Top 12 beste fantasy series aller tijden

Er zijn door de jaren heen al ontzettend veel fantasy series verschenen. Van duistere en spannende fantasy series tot romantisch series, we hebben al heel wat voorbij zien komen! Maar welke fantasy series zijn nu het allerbeste? Wij zochten het voor je uit en hebben deze top 12 beste fantasy series allertijden gemaakt. Deze series moet je een keer gezien hebben!

12. Lucifer 

Op nummer 12 staat de geweldige serie Lucifer! Alleen al vanwege Tom Ellis is deze serie het kijken waard. Maar daarnaast zitten de afleveringen ook nog eens goed in elkaar en weet de serie veel humor erin te verwerken. Al met al verdiend Lucifer de twaalfde plek in deze lijst! In deze serie reist de duivel Lucifer Morningstar naar de Aarde om daar een nachtclub in Los Angeles te openen. Hij verveelt zich namelijk in de hel en heeft er genoeg van om mensen te martelen. Maar op de Aarde ziet hij een bekende popster voor zijn ogen vermoord worden en dan ontmoet hij rechercheur Chloe Decker. Al snel besluiten de twee samen te gaan werken om dit moordmysterie op te lossen!

Bron: Netflix, Warner Bros.

11. The Witcher

"Toss a coin to your Witcher" alleen al vanwege dit catchy nummer is deze serie geweldig! Maar daarnaast zit het verhaal ontzettend goed en ingenieus in elkaar, zijn de acteurs heel sterk én zien de special effects er prachtig uit. The Witcher hoort met recht thuis in deze lijst! Geralt of Rivia is een eenzame monsterjager en probeert in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan beesten, zijn plek te vinden. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

Bron: Netflix

10. Good Omens

De heerlijke fantasy/komedie serie Good Omens is gebaseerd op het gelijknamige boek van Terry Pratchett en Neil Gaiman. Met een serie gebaseerd op een boek van deze twee geweldige schrijvers kan het niet misgaan! Good Omens gaat over de engel Aziraphale en de demon Crowley. De apocalyps nadert en het einde van de wereld is nabij. Aziraphale en Crowley zitten allebei niet te wachten op een oorlog tussen goed en kwaad, het leven op aarde bevalt ze eigenlijk wel. Daarom gaan ze samenwerken om de antichrist tegen te houden! 

Bron: Amazon Studios, BBC Studios

9. True Blood

Series over vampiers doen het eigenlijk altijd goed! Zo ook True Blood die zelfs de elfde plek in deze lijst heeft weten te veroveren. In True Blood maken we kennis met een aantal personages: Sookie Stackhouse is een serveerster die haar krachtige gave om gedachten te kunnen lezen verborgen houdt. Bill Compton is een 173 jaar oude vampier die onlangs in de stad is komen wonen. Sookies broer Jason is een rokkenjager die voortdurend in moeilijkheden lijkt te zitten. De keiharde Tara is Sookies beste vriendin. Sam is de eigenaar van Merlotte's die probeert zijn gevoelens voor Sookie voor zich te houden. Lafayette is een gast die altijd wel iets geheimzinnigs in z'n schild voert plus een eigenaardige reeks personages die stuk voor stuk hun duistere geheimen verbergen in de schaduw van de nacht.

Bron: Home Box Office (HBO)

8. The Good Place

The Good Place krijgt natuurlijk ook een plekje in onze top 12 van beste fantasy series. Deze serie combineert komedie met fantasy wat een geweldige combinatie blijkt te zijn! Elenor Shellstrop komt bij een ongeluk om het leven en komt in het hiernamaals terecht. Ze bevindt zich op een geweldige plek met mensen die geweldige dingen in hun leven hebben gedaan. Maar Elenor hoort hier helemaal niet thuis. Per ongeluk heeft zij iemands plaats ingenomen en nu moet ze leren hoe het is om goed te zijn, voordat iemand haar geheim ontdekt...

 

Bron: Universal Television

7.  Charmed

Uiteraard kan Charmed niet ontbreken in de top 12 beste fantasy series allertijden! Deze geweldige serie waarin we de drie Halliwel zussen volgen die magische krachten hebben blijft geweldig! De drie Halliwel zusjes Phoebe, Piper en Prue (en later Paige) hebben alledrie bijzonder krachten. Zo kan de kwetsbare Prue op magische wijze objecten verplaatsen, de verlegen Piper kan de tijd stop zetten en de ongeremde Phoebe kan in de toekomst kijken. Ze moeten het opnemen tegen allemaal demonen, die gestuurd worden door de Bron! Om dit kwaad te verslaan moeten ze samen komen als de Charmed Ones en kunnen ze de Power of Three oproepen om het kwaad te overwinnen en de onschuldigen te beschermen.

Bron: Paramount Pictures

6. Teen Wolf 

Bovennatuurlijke wezens zijn gewoon geweldig om naar te kijken! In Teen Wolf volgen we, zoals je al kan raden, weerwolven! In de serie volgen we Scott McCall en zien we hoe hij in een weerwolf verandert en omgaat met deze veranderingen. Niet alleen is het verhaal ontzettend leuk, maar er spelen ook heel veel knappe acteurs in mee!  Scott McCall is een middelbare scholier en outcast, die gebeten wordt door een weerwolf. Hierna bezit hij buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten. Scott probeert zijn normale leven voort te zetten, maar moet tegelijkertijd zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. De enige persoon die hij zijn geheim vertelt is zijn beste vriend Stiles Stilinski. Hij helpt hem door de veranderingen in zijn leven heen en dit doet hij samen met de mysterieuze weerwolf Derek Hale. Ondertussen heeft Scott z'n oog laten vallen op Allison Argent, een nieuw meisje op school. Al snel raakt ze bevriend met Lydia Martin. Zij is het oppervlakkige, maar intelligente vriendinnetje van Jackson Whittemore, de aanvoerder van het lacrosseteam. Jackson vindt Scott's recente fysieke bekwaamheid maar verdacht en is vastbesloten zijn geheim te achterhalen, koste wat het kost.

Bron: MTV

5. The Vampire Diaries/The Originals

De heerlijke serie The Vampire Diaries staat samen met de spin-off The Originals op de zevende plek in deze top 12. Deze serie heeft niet alleen een ontzettend goed verhaal, maar er zitten ook veel romantische verhaallijnen in verwerkt. Ben je bijvoorbeeld #TeamDamon of #TeamStefan? En hoop je dat Caroline een relatie met Stefan of met Klaus krijgt? Deze romantische verhaallijnen in combinatie met alle vampiers, weerwolven, hybrides en Dubbelgangers waar Elena, Stefan en Damon mee te maken krijgen, zorgen ervoor dat je deze serie keer op keer opnieuw kunt kijken! In The Vampire Diaries volgen we Elena Gilbert. Wanneer ze de mysterieuze Stefan Salvatore ontmoet is het liefde op het eerste gezicht. Maar dan wordt het dorp opgeschrikt door brute moorden. Ze komt erachter dat Stefan een vampier is en ze verdenkt hem van het plegen van de moorden. 

Bron: CBS Television Studios

4. Once Upon A Time

Deze fantasierijke serie wist door bekende sprookjesfiguren naar de echte wereld te halen de harten van vele kijkers te veroveren. De serie had een uniek concept! Daarnaast is de boodschap dat liefde alles kan overwinnen natuurlijk ook prachtig. Op de 28ste verjaardag van Emma Swan staat er ineens een jongetje voor haar deur. Zijn naam is Henry en hij beweert haar zoon te zijn die ze tien jaar geleden afgaf ter adoptie. Henry is ervan overtuigd dat Emma de dochter is van Sneeuwwitje en Prins Charming, en dat ze voorbestemd is om een machtige vloek op te heffen. Emma gelooft hem niet, maar gaat toch met hem mee terug naar Storybrooke, waar ze onder andere de mysterieuze mr. Gold en de burgemeester Regina Mills ontmoet. Volgens Henry zijn dit allemaal sprookjesfiguren en is de adoptiemoeder van Henry, tevens burgemeester Regina, niemand minder dan de Boze Koningin.

Bron: ABC Studios

3. Game of Thrones

We zijn ondertussen aangekomen bij de top 3 en op de derde plek staat Game of Thrones! Deze serie begon in 2011 en was meteen razend populair. Ondertussen heeft bijna iedereen deze serie wel gezien of erover gehoord. Door het sterke plot, de interessante karakters, de politieke intriges én het feit dat echt elk karakter in de serie dood kan gaan staat Game of Thrones met recht in de top 3 van deze lijst. Deze serie speelt zich af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke continent Westeros. Hier vechten de machtigste families om de IJzeren Troon en ondertussen is er een kwaadaardig leger White Walkers onderweg vanuit het Noorden. 

Bron: HBO 

2. Supernatural

Uiteraard kan Supernatural niet ontbreken in deze lijst en de serie is dan ook op de tweede plek geëindigd! Deze serie heeft niet voor niets maar liefst 15 seizoenen gekregen. De serie heeft een grote fanbase en dat is niet voor niks. Sam en Dean Winchester zijn geweldige karakters en een grote reden waarom deze serie zo ontzettend goed is. Supernatural gaat over Sam Winchester. Hij heeft in zijn kindertijd jacht gemaakt op het bovennatuurlijke kwaad. Tegenwoordig ligt dat allemaal ver achter hem. Hij wil nu zijn rechtenstudie afmaken en een normaal en rustig leven leiden. Maar alles verandert wanneer Dean, de broer van Sam, opeens voor zijn neus staat. Hij heeft al jaren bijna geen contact met hem gehad, maar nu heeft Dean verontrustend nieuws: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten.

Bron: Warner Bros. Television

1. Buffy The Vampire Slayer

Op de eerste plaats is geëindigd...Buffy The Vampire Slayer! Deze serie is ondertussen een echte klassieker geworden. Niet alleen is het verhaal ontzettend leuk, maar Buffy is ook nog eens een ontzettend badass vrouwelijke hoofdpersoon die weet hoe ze de slechteriken moet verslaan! In de serie ontdekt Buffy Summers tot haar schrik dat ze een bijzondere gave heeft. Ze blijkt een zeer zeldzame vampierdoder te zijn! Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan.

Bron: 20th Century Fox Television

Lees ook: Heerlijke bovennatuurlijke mannen in series

Nieuwste artikelen

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

  • Hildes beloning - Marie Lamballe

  • You’d be home now - Kathleen Glasgow

  • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen