De top 13 beste scifi series ooit

Wij kijken ontzettend veel series! Niks lekkerder dan je lekker op de bank nestelen met een dekentje, een kop thee en een goede serie! Zo zijn wij onder andere gek op scifi series. Door de jaren heen zijn er ook al heel veel geweldige series binnen dit genre verschenen. Maar welke scifi serie moet je echt een keer gezien hebben? Wij gingen voor jullie op onderzoek uit en hebben de top 13 van beste scifi series ooit samengesteld. Deze series mag je niet missen!

13. Futurama

Op de 13de plek is de serie Futurama geëindigd. Deze futuristische serie zit boordevol humor én leuke verhaallijnen. De serie behoort dus zeker thuis in onze lijst! Het verhaal gaat over de pizzabezorger Phillip Fry. In 1999 laat hij zich per ongeluk invriezen, waardoor hij 1000 jaar later wakker wordt. Hij gaat werken bij de Planet Express Corporation, een bedrijf dat pakketjes bezorgt naar alle vijf de delen van het universum. Twee van zijn collega's zijn een mooie alien met één oog en een robot met menselijke gebreken. 

Bron: 20th Century Fox Television 

12. Orphan Black

Orphan Black is een spannende mysterieuze serie die je op het puntje van je stoel houdt. Met een score van een 8,3 op IMDB hoort deze serie zeker in deze lijst thuis. Sarah is alleen en heeft geen familie. Ze leeft op straat en probeert te overleven door geld te stelen. Wanneer ze op een dag een jonge vrouw, die als twee druppels op haar lijkt, op het treinstation zelfmoord ziet plegen door voor een trein te springen, ziet Sarah haar kans schoon. Ze neemt de identiteit van de overleden vrouw over. Ze heeft nu ineens een leven met een woning, geld en een vriend. Maar dan ontdekt ze dat zij en de overleden vrouw klonen zijn. Sarah raakt verwikkeld in een dodelijke samenzwering waarbij ze niemand kan vertrouwen. Zijn er meer zoals zij?

Bron: Temple Street Productions

11. Stargate SG 1

In 1994 kwam de film Stargate uit, waarna er drie series volgden. Stargate SG 1 scoort het hoogst bij de het publiek en de critici. De serie gaat over de ontdekking van een netwerk van poorten dat duizenden jaren geleden gebouwd is door een buitenaards ras. Na deze ontdekking wordt het geheime militaire team SG-1 opgezet om deze zogeheten Stargates te onderzoeken. 

Bron: Double Secret Productions

10. Black Mirror

Black Mirror is een bijzondere serie, die onder andere bekroond is met een Emmy Award, waarin het thema 'mens en technologie' centraal staat. De afleveringen lijken soms een 'ver van je bed show' maar de serie kaart wel belangrijke thema's en vraagstukken aan. Elke aflevering vertelt een ander verhaal over de snelle ontwikkeling van onze tijd. Welke invloed heeft de constante stroom aan nieuwe technologie op ons dangelijks leven? En wat staat ons allemaal nog te wachten?

Bron: Zeppotron

9. Lost

De geweldige serie Lost kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst! Ondanks dat de serie relatief recent is, is de serie nu al een klassieker! In Lost stort een vliegtuig neer op een onbewoond eiland. De overlevenden van deze crash moeten samenwerken om een poging te wagen om weer thuis te komen. Maar hoe langer ze op het eiland verblijven, hoe meer mysteries ze tegenkomen. Het eiland lijkt bijna wel een eigen wil te hebben...

Bron: ABC Studios, Bad Robot

8. The Twilight Zone

The Twilight Zone is de oudste serie in deze lijst, maar behoort nog zeker tot de top 13 beste scifi series ooit! Zo scoort deze serie uit 1959 maar liefst een 9.0 op IMDB. Dit komt onder andere door de geweldige scripts die geschreven zijn door onder andere sci-fi auteurs. Niet alleen zaten de afleveringen goed in elkaar, vaak zat er ook nog eens een morele les of een kritische noot in verwerkt! The Twilight Zone is een plaats die op elk moment in elke tijd en ruimte bestaat, maar altijd wanneer je het het minst verwacht. Als je je bevindt in dit rijk met ongelimiteerde mogelijkheden, pas dan op met wat je zegt en doet. De goede beslissingen kunnen je helpen je weg naar buiten te vinden, soms met geluk en rijkdom. Maar de verkeerde beslissingen kunnen leiden tot waanzin, dood of een eeuwigheid waarin je vastzit in deze dimensie...

Bron: CBS Television Network

7. Westworld

De serie Westworld scoort maar liefst een 8,7 op IMDB. De serie is gemaakt door het netwerk HBO. HBO is geen onbekende wat betreft het maken van geweldige series. Eerder maakte dit netwerk namelijk ook al de geweldige serie Game of Thrones! Westworld gaat over kunstmatig bewustzijn en de evolutie van de zonde. De serie speelt zich af in het fictieve Westworld een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door androïden die "Hosts" worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de betalende bezoekers die "Nieuwkomers" worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen. Echter, achter de schermen klopt er iets niet helemaal... 

Bron: Warner Bros. Television

6. The X-Files

Op de zesde plaats in onze top 13 staat The X-Files! Deze serie gaat over de eigenzinnige FBI-agent Fox Mulder. Hij gaat onopgeloste zaken onderzoeken, de zogenaamde “X-Files”. Hij gelooft dat bij deze zaken buitenaardse wezens zijn betrokken. Om zijn werk in de gaten te houden en zijn theorieën te ondermijnen, wijst de FBI hem een partner toe: de jonge, sceptische agente Dana Scully die gelooft in de wetenschap. Tijdens hun onderzoek naar deze onverklaarbare zaken botst Mulders geloof in het buitenaardse steeds weer met Scully’s rationele aanpak. Met elke zaak wordt hun relatie ingewikkelder door hun eigen professionele ambitie, gevatheid en de wederzijdse aantrekkingskracht die wordt versterkt door de intensiteit van hun samenwerking. 

Bron: 20th Century Fox Television

5. Star Trek (1966)

De allereerste Star Trek serie komt alweer uit 1966. Deze serie is soms misschien wat knullig, maar het verhaal en de thema's die in de serie besproken worden is zijn tijd ver vooruit! Star Trek is dankzij deze serie een fenomeen geworden en na de originele serie zijn er nog 6 series verschenen. De serie gaat over de bemanning van het schip de U.S.S. Enterprise die op een vijfjarige missie is om onontdekte delen van het heelal te ontdekken.

Bron: Norway Corporation, Paramount Television 

4. Stranger Things 

De geweldige serie Stranger Things heeft natuurlijk ook een plekje bemachtigd in deze lijst! De serie wordt zo goed ontvangen doordat het verhaal ontzettend goed in elkaar zit, alle kindacteurs ontzettend sterk acteren én er ook nog eens veel humor in de serie zit. Deze serie is echt een must see als je van sciencefiction houdt! In Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen.

Bron: Netflix

3. Star Trek: The Next Generation

We zijn ondertussen aangekomen bij de top 3 van deze lijst. Op de derde plek is geëindigd Star Trek: The Next Generation! Na het succes van de eerste Star Trek serie kon een vervolg niet uitblijven.  Meer dan twintig jaar na de originele serie verscheen Star Trek: The Next Generation. We maken kennis met een nieuwe bemanning en een nieuwe Enterprise schip. Jean-Luc Picard is de kapitein van het schip en samen met zijn bemanning komt hij door zijn reis door het heelal in aanraking met nieuwe planeten en beschavingen. 

Bron: Paramount Television

2. Battlestar Galactica

Op de tweede plaats staat... Battlestar Galactica! Deze serie is een remake van het origineel uit 1978, maar het verhaal wijkt wel af van het origineel. In de remake hebben de mensen van de 12 koloniën de Cylons gemaakt. De Cylons zijn echter in opstand gekomen tegen hun vroegere meesters. Wat volgt is een bloedige oorlog, maar er wordt een wapenstilstand gesloten en de Cylons gaan naar een andere planeet. In het neutrale gebied wordt er een ruimtestation gebouwd waar de mensen en Cylons elkaar één keer per jaar kunnen ontmoeten. De Cylons komen echter nooit opdagen. Aan het begin van de serie is het veertig jaar geleden dat de mensheid een laatste teken van leven van de Cylons heeft vernomen..

Bron: British Sky Broadcasting, NBC Universal Television

1. Doctor Who

Op de eerste plaats is geëindigd... Doctor Who! Doctor Who is al jaren een fenomeen en sinds 2018 heeft de serie voor het eerst een vrouwelijke doctor! De serie heeft gedurende de jaren een gigantische fanbase opgebouwd en Doctor Who staat dan ook met stipt bovenaan onze top 13! Deze geweldige serie gaat over The Doctor. The Doctor is een Time Lord (of Lady) van de planeet Gallifrey. The Doctor kan door tijd en ruimte reizen met het schip de T.A.R.D.I.S. samen met verschillende metgezellen. Van tijd tot tijd regenereert The Doctor in een nieuwe gedaante.

Bron: BBC

Lees ook: Top 12 scifi series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • The 100 feiten die je nog niet wist

  • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Waar kennen we de Riverdale cast nog meer van?

  • Deze series krijgen een nieuw seizoen

Zoek in artikelen