13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Al sinds 2017 moeten we Elena, Stefan en Damon missen. Sinds The Vampire Diaries is afgelopen zijn we op zoek geweest naar een nieuwe serie die ons net zo kan bekoren. Elke fan kent natuurlijk wel de vervolg series The Originals en Legacies. Zo kunnen we toch nog een beetje in de wereld van The Vampire Diaries vertoeven. Maar we hebben nu een aantal series gevonden die ons hetzelfde gevoel geven als toen we naar The Vampire Diaries keken. Deze series helpen je over je The Vampire Diaries hangover heen!

Teen Wolf

Deze serie heeft niet alleen een geweldig verhaal, maar ook nog eens een aantal heel knappe acteurs die erin meespelen! In Teen Wolf volgen we Scott McCall en zien we hoe hij in een weerwolf verandert en omgaat met deze veranderingen. Scott McCall is een middelbare scholier en outcast, die gebeten wordt door een weerwolf. Hierna bezit hij buitengewone en bovennatuurlijke kwaliteiten. Scott probeert zijn normale leven voort te zetten, maar moet tegelijkertijd zijn best doen om zijn geheime leven als weerwolf voor iedereen verborgen te houden. De enige persoon die hij zijn geheim vertelt is zijn beste vriend Stiles Stilinski. Hij helpt hem door de veranderingen in zijn leven heen en dit doet hij samen met de mysterieuze weerwolf Derek Hale. Ondertussen heeft Scott z'n oog laten vallen op Allison Argent, een nieuw meisje op school. Al snel raakt ze bevriend met Lydia Martin. Zij is het oppervlakkige, maar intelligente vriendinnetje van Jackson Whittemore, de aanvoerder van het lacrosseteam. Jackson vindt Scott's recente fysieke bekwaamheid maar verdacht en is vastbesloten zijn geheim te achterhalen, koste wat het kost.

Bron: MTV

Supernatural

Deze geweldige serie telt maar liefst 15 seizoenen. Met Supernatural kun je dus nog wel even voort! De serie gaat over Sam Winchester. Hij heeft in zijn kindertijd jacht gemaakt op het bovennatuurlijke kwaad. Tegenwoordig ligt dat allemaal ver achter hem. Hij wil nu zijn rechtenstudie afmaken en een normaal en rustig leven leiden. Maar alles verandert wanneer Dean, de broer van Sam, opeens voor zijn neus staat. Hij heeft al jaren bijna geen contact met hem gehad, maar nu heeft Dean verontrustend nieuws: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten.

Bron: Warner Bros. Television

Lucifer

De populariteit van de serie Lucifer zal je vast niet ontgaan zijn. Dit komt mede dankzij de geweldige Tom Ellis die de rol van Lucifer fantastisch neerzet! Lucifer is grappig, charismatisch, sarcastisch en gewoon onwijs knap. Wij zouden wel een deal met deze duivel willen sluiten... In deze serie reist de duivel Lucifer Morningstar naar de Aarde om daar een nachtclub in Los Angeles te openen. Hij verveelt zich namelijk in de hel en heeft er genoeg van om mensen te martelen. Maar op de Aarde ziet hij een bekende popster voor zijn ogen vermoord worden en dan ontmoet hij rechercheur Chloe Decker. Al snel besluiten de twee samen te gaan werken om dit moordmysterie op te lossen!

Bron: Netflix, Warner Bros.

True Blood

Ben je juist op zoek naar een serie over vampiers die net zo goed is als The Vampire Diaries? Dan is True Blood iets voor jou! In deze serie maken we kennis met een aantal personages: Sookie Stackhouse is een serveerster die haar krachtige gave om gedachten te kunnen lezen verborgen houdt. Bill Compton is een 173 jaar oude vampier die onlangs in de stad is komen wonen. Sookies broer Jason is een rokkenjager die voortdurend in moeilijkheden lijkt te zitten. De keiharde Tara is Sookies beste vriendin. Sam is de eigenaar van Merlotte's die probeert zijn gevoelens voor Sookie voor zich te houden. Lafayette is een gast die altijd wel iets geheimzinnigs in z'n schild voert plus een eigenaardige reeks personages die stuk voor stuk hun duistere geheimen verbergen in de schaduw van de nacht.

Bron: Home Box Office (HBO)

Shadowhunters

Shadowhunters is een ontzettend vermakelijke serie met personages die je gelijk in je hart sluit! In deze serie komt Clary Fray erachter dat ze een Shadowhunter is: een half-engel en half-mens. Een zogenaamde Nephilim. Ze heeft niet zo heel veel tijd om aan het idee te winnen, als haar moeder door een oude vijand wordt ontvoerd. En dan begint voor haar het leven als Shadowhunter pas echt. Jace Wayland staat haar bij om haar alles te leren over de wereld van de shadowhunters. Daarbij wordt ze gesteund door haar beste vriend Simon Lewis. 

Bron: Constantin Film

Bitten

Bitten is een serie over bovennatuurlijke wezens. Dit keer spelen weerwolven de hoofdrol! De serie gaat over de 28-jarige Elena Michaels, 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Elena, een wees, dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton. Maar door een kleine beet, werd het normale leven voorgoed van haar afgenomen. Alles waar ze naar hunkerde is verloren en ze moet nu overleven met de roedel.

Bron: Entertainment One

Chilling Adventures of Sabrina

We kennen allemaal wel de tv-serie over de heks Sabrina van vroeger. In 2018 kwam Netflix met een reboot van deze serie, waarbij de serie een stuk duisterder is geworden. Een aanrader! Sabrina is een 16-jarig meisje, dat door haar vader (een zwarte magiër) en moeder (een mens) aan Satan is beloofd. Toch probeert ze een normaal leven te leiden, maar al snel krijgt ze te maken met duistere krachten die het niet alleen op haar, maar ook op haar familie en vrienden hebben voorzien. Uiteindelijk zal ze een keuze moeten maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden.

Bron: Warner Bros. Television, Netflix

Buffy The Vampire Slayer

Uiteraard kan de geweldige serie Buffy The Vampire Slayer niet ontbreken! Als je genoten hebt van The Vampire Diaries dan zal je deze serie waarschijnlijk ook geweldig vinden. Buffy zit namelijk vol met geweldige karakters, spannende verhaallijnen en natuurlijk romantiek! In de serie ontdekt Buffy Summers tot haar schrik dat ze een bijzondere gave heeft. Ze blijkt een zeer zeldzame vampierdoder te zijn! Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan.

Bron: 20th Century Fox Television

Angel

Als je vervolgens Buffy The Vampire Slayer ook gebinged hebt, dan kun je meteen doorgaan met de leuke spin-off Angel! De eeuwenoude vampier Angel heeft door een vloek een menselijke ziel gekregen en wordt plotseling belast met een geweten, terwijl hij als vampier in het verleden verschrikkelijke misdaden heeft gepleegd. Hij gaat de strijd aan tegen het kwaad en probeert onschuldige mensen te redden, hopende op verlossing. In Los Angeles, waar hij naartoe verhuisde nadat zijn relatie met Buffy is stuk gegaan, ontmoet hij Cordelia Chase en Doyle. Samen beginnen ze L.A. Angel Investigations en bestrijden ze de bovennatuurlijke misdaad.

Bron: 20th Century Fox Television

The Magicians

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lev Grossman. The Magicians vertelt het verhaal van Quentin Coldwater. Hij gaat studeren aan de Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in New York. Hij en zijn vrienden ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

Bron: NBC Universal Television

Charmed

Deze heerlijke serie zit vol met magie en mag je zeker niet missen als je genoten hebt van The Vampire Diaries. In Charmed volgen we het verhaal van de Halliwel zusjes, Phoebe, Piper, Prue  en later Paige. De zusjes blijken heksen te zijn en hebben ieder zo een eigen gave. Ze moeten het opnemen tegen allemaal demonen, die gestuurd worden door de Bron!

Bron: The WB Television Network

Hemlock Grove

Hemlock Grove is een bovennatuurlijke en spannende serie waarin de vreemde voorvallen in een klein stadje in Pennsylvania worden onderzocht. De serie richt zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Roman Godfrey, de jonge erfgenaam van de familie die het stadje heeft opgericht, en Peter Rumancek, een nieuwe zigeuner en buitenstaander. Beiden hebben een monsterlijk geheim dat wordt onthuld.

Bron: ShineBox SMC

Riverdale

Tot slot is Riverdale zeker een aanrader om te kijken. De serie is spannend, bevat romantiek en je wordt helemaal meegesleept in het verhaal! In de zomervakantie wordt Jason Blossum doodgevonden in een meer in Riverdale. Het stadje is geschokt, maar het leven gaat door. Archie Andrews is een echte Amerikaanse tiene en hij wil graag carrière maken in de muziekwereld. Ook al is zijn geheime, en vooral verboden, relatie met Miss Grundy ten einde gekomen. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek...

Bron: Warner Bros. Television

 

Lees ook: Top 12 beste fantasy series allertijden

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen