerstaanbare jonge Schot Jamie Fraser laat haar kennismaken met een zo vurige passie en allesomvattende liefde, dat Claire verscheurd wordt tussen twee volkomen verschillende mannen en twee onverenigbare levens. 

The Witcher

"Toss a coin to your Witcher!" Na het kijken van deze serie heb jij vast dit nummer ook in je hoofd gehad! Het eerste seizoen is pas recent uitgebracht en het duurt nog wel even voordat we van het tweede seizoen kunnen genieten. Gelukkig hoeven we niet per se zonder Geralt of Rivia te zitten. De serie is namelijk gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Andrzej Sapkowski. In The Witcher maken we kennis met Geralt of Rivia. Hij is een eenzame monsterjager. Hij probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

Big Little Lies

Big Little Lies is een populaire serie met onder andere Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley in de hoofdrol. Maar ook deze serie is gebaseerd op een boek! Liane Moriarty heeft namelijk het boek Grote kleine leugens geschreven en daarop is deze populaire serie gebaseerd. Big Little Lies gaat over drie moeders met jonge kinderen op de kleuterschool. Ze raken bevriend en op het eerste gezicht lijken ze het perfecte leventje te leiden. Maar langzamerhand wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt en dat hun perfecte leven langzamerhand een hel begint te worden.

Lees ook: Romantische drama series die zich afspelen in kleine dorpjes

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen