De 16 populairste reality tv-series ooit

Reality series zorgen voor heel wat uurtjes tv-vermaak. Deze series kijken makkelijk weg en je hoeft niet veel moeite te doen om ze te kunnen volgen. Ideaal! Zeker na een lange werkweek of als je gewoon zin hebt om even te ontspannen, kijken dit soort series heerlijk weg. Door de jaren heen zijn er ontzettend veel reality tv-series verschenen. Wij zetten de populairste voor jullie onder elkaar.

American Idol

American Idol is een talentenjacht waar er wordt gezocht naar het nieuwe zangtalent van Amerika. De serie liep 15 seizoenen lang, van 2002 tot en met 2016 en kreeg in 2018 zelfs een revival op ABC. American Idol wordt gezien als een van de meest succesvolle series in de Amerikaanse televisiegeschiedenis en het programma heeft verschillende sterren voortgebracht, zoals Kelly Clarkson. 

Real Housewives

Er zijn verschillende series van The Real Housewives. Deze series spelen zich allemaal op een andere plaats af. Onder andere komen New York, Orange County en Beverly Hills voorbij. In The real housewives of Beverly Hills volgen we een aantal succesvolle vrouwen die van de uitbundige levensstijl genieten die alleen Beverly Hills hen kan bieden. 

Bron: Bravo TV

The Hills

In The Hills volgen we Lauren die haar ouderlijk huis verlaat om een leven vol plezier en mode te ervaren in de heuvels van Hollywood. Zij en haar beste vriendin Heidi hebben besloten om naar het beroemde 'Fashion Institute for Design and Merchandising' in LA te gaan. Ze zijn nu zo dicht bij het verwezenlijken van hun droomleven dat ze het bijna kunnen proeven. Het plan lijkt perfect. Ze hebben een fantastisch appartement, grote dromen en elkaar. Maar de werkelijkheid is vaak niet zo mooi als de droom. Zeker niet als er ook nog andere mensen bij betrokken raken. Deze drama/reality serie was immens populair en later verscheen er op MTV dan ook een reboot die The Hills: New Beginnings heette.

Bron: MTV

Project Runway

In deze realityserie volgen we verschillende modeontwerpers die met elkaar strijden om de beste kleren te maken binnen een bepaalde tijd met een bepaald thema. De kleren die ze ontwerpen worden beoordeeld door een jury, waarna er elke week een deelnemer afvalt. De uiteindelijke finalisten moeten een complete collectie maken voor de New York Fashion Week. Nadat de ontwerpen op de catwalk zijn getoond, wordt door de jury de winnaar gekozen. 

Bron: Miramax

The Voice

Je hebt er vast wel eens een aflevering van gezien: The Voice. Dit programma ontstond in ons koude Kikkerlandje, het is namelijk bedacht door Roel van Velzen en John de Mol, maar ondertussen is The Voice in meer dan 150 landen te zien! Bij The Voice doen de kandidaten mee aan een zogeheten 'blind audition'. Voor deze auditie zitten de coaches in een grote rode stoel met de rug naar de kandidaat toe. Als ze enthousiast zijn over de stem kunnen ze drukken op de knop voor hen, zodat de stoel omdraait. Als meerdere coaches zich omdraaien dan mag de kandidaat kiezen bij wie ze in het team willen komen. Ondertussen is er naast de 'gewone' The Voice ook een The Voice Kids en The Voice Senior versie gemaakt. In 2022 heeft RTL The Voice stopt gezet na beschuldigingen van seksueel misbruik.

Bron: RTL

Big Brother

Big Brother is watching you... Je hebt vast wel eens van deze uitspraak gehoord. Het eerste seizoen van Big Brother was dan ook een gigantisch succes. Het programma werd ontwikkeld door John de Mol. Het programma begon in Nederland, maar werd later in meer dan 80 landen uitgezonden. In Big Brother verbleven een groep deelnemers in een huis dat uitgerust was met microfoons en camera's. De deelnemers werden 24 uur per dag gevolgd, wat zorgde voor heel wat spraakmakende momenten. De kijkers thuis konden beslissen welke deelnemers in het huis mochten blijven en welke naar huis gestuurd zouden worden. De winnaar ging naar huis met een geldprijs.

The Bachelor

In De Bachelor strijden vrijgezelle mannen of vrouwen voor het hart van de Bachelor. In Nederland kunnen we dit heerlijke realityprogramma op Videoland bekijken. In 2020 was Gaby Blaaser de Bachelor en streden 18 mannen om haar hart. In 2021 was Tony Jr. de Bachelor en stonden er maar liefst 20 knappe vrijgezelle vrouwen klaar om zijn hart op hol te brengen. Elke week valt er een vrijgezel af, totdat de Bachelor zijn of haar keuze maakt met wie ze verder willen. In alle seizoenen van de Bachelor zijn er heel wat heftige dingen gebeurd.

Bron: ABC

Shark Tank

In deze Amerikaanse serie, die al sinds 2009 te zien is, volgen we verschillende ondernemers die hopen investeerders te vinden voor hun bedrijf. In Shark Tank geven de ondernemers een zakelijke presentatie aan een panel van vijf investeerders, die ook wel 'sharks' worden genoemd. Deze Sharks beslissen uiteindelijk of ze in het bedrijf van de ondernemer willen investeren.

Bron: ABC

The Real World

Elk seizoen wordt er een diverse groep van zeven tot acht personen van begin twintig tot begin dertig uitgekozen om samen te wonen in een grote stad. In de serie zien we hun spontane, niet-gescripte interacties met elkaar en de wereld om hen heen, waarbij er in elk seizoen een andere groep en stad centraal staan.

Bron: MTV Studios

Dancing With the Stars

Dancing with the Stars is in verschillende landen te zien, waaronder Amerika en Nederland. In deze danscompetitie worden, in het geval van Nederland, bekende Nederlanders gekoppeld aan een professionele ballroom danser. Elke week leren de bekende Nederlanders een dans aan van hun danspartner, die ze dan aan het eind van de week opvoeren voor een jury. Deze jury geeft voor elk optreden punten en ook de kijkers thuis kunnen stemmen op hun favoriet. Elke week verlaat het koppel met de minste punten het programma. 

Bron: Blue Circle

Fear Factor 

In het programma Fear Factor strijden de deelnemers om een bedrag van $50.000 dollar. Om kans te maken op dit bedrag moeten de kandidaten verschillende heftige opdrachten uitvoeren, zoals het eten van iets smerigs, het overwinnen van een bepaalde angst of ontsnappen uit een zinkend voertuig. Als een deelnemer een opdracht niet uitvoert of de opdracht niet binnen de tijd weet uit te voeren valt de deelnemer af. 

Bron: Endemol Entertainment

So You Think You Can Dance

So You Think You Can Dance is een populaire danswedstrijd waarbij dansers auditie doen voor een jury. Als de jury onder de indruk is krijgen ze een bootcamp ticket. Tijdens deze bootcamp krijgen ze verschillende stijlen aangeleerd. Het is namelijk de bedoeling dat de danser zich ontwikkeld in meerdere stijlen en een veelzijdige danser wordt. Aan het eind van de bootcamp ronde blijven er 18 deelnemers over: negen mannen en negen vrouwen. Zij gaan door naar de liveshows waarin ze solo, duo en groepsoptredens moeten aanleren. De winnaar krijgt een geldprijs. Zo heeft onder andere ook Timor Steffens meegedaan aan het programma. Hij werd tweede, maar ging later wel als choreograaf aan de slag voor het programma. 

Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson worden bekende Nederlanders naar een onbewoond eiland gebracht waar ze moeten zien te overleven door zelf eten te zoeken, vis te vangen en hun eigen slaapplekken te bouwen. De expeditieleden worden in twee kampen ondergebracht die door middel van proeven tegen elkaar strijden. Het verliezende kamp gaat naar de Eilandraad om iemand weg te stemmen. Uiteindelijk komen de twee kampen bij elkaar door middel van de samensmelting. Vanaf hier is het ieder voor zich en kunnen de deelnemers door middel van proeven immuniteit winnen. In de finale strijden drie deelnemers tegen elkaar in een gigantische proef. De winnaar daarvan mag zichzelf de nieuwe Robinson noemen. 

Bron: RTL

Wie is de mol?

In Wie is de mol? vertrekken 10 bekende Nederlanders naar het buitenland waar ze in elke aflevering een aantal opdrachten moeten uitvoeren om geld te verdienen voor de pot. Deze kandidaten proberen de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren om zoveel mogelijk geld binnen te halen, op één iemand na. Eén kandidaat is namelijk een wolf in schaapskleren en is de mol in hun midden. Hij of zij moet onopvallend proberen om zoveel mogelijk geld uit de pot te halen. De andere 9 kandidaten moeten naast het uitvoeren van de opdracht ook goed op elkaar letten om de mol te kunnen ontmaskeren. Aan het eind van elke afleveringen moeten de kandidaten een test maken met vragen over de mol. Degene die deze test het slechtst maakt moet naar huis. Degene die in de laatste aflevering de mol weet te ontmaskeren en de meeste vragen goed beantwoord in de laatste test, wint de pot.

Bron: AVROTROS

Keeping Up with the Kardashians

Wie kent ze niet: de Kardashians. 20 seizoenen en 15 jaar lang hebben we het lief en leed van de familie Kardashian van dichtbij mogen meemaken. Maar op 10 juni 2021 werd de laatste aflevering van deze realityserie uitgezonden. Gelukkig kunnen we nog genieten van alle herhalingen. 

Bron: Ryan Seacrest Productions

America’s Next Top Model

"Wanna be on top!" Bij deze tekst hoor je gelijk de intro van America's Next Top Model in je hoofd (en doe je stiekem net alsof je ook op de catwalk loopt). Deze serie, die topmodel Tyra Banks presenteerde, was in totaal 24 seizoenen lang te zien op televisie en is in 2018 gestopt. In dit programma was Tyra Banks op zoek naar het nieuwe top model. Elke week kregen de modellen verschillende opdrachten: van fotoshoots tot het lopen op een catwalk. Uiteindelijk wint een van de modellen de titel 'America's Next Top Model'.

Bron: The CW

Lees ook: De 12 populairste reality series van het moment.

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • 10 realityseries die eigenlijk nep zijn

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Waarschuwing aan alle vrouwenmensen op Chicklit.nl: lezen op eigen risico ;-)…

  • Recensie: The Voice

  • Lef

Zoek in artikelen