Top 12 beste tiener series ooit

Er worden ontzettend veel series voor tieners gemaakt. Je kunt er eigenlijk niet omheen: iedereen heeft wel een favoriete serie uit zijn of haar tienertijd. En dan zijn er natuurlijk nog de series die iedereen in ieder geval van naam kent: Pretty Little Liars, The Vampire Diaries, Buffy the Vampire Slayer... In dit artikel bespreken we de allerbeste tiener series ooit.

12. Pretty Little Liars

Pretty Little Liars ging in 2010 in première. Deze dramaserie, gebaseerd op de boekenreeks van Sara Shepard, gaat over een groep onafscheidelijke vriendinnen. Wanneer de leider van de groep vermist raakt, staan hun levens volledig op zijn kop. Helemaal wanneer de vier meiden mysterieuze berichtjes beginnen te krijgen van ‘A’, iemand die hun geheimen kent en deze dreigt te verklappen. Het kan toch zeker niet de vermiste Alison zijn, die hen berichten stuurt? Maar wie weet anders hun diepste geheimen?

Bron: Warner Bros.
 

11. Felicity

Keri Russell speelt de rol van Felicity Porter, een schoolgaande tiener aan de Universiteit van New York. Ze zit in haar eerste jaar en krijgt te maken met allerlei lastige dingen: ze probeert uit te vinden wie ze is en hoe ze zich door het leven in New York heen moet slaan. Daarnaast zijn er natuurlijk knappe jongens waar ze niet omheen kan. Felicity doet haar best haar onzekerheid te overwinnen en haar mannetje te staan. Felicity werd uitgezonden van 1998 tot 2002 en bestaat uit 4 seizoenen. 

Bron: Touchstone Television

 

10. Veronica Mars

Veronica Mars vertelt het verhaal van een tiener die na schooltijd misdaden oplost. Haar vader is een privédetective en Veronica doet niets liever dan mysteries oplossen. Kristen Bell speelde de hoofdrol in deze tienerserie over een jonge detective. Veronica Mars bestaat uit 64 afleveringen die verdeeld zijn over 4 seizoenen.

Bron: Silver Pictures Television

 

9. Dawson's Creek

Dawson’s Creek is een serie over een groep tieners die met elkaar naar de middelbare school gaan. De hoofdpersoon is Dawson Leery, gespeeld door James Van Der Beek. Bekende actrices als Katie Holmes en Michelle Williams zijn te zien in de serie. Dawson's Creek was baanbrekend omdat de maker, Kevin Williamson (die overigens het verhaal op zijn eigen ervaringen heeft gebaseerd) er geen problemen mee had om controversiële onderwerpen in de serie te stoppen. De dramaserie Dawson’s Creek telt 6 seizoenen en liep van 1998 tot 2003. 

Bron: Outerbanks Entertainment

 

8. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries is een tienerserie met een hoog binge-gehalte. Er zijn weinig tieners die deze serie nooit gekeken hebben. De Salvatore broers Stefan en Damon gaan al ruim 150 jaar mee, maar niet bepaald in vrede met elkaar. Nadat ze beide verliefd werden op dezelfde vrouw, die een vampier bleek te zijn, was de relatie tussen de broers nooit meer hetzelfde. Wanneer ze later de dubbelganger van Katherine ontmoeten en opnieuw beide verliefd op haar worden, is het helemaal niet meer te houden tussen de twee. Elena wordt tussen de knappe Salvatore broers ingezet en hoe hard ze ook probeert hun band te versterken, er is te veel gebeurd tussen hen. Alleen al de knappe mannen in de serie zijn voor ieder tienermeisje een goede reden om de serie te kijken, maar er is nog zo veel meer wat The Vampire Diaries een heerlijke serie voor tieners maakt.

Bron: CBS Television Studios

 

7. Gilmore Girls

Lorelai is een tienermoeder die alles overheeft voor Rory. Naast moeder en dochter zijn de twee beste vriendinnen en delen ze van alles. Lorelai is een losbandig figuur, terwijl Rory een serieus meisje is dat graag leest en studeert. Hun liefdesleven laat een hoop te wensen over, wat zorgt voor een interessante en grappige serie voor tieners.

Wist je dat er een extra serie over Lorelai en Rory gemaakt is, genaamd Gilmore Girls: A Year in the Life? Deze speelt zich jaren later af en laat de fans in 4 afleveringen zien hoe het met de personages gaat.

Bron: Warner Bros. Television


6. Degrassi: The Next Generation

Degrassi: The Next Generation is niet de eerste Degrassi-serie, zoals de naam al doet vermoeden. Het is zelfs al de vierde serie van de Canadese drama, na The Kids of Degrassi Street, Degrassi Junior High en Degrassi High. The Next Generation is net als voorgaande Degrassi-afleveringen erg populair. Het verhaal gaat over tieners die allemaal dingen voor het eerst mee gaan maken, wat de serie zo herkenbaar maakt voor tieners die dezelfde dingen meemaken. Laten we zeggen dat Degrassi niet voor niets de langstlopende Canadese dramaserie is!

Bron: Bell Broadcast and New Media Fund

 

5. The O.C.

The O.C. staat voor Orange County, waar het verhaal van dit tienerdrama zich afspeelt. Ryan is geadopteerd door de rijke familie Cohen nadat Sandy Cohen hem uit de gevangenis haalde, nadat Sandy als Ryans advocaat aangesteld werd. In Newport maakt Ryan vrienden en volg je zijn verhaal en dat van zijn vrienden en familie, wat zeker niet altijd even rooskleurig is.

Bron: Fox
 

4. The Fresh Prince of Bel-Air

The Fresh Prince of Bel-Air is de serie waarin Will Smith zijn eerste grote rol speelde. De sitcom gaat over een jongeman die bij zijn oom en tante in Bel-Air gaat wonen. In de serie zie je hoe Will het leven van zijn oom en tante verandert. Fresh Prince is de artiestennaam die Will Smith destijds gebruikte. De serie is wereldwijd bekend en er zijn maar weinig televisiekijkers die nooit een aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air hebben gekeken. 

Bron: NBC Productions

 

3. Freaks and Geeks

Freaks and Geeks heeft maar 2 jaar gelopen, maar heeft een hoop grote namen in de cast. Linda Cardellini (Scooby-Doo), Jason Segel (The Muppets, How I Met Your Mother), James Franco (Spider-Man), Seth Rogen (Bad Neighbours) en Elizabeth Jean Philipps (Dawson's Creek, Made of Honor). Het verhaal speelt zich af in het schooljaar van 1980-1981. Lindsay en haar broer Sam zijn erg verschillend: zij sluit zich aan bij de Freaks, terwijl Sam zich focust op zijn schoolwerk en daardoor tot de Geeks behoort. Helaas telde de serie maar één seizoen.

Bron: DreamWorks Television

 

2. Beverly Hills 90210

Beverly Hills 90210 is een serie die wel tien jaar lang gelopen heeft. De serie gaat over een groep jongeren die opgroeit in, je raad het al, Beverly Hills. Ze zitten op de West Beverly Hills High School en maken van alles mee op het gebied van liefde, vriendschap en drama. 

De serie Beverly Hills 90210 was zo populair, dat na de tien seizoenen nog een spin off serie gemaakt werd genaamd 90210. De kijkcijfers hiervan waren helaas niet zo best, waardoor de originele serie toch echt de kroon spant!

Bron: Fox

 

1. Buffy The Vampire Slayer

Buffy The Vampire Slayer is een oude, maar zeer geliefde vampierserie. Hij ging al in 1997 in première en kreeg 7 seizoenen. De serie was een vervolg op de gelijknamige film, al zijn er andere acteurs gecast voor de serie. We volgen Buffy, een zestienjarig meisje die uitverkoren is om vampiers te vermoorden. Buffy, gespeeld door Sarah Michelle Gellar, moet naar een nieuwe school. Daar maakt ze nieuwe vrienden, die al snel achter de waarheid komen. Ze helpen Buffy om de school en het dorp te beschermen, met alle gevaren vandien. Buffy The Vampire Slayer is een zeer geliefde serie, die zeker verdiend om op de eerste plek in deze lijst te staan.

Bron: Sandollar Television

 

Heb jij deze series ook gekeken? Wat is jouw absolute favoriet?

Lees ook: De 12 beste LGBTQ+ boeken

 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste tienerboekenseries

Zoek in artikelen