Wat te kijken na Bridgerton

Heb jij ook zo genoten van het tweede seizoen van Bridgerton? Kun je net als wij niet genoeg krijgen van de heerlijke kostuumdrama sfeer? Geen zorgen, wij zijn op zoek gegaan naar de leukste films en series met net zo'n romantische scènes. Met tips als Downton Abbey en Little Women kun je het hopelijk volhouden tot dat het derde seizoen van Bridgerton te zien is. 

Pride and Prejudice 1995

Er zijn al veel Pride and Prejudice verfilmingen verschenen, maar de film uit 1995 is misschien wel de beste Pride and Prejudice verfilming. De welgestelde Mr. Bingley komt in de buurt wonen en heeft zijn vriend Mr. Darcy meegenomen. De komst van de jonge aristocraat Darcy veroorzaakt grote opschudding in het gezin Bennet, met vijf dochters in de huwbare leeftijd. Vooral Mrs. Bennet is ervan overtuigd dat een van haar dochters het hart van de rijke vrijgezel zal weten te veroveren. De intelligente en ironische Elizabeth lijkt de uitverkorene. Maar Elizabeth laat zich leiden door haar vooroordeel naar aanleiding van de roddels die in de kleine gemeenschap de ronde doen en wijst hem af. De trots van beide jonge mensen zorgt voor vele onderlinge misverstanden. Maar er zijn nog meer potentiele huwelijkskandidaten die hun opwachting maken. 

Maar er zijn alle veel Pride and Prejudice verfilmingen verschenen die allemaal de moeite van het kijken waard.

Bron: BBC

Sanditon

Sanditon is een plek die snel verandert. Het slaperige vissersdorp verandert in een modieus kuuroord. Daarnaast verandert de impulsieve en onconventionele Charlotte Heywood, die haar rustige landelijke huis inruilt voor de intriges en dalliances van een badplaats dat nog in de maak is. Het plot draait en draait terwijl verborgen agenda's worden onthult van personages wiens fortuin afhangt van het commerciële succes van Sanditon. Mensen zoals de visionaire ondernemer Tom Parker, erfgename van gemengd ras, Miss Lambe, en charismatische maar gecompliceerde Sidney Parker. Volg Charlotte's reis om zichzelf te ontdekken.

Bron: Red Planet Pictures

Emma 2020

Er zijn al veel verfilmingen van Jane Austen verschenen, niet alleen is bovenstaande serie gebaseerd op een boek van Jane Austen, ook Emma is een Jane Austen verfilming! De verfilming van Emma uit 2020 bevat humor en romantiek en moet je zeker gezien hebben als je hebt genoten van Bridgerton. Emma Woodhouse is knap, slim en rijk. Ze is een rusteloze ‘koningin’ zonder rivalen in haar kleine, slaperige Engelse dorpje. In deze satire over de sociale klassen moet Emma haar weg zien te vinden terwijl ze volwassen wordt en meerdere romantische misstappen begaat, om uiteindelijk te ontdekken dat de liefde altijd ergens onverwachts verscholen is.

Bron: Focus Features

Downton Abbey

Als liefhebbers van kostuumdrama's heb je vast wel eens van Downton Abbey gehoord. Mocht je deze serie nog niet gezien hebben dan moet je dat zeker nog doen! Alleen al vanwege het geweldige karakter Violet Crawley, neergezet door Maggie Smith, is deze serie het kijken waard.

Het verhaal speelt zich af in Engeland, tijdens de jaren net voor de Eerste Wereldoorlog. Hoewel het landgoed al vele generaties de thuishaven is van de adellijke Crawleys, is het ook de plek waar de bedienden - binnen een strikte hiërarchie - hun leven doorbrengen, met al hun grote dromen en kleine kantjes. Ook hun motieven blijken erg uiteenlopend. Terwijl sommigen de familie en levensstijl van Downton trouw zijn, beschouwen anderen het landgoed als een tussenstadium naar een andere, betere betrekking of als een plaats waar je liefde of avontuur kunt vinden. Het enige verschil is dat zij zowat alle familiegeheimen kennen, terwijl de familie nauwelijks weet wat hen beroert. Ondanks de vaak heftige gevoelens die onder de oppervlakte borrelen, biedt Downton iedereen houvast. Het is een serene, rustgevende plaats waar ieder zijn plek heeft en kent. Een plaats die er, zo lijkt het althans, altijd zal zijn. Wat familie noch personeel echter beseffen, is dat de wolken van het conflict dat alles op zijn kop zal zetten, zich al boven hun hoofden aan het samenpakken zijn...

Bron: Carnival Film & Television

Little Women 2020

In deze prachtige verfilmingen van het gelijknamige boek van Louisa May Alcott volgen we vier vrouwen. Alle vier hebben ze een bepaald talent en hebben ze dromen en ambities. Echter, in de nasleep van de Burgeroorlog worden vrouwen klein gehouden en krijgen ze maar weinig kansen.

Bron: Columbia Pictures

Mansfield Park 1999

Mansfield Park schetst het liefdesleven van Fanny Price. Het meisje is van eenvoudige komaf maar groeit op bij rijke familieleden. Toch laat het verleden haar niet los. Pestende nichtjes en een stierlijk vervelende tante blijven haar pijnlijk herinneren aan die oude tijd vol armoede. De enige die echt altijd lief en attent is voor Fanny is haar neef Edmund. Voor hem slaat ze zelfs een aanzoek van de steenrijke Henry Crawfordin de wind, maar Edmund is natuurlijk onbereikbaar, of toch niet...?

Bron: British Broadcasting Corporation (BBC)

Sense and Sensibility 1995

Elinor Dashwood moet, na de dood van haar vader, samen met haar moeder en twee zusjes hun landgoed verlaten. Ondanks hun schamele bezit lukt het ze om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Zusje Marianne belandt al spoedig in een onstuimige relatie maar wordt uiteindelijk toch aan de kant gezet. Elinor wordt verliefd op de onbereikbare Edward. Hij voelt ook veel voor haar maar hij heeft zijn trouw beloofd aan een andere vrouw… 

Bron: Columbia Pictures

Shakespeare In Love

De jonge William Shakespeare staat aan het begin van een veelbelovende carrière, maar zit vast door een stevige writer's block. Zijn komedie 'Romeo en Ethel de Piratendochter' lijkt nog nergens op, maar zijn theater is gedoemd als hij niet snel een succes aflevert. Will heeft dus dringend een muze nodig.... En hij vindt haar in de bloedmooie Lady Viola. Het pad van de liefde loopt echter niet gladjes, want Viola is voorbestemd om met de onuitstaanbare Lord Wessex te trouwen.

Bron: Universal Pictures

Jane Eyre 2011

Het arme weesmeisje Jane Eyre reist naar Thornfield Hall om een baan als gouvernante op zich te nemen. Ze wordt er hartelijk ontvangen door huishoudster Mrs. Fairfax. Haar interesse wordt echter vooral gewekt door haar baas Edward. Rochester met wie ze levendige gesprekken heeft. Hij onthult haar een aantal van zijn diepste gedachten. Jane wordt verliefd op Rochester, maar maakt zich zorgen over zijn zware gemoed en de vreemde gebeurtenissen in het huis en dan met name op de zolder waar ze niet mag komen. Desondanks stelt ze zichzelf open voor Rochester, maar dan lijkt het erop dat er toch een lang bewaard geheim over hem uit zal komen.

Bron: BBC Films

Persuasion 1995

Anne heeft meer dan zeven jaar spijt gehad dat ze werd overgehaald om het voorstel van de jonge kapitein Wentworth af te wijzen. Nu komt ze erachter dat hij is teruggekeerd van vele jaren op zee. Kunnen ze elkaar, ondanks misverstanden, een reeks mismatches en de verstikkende etiquette van sociale arrangementen, ervan overtuigen dat hun liefde nog steeds bestaat?

Bron: BBC films

Ever After

Danielle is een mooie, intelligente en vrijgevochten jonge vrouw uit de 16de eeuw, die het lef heeft het tegen haar boosaardige stiefmoeder op te nemen. Als Danielle verliefd wordt op de Franse kroonprins, doet haar stiefmoeder er ook alles aan om haar bij hem weg te houden, zodat hij met een van haar dochters zal trouwen.

Bron: Twentieth Century Fox

The Young Victoria

Engeland, 1837. De jonge koningin Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof. Daarnaast zijn er zoveel andere taken die haar aandacht vragen dat haar vrijheid ernstig te lijden heeft. Maar met de aanwezigheid van de Duitse prins Albert lijkt dat anders te worden. 

Bron: GK Films

The White Queen

Het is 1464. Engeland is verscheurd door oorlog. Het Huis York en het Huis Lancaster komen allenei in aanmerking voor de troon, wat zorgt voor een bittere strijd tussen twee takken van dezelfde familie. Drie vrouwen spelen een cruciale rol in deze oorlog: Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort en Anne Neville. Ze manipuleren en gaan over lijken om de macht in handen te krijgen. Alles hangt af van wie de kroon mag dragen… Een verhaal over lust en liefde, verraad en misleiding, moed en moord…

Bron: BBC

 

Lees ook: Deze vergeten tienerfilms wil je toch echt zien

Nieuwste artikelen

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

  • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

Zoek in artikelen