De 12 populairste reality series van het moment.

Reality series zijn een echte guilty pleasure waar wij zeker van kunnen genieten. Soms is het na een lange werkdag gewoon heerlijk om je verstand op nul te zetten en een realityserie te kijken. Zoek je nog een leuke serie om te kijken? Geen nood! Wij zetten de 12 populairste reality series van dit moment voor je onder elkaar. Met deze series hoef je je de komende tijd zeker niet te vervelen. 

The voice 

Bijna iedereen zal wel eens een keer een aflevering van The Voice gezien hebben. Deze talentenjacht is bedacht door Roel van Velzen en John de Mol. Dit format begon in ons koude kikkerlandje, maar werd echter zo populair dat The Voice ondertussen in meer dan 150 landen wordt uitgezonden! Bij The Voice doen de kandidaten mee aan een zogeheten 'blind audition'. Voor deze auditie zitten de coaches in een grote rode stoel met de rug naar de kandidaat toe. Als ze enthousiast zijn over de stem kunnen ze drukken op de knop voor hen, zodat de stoel omdraait. Als meerdere coaches zich omdraaien dan mag de kandidaat kiezen bij wie ze in het team willen komen. Ondertussen is er naast de 'gewone' The Voice ook een The Voice Kids en The Voice Senior versie gemaakt.

Bron: RTL

RuPaul's Drag Race

RuPaul's Dragrace is een Amerikaans programma waarbij verschillende Dragqueens strijden om 100.000 dollar en de titel America's Next Drag Superstar. RuPaul is de bedenker en presentator van de serie en tevens is hij het belangrijkste jurylid. Ondertussen zijn er al 13 seizoenen van deze serie verschenen. In het programma moeten de deelnemers verschillende opdrachten doen, waarbij ze prijzen kunnen winnen. Aan het eind van elke aflevering komen de dragqueens in een zelfgemaakte outfit dat in een bepaald thema moet passen over de catwalk gelopen om deze te showen. Aan het eind van elke aflevering moeten de twee deelnemers die het minst goed hebben gepresteerd een nummer playbacken. De winnaar van die battle gaat door en de andere valt af. Ondertussen zijn er meerdere spin-offs van de serie gemaakt in diverse landen. Ook in Nederland hebben wij onze eigen Dragrace genaamd 'Drag Race Holland' met Fred van Leer als presentator. 

Bron: Netflix, World of Wonder Productions

Married at First Sight Franchise

Married at First Sight is een datingprogramma waarbij singles die elkaar nog nooit hebben ontmoet in het huwelijksbootje stappen. Via wetenschappelijk onderzoek zijn de verschillende singles met elkaar gematcht. Op de bruiloft zien de singles elkaar voor het eerst en stappen ze in het huwelijksbootje. Hierna volgt er een huwelijksreis waarbij de koppels elkaar beter kunnen leren kennen. Vanaf het vierde seizoen wonen de koppels na de huwelijksreis, als die beviel, met elkaar samen om elkaar nog beter te leren kennen. In totaal is Married at First Sight in 14 landen te zien.

Bron: ITV Studios , RTL

Too Hot to Handle

In deze sexy reality serie ontmoeten we 10 knappe vrijgezellen die samen in een huis aan de oevers van een paradijs worden geplaatst. Tijdens hun verblijf mogen de knappe singles niet met elkaar zoenen en ook geen seks hebben. De deelnemers beginnen met een geldbedrag van $100.000, waarvan er telkens wat geld afgaat elke keer dat er een regel is verbroken...

Bron: Talkback, Netflix

The Circle

The Circle gaat over een groep deelnemers die geïsoleerd worden in hun eigen apartementen en die alleen met de andere deelnemers kunnen communiceren via 'the Circle'. Hun berichten worden omgezet in tekstberichten, waardoor de deelnemers zich een heel andere identiteit kunnen aannemen om hopelijk een van de andere deelnemers voor zich te winnen. Eens in de zoveel tijd wordt de groep gevraagd om hun medekandidaten te beoordelen. Degene met de meeste stemmen wordt de influencer van the Circle en krijgt de mogelijkheid om een andere kandidaat te elimineren van het spel. De winnaar kan 100.000 dollar winnen.

Bron: Motion Content Group, Netflix

Queer Eye 

In Queer Eye maken we kennis met de fab five. Deze 'fab five' bestaan uit: Antoni Porowski, expert op het gebied van eten en wijn; Tan France, mode-expert; Karamo Brown, cultuurexpert; Bobby Berk, ontwerpexpert; en Jonathan Van Ness, verzorgingsexpert. Zij geven de kandidaten die zich opgeven een make-over, wat zorgt voor mooie en emotionele momenten. 

Bron: Netflix

De Bachelor 

In De Bachelor strijden vrijgezelle mannen of vrouwen voor het hart van de Bachelor. In Nederland kunnen we dit heerlijke realityprogramma op Videoland bekijken. In 2020 was Gaby Blaaser de Bachelor en streden 18 mannen om haar hart. In 2021 was Tony Jr. de Bachelor en stonden er maar liefst 20 knappe vrijgezelle vrouwen klaar om zijn hart op hol te brengen. Elke week valt er een vrijgezel af, totdat de Bachelor zijn of haar keuze maakt met wie ze verder willen. 

Love Island 

Op Love Island willen knappe singles de ware liefde vinden. De singles vormen met elkaar een koppel en gedurende de weken kan elk koppel naar huis gestemd worden door het publiek. Daarnaast proberen andere singles de koppels op te breken. Zullen ze de ware liefde vinden? In totaal bestaan er nu al 15 verschillende versies van Love Island.

Bron: ITV studios

Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson worden bekende Nederlanders naar een onbewoond eiland gebracht waar ze moeten zien te overleven door zelf eten te zoeken, vis te vangen en hun eigen slaapplekken te bouwen. De expeditieleden worden in twee kampen ondergebracht die door middel van proeven tegen elkaar strijden. Het verliezende kamp gaat naar de Eilandraad om iemand weg te stemmen. Uiteindelijk komen de twee kampen bij elkaar door middel van de samensmelting. Vanaf hier is het ieder voor zich en kunnen de deelnemers door middel van proeven immuniteit winnen. In de finale strijden drie deelnemers tegen elkaar in een gigantische proef. De winnaar daarvan mag zichzelf de nieuwe Robinson noemen. 

Bron: RTL

Temptation Island 

In Temptation Island worden vier koppels naar een tropisch eiland gebracht waar ze van elkaar worden gescheiden. Zowel de mannen als de vrouwen krijgen heel wat verleiding te verduren. Er zijn namelijk verleiders op het eiland die er alles aan doen om de mannen en vrouwen te verleiden. Temptation Island is de ultieme relatietest en lang niet elk koppel komt er ongeschonden uit... Deze serie is een echte guilty pleasure!

Bron: RTL

Boer zoekt vrouw

In het razendpopulaire programma Boer zoekt Vrouw maken we kennis met een aantal vrijgezelle boeren die op zoek zijn naar de liefde. In de eerste aflevering worden de boeren voorgesteld en kunnen de kijkers een brief schrijven aan de boer die ze beter zouden willen leren kennen. Een aantal maanden later volgen we in het programma de 5 boeren die de meeste brieven hebben ontvangen. Deze 5 boeren mogen vervolgens 10 geïnteresseerden uitkiezen waar ze mee op date willen gaan. Na deze dates moeten ze uit deze 10 geïnteresseerden vijf mannen of vrouwen kiezen waar ze mee verder willen gaan. In de volgende afleveringen zien we hoe de boeren hun dates beter leren kennen en voor wie ze uiteindelijk kiezen. 

First Dates

In First Dates maken we kennis met verschillende vrijgezellen mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde. In dit programma gaan de vrijgezellen op een blind date in een restaurant waar ze elkaar voor het eerst ontmoeten. Tijdens het diner leren ze elkaar beter kennen en na afloop mogen ze besluiten of ze op nog een date willen gaan, of dat ze het hierbij laten. Dit zorgt voor vele leuke, mooie, ongemakkelijke én romantische momenten.

Bron: BNN Vara

 

Lees ook: Jouw reality tv gids

Nieuwste artikelen

  • Hou van mij - Bes Ceyssens

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Het Ministerie van Tijd - Kaliane Bradley

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

Gerelateerde artikelen

  • De 16 populairste reality tv-series ooit

  • Waarschuwing aan alle vrouwenmensen op Chicklit.nl: lezen op eigen risico ;-)…

  • Recensie: Dubbelspel

  • Recensie: The Voice

  • Share & win: The Fame Game

Zoek in artikelen