Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Alle bekende en populaire series al uitgekeken? Geen nood! Tegenwoordig krijgen heel wat series spin-offs die de moeite waard zijn om te bingewatchen. Sommige series geven je zelfs zo’n goed gevoel, dat ze je doen vergeten dat het niet de originele serie is. Met onderstaande spin-offs van bekende series heb je weer urenlang kijkplezier!

Pretty Little Liars - Ravenswood 
Na het succes van Pretty Little Liars kon het niet anders dan dat er een spin-off van zou komen. Er verschenen maar liefst twee spin-offs. Ravenswood is er daar een van.

In Ravenswood volgen we vijf vreemdelingen die zich plotseling verbonden voelen met een fatale vloek die de stad al generaties lang in zijn greep houdt. Het vijftal duikt in de mysterieuze en vreselijke geschiedenis van de stad voordat het voor hen te laat is.

Bron: ABC Family, Warner Horizon Television

Pretty Little Liars - Pretty Little Liars: The Perfectionists

Niemand is perfect en in Beacon Heights is niets zoals het lijkt. Alles aan het kleine stadje lijkt perfect. Ze hebben een hooggewaardeerde school en overijverige inwoners. Maar de drang om perfect te moeten zijn leidt tot de eerste moord in het stadje. Achter elke perfectionist schuilt een geheim, een leugen en een benodigd alibi.

Bron: Warner Horizon Television

How I Met Your Mother - How I Met Your Father

Na het populaire How I Met Your Mother kon een tweede serie niet uitblijven. In 2014 kwam de spin-off How I Met Your Dad, maar na een mislukte pilot-aflevering bleef het angstvallig stil. Zeven jaar later lijkt het er dan alsnog van te komen met de spin-off How I Met Your Father, met niemand minder dan Hilary Duff in de hoofdrol. In de serie vertelt Sophie in de nabije toekomst aan haar zoon het verhaal hoe ze zijn vader in 2021 heeft ontmoet. De serie volgt Sophie en haar vrienden in de bloei van hun leven terwijl ze proberen uit te vinden wie ze zijn, wat ze willen en hoe ze verliefd kunnen worden in de tijd van dating apps en ongelimiteerde mogelijkheden.

How I Met Your Mother. Bron: 20th Century Fox Television

Grey’s Anatomy​​​​​​​ - Private Practise

Met inmiddels 17 seizoenen op de teller valt het succes van Grey’s Anatomy niet te ontkennen. Maar ook de hierop gebaseerde spin-offs zijn zeker de moeite waard om te kijken. Private Practise is er daar een van. In deze eerste spin-off van Grey’s Anatomy volgen we gerenommeerd chirurg Addison Forbes Montgommery, gespecialiseerd in pasgeboren baby’s. Wanneer ze wordt gevraagd om in een kleine kliniek in Santa Monica te komen werken, besluit ze op het aanbod in te gaan en een nieuwe start te maken in het warme LA.

Bron: Shondaland

Grey’s Anatomy​​​​​​​ - Station 19

De mannen en vrouwen van Station 19, een brandweerkazerne in Seattle, Washington, riskeren elke dag hun leven om de inwoners van Seattle veilig te houden. In de serie volgen we het wel en wee van deze dappere brandweerlieden en hun hectische levens. Goed nieuws: seizoen 5 is in de maak! 

Bron:American Broadcasting Companies

Grey’s Anatomy: B-team

Herinner je je de allereerste aflevering van Grey’s Anatomy nog, waarin o.a. Izzie, George en Cristina hun entree in het ziekenhuis maakten? In deze zesdelige webserie maken we kennis met nieuwe artsen in opleiding tijdens hun eerste dag in het Grey-Sloan Memorial ziekenhuis. De serie is het regiedebuut van Sarah Drew, die we kennen als April Kepner van Grey’s Anatomy.

Bron: Shondaland

Friends - Joey

In Joey volgen we, hoe kan het ook anders, Joey Tribbiani uit Friends die nog altijd hoopt op een glansrijke acteercarrière en daarom naar Hollywood verhuist. Hij neemt afscheid van zijn vrienden en wordt herenigd met zijn zus Gina. Hij deelt een woning met zijn twintigjarige neef Michael, de zoon van Gina en wordt met zijn charmes en sociale vaardigheden algauw zijn nieuwe beste vriend.

Bron: Warner Bros.Television

The X-Files: The Lone Gunmen

In deze spin-off van The X-Files hebben hacker-vrienden Melvin Frohike, John Fitzgerald Byers en Richard Langly de hoofdrol. Ze noemen zichzelf The Lone Gunmen en geloven in elke samenzweringstheorie die ze tegenkomen. Onder dezelfde naam brengen ze een krant uit waarin ze uiteenlopende complotten, waar ze onderzoek naar doen, onder de aandacht brengen.

Bron: 20th Century Fox Television

That '70s Show​​​​​​​ - That '80s Show - That '90s show

Ondanks dat de serie dezelfde naam heeft, is That '80s Show eigenlijk geen directe spin-off van That '70s Show. Maar aangezien de serie op dat moment ontzettend populair was, werd er besloten een jaren 80-variant op te maken. Het speelt zich af in 1984 en draait om de werkloze muzikant Corey Howard, zijn vrienden, familie en collega’s. Helaas wisten ze hiermee niet het succes van That '70s Show te evenaren en werd de serie na het eerste seizoen stopgezet. Maar goed nieuws: Netflix heeft 10 afleveringen besteld van That '90s show! De show speelt zich af in 1995 en draait om Leia Forman, de dochter van Eric en Donna, die haar grootouders bezoekt. Een releasedatum is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Carsey-Werner Company

The Vampire Diaries - The Originals

Deze spin-off van The Vampire Diaries draait om vampieren Klaus, Elijah en Rebekah Mikaelson. Wanneer Klaus het bericht krijgt dat er zich een bedreiging vormt in New Orleans, keert hij samen met zijn broer en zus voor het eerst sinds 1919 terug naar de stad. Hoewel zij de stad in feite hebben opgebouwd, moesten ze vluchten vanwege hun wraakzuchtige vader. Ondertussen heeft de protegé van Klaus, Marcel, de controle over de stad overgenomen, inclusief heksen en weerwolven.

Bron: Warner Bros. Television

The Vampire Diaries​​​​​​​ - Legacies

In deze tweede spin-off van The Vampire Diaries, die zich afspeelt op een kostschool voor bovennatuurlijke wezens, leren de 17-jarige Hope Mikaelson, Lizzie en Josie Saltzman en andere jongeren hun krachten en impulsen te beheersen om zo een goede heks, weerwolf of vampier te worden.

Bron: Warner Bros. Television

Buffy The Vampire Slayer​​​​​​​ - Angel

Als liefhebber van de, eind jaren 90, populaire serie Buffy The Vampire Slayer, mag je de spin-off Angel niet missen! De serie draait om de vampier Angel, die we eerder al in Buffy zagen, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen, waardoor hij plotseling belast wordt met een geweten en veel last heeft van schuldgevoelens van misdaden die hij als vampier heeft gepleegd. Hij besluit in LA aan de slag te gaan als privédetective en gaat de strijd aan tegen het kwaad.

Bron: 20th Century Fox Television

Doctor Who​​​​​​​ - Torchwood

Torchwood is de spin-off van Doctor Who en speelde van 2006 tot 2011. Hierin draait het om Kapitein Jack Harkness, een man uit de 51e eeuw die gevangen zit in het verleden. Tijdens zijn werk voor Torchwood, een geheime Britse overheidsinstelling met de taak om al het buitenaards leven op aarde te onderzoeken. Tijdens zijn werk wordt Harkness steeds weer betrokken bij buitenaardse samenzweringen.

Bron: BBC Worldwide Productions

Happy Days​​​​​​​ - Laverne and Shirley

Deze spin-off is gebaseerd op de serie Happy Days (1974-1984) waarin Laverne DeFazio en Shirley Feeney, twee meiden uit de lagere klasse, een appartement delen en samenwerken bij de Shotz brouwerij. Terwijl ze om moeten zien te gaan met dates, vreemde buren en andere levensperikelen, worden ze in de brouwerij vervangen door machines. Ze besluiten in 1965 naar Burbank te verhuizen om daar een nieuwe, frisse start te maken.

Bron: Paramount Television

Happy Days​​​​​​​ - Mork and Mindy

Een andere spin-off gebaseerd op Happy Days is Mork and Mindy. Waneer Mork, een buitenaards wezen van de planeet Ork, met een gigantisch ei op aarde landt om de gebruiken van aardbewoners te bestuderen, wordt hij in huis genomen door Mindy. Zij helpt hem met het begrijpen van de aardbewoners, terwijl hij verslag uitbrengt aan zijn baas Orson.

Bron: Paramount Television

Hercules​​​​​​​ - Xena: Warrior Princess

In deze spin-off van Hercules is de machtige krijger Xena erop gebrand de zonden van haar verleden goed te maken en trekt door het land om te vechten voor mensen die dit niet zelf kunnen. Van simpele bandieten tot mythologische wezens en van dieven tot oude Goden; haar vijanden zijn enorm gevarieerd.

Bron: Universal Television

Hercules​​​​​​​ - Young Hercules

Deze serie is een prequel op Hercules waarin we de 17-jarige Hercules (Ryan Gosling) volgen die erachter komt dat hij gezegend is met kracht en vermogens die niemand anders bezit. Echter zorgen zijn brutale instelling en zijn streken voor meer problemen dan hij aankan. Samen met zijn mede-cadetten doorstaat hij alle lichamelijke beproevingen die de goden hem geven.

Bron: Renaissance Pictures

All in the Family​​​​​​​ - Maude

In deze Amerikaanse sitcom, gebaseerd op All in the Family, volgen we Maude Findlay. Een middelbare, liberale vrouw die zich niet schaamt om haar liberale politieke voorkeuren en ideeën met iedereen te delen. Samen met haar vierde man, Walter, haar gescheiden dochter Carol en diens zoon Philip woont ze in Tuckahoe, New York. Dankzij haar vlotte babbels komt ze in de nodige komische situaties terecht.

Bron: Tandem Productions

All in the Family​​​​​​​ - Maude​​​​​​​ - Good Times

De familie Evans doet haar best om het beste van hun leven in de ghetto van Chicago te maken. Florida en James willen het beste voor hun kinderen en doen er alles aan om het voor hun gezin zo makkelijk en prettig mogelijk te maken. Met zijn allen maken ze de nodige dingen mee. Zoon J.J. wil graag schilder worden, terwijl Michael de politiek in wil, maar tegelijk voor veel problemen zorgt. Dochter Thelma is nog de verstandigste van allemaal.

Bron: Tandem Productions

All in the Family​​​​​​​ - Maude​​​​​​​ - Good Times​​​​​​​ - The Jeffersons

De Afro-Amerikaanse familie Jefferson komt in lastige situaties terecht wanneer ze een nieuw, luxueus appartementencomplex betrekt. Ze maken al snel vrienden en er ontstaan hechte banden, maar ondanks dat wordt de familie gezien als ‘nieuw geld’ en de oude garde in het complex weet daar niet altijd even goed mee om te gaan.

Bron: Embassy Television

Cheers​​​​​​​ - Frasier

Deze spin-off van Cheers gaat over Frasier Crane, een psychiater, die na vele jaren terugverhuisd naar Seattle waar hij een eigen radioprogramma heeft waarin hij problemen van luisteraars behandelt. Hij besluit zijn vader, die sukkelt met zijn gezondheid na in zijn heup te zijn geschoten tijdens zijn politiedienst, en diens hondje Eddie in huis te nemen. Hij voelt zich genoodzaakt om een fysiotherapeut in de arm te nemen en al snel heeft Frasiers broer een oogje op haar en komt hij geregeld langs.

Bron: Grub Street Productions

Star Trek

Er lijkt geen enkele serie te zijn die meer spin-offs heeft dan Star Trek. Ongetwijfeld ken je de meeste hiervan wel, maar misschien zitten er toch nog een paar onbekende spin-offs tussen!

Waar Star Trek The Original Series in 1966 voor het eerst werd uitgezonden zou er in 1977 een vervolg op worden gemaakt: Star Trek: Phase II. De serie ging in voorproductie, maar werd niet afgemaakt. De pilotaflevering werd verwerkt tot het filmscript voor Star Trek: The Motion Picture. Twee andere afleveringen werden herschreven voor de latere spin-off The Next Generation (1987). Ondertussen verscheen in 1973 The Animated Series, die verderging waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield en waarbij de stemmen van de vaste personages werden ingesproken door de originele acteurs. Van 1993 tot 1999 konden liefhebbers hun hart ophalen aan Deep Space Nine, waarbij het thema werd aangepast en het ruimteschip dat langs de planeten ging werd vervangen door een ruimtestation waar ruimteschepen voorbijkwamen. In dezelfde periode verscheen de spin-off Voyager (1995 - 2001), die zeven seizoenen kent. Diverse elementen uit deze serie werden gebruikt in The Next Generation en Deep Space Nine. Na Voyager kwam men met het idee om met de middelen die ze al hadden van de laatste series, een betere versie van de oorspronkelijke serie te maken. Enterprise (2001-2005) speelt zich 100 jaar voor de oorspronkelijke serie af en gaat over een eerder ruimteschip met de naam Enterprise. Aan het eind van het vierde seizoen werd besloten om te stoppen wegens tegenvallende kijkcijfers. Van 2005 maken we een sprong richting het heden met de in 2017 verschenen spin-off Discovery, dat zich 10 jaar voor de originele serie afspeelt. In 2018 verscheen Short Treks; een stand-alone van korte films, met daarin de personages en verhaallijnen uit Discovery. In 2020 kwam Picard tot leven, dat zich 20 jaar na de film Nemesis (2002) afspeelt en ook vandaag de dag zijn we nog niet op Star Trek uitgekeken. Vorig jaar verscheen de animatieserie Lower Decks (2020) en in oktober 2021 verschijnt Prodigy, tevens een geanimeerde serie. Voor 2022 staat Strange New Worlds gepland. Liefhebbers zijn voorlopig dus nog lang niet klaar met Star Trek!

Star Trek Picard. Bron: CBS Television Studios

Breaking Bad​​​​​​​ - Better Call Saul

Deze spin-off is een prequel op de Breaking Bad-serie en volgt de transformatie van raadsman Jimmy McGill tot de omstreden advocaat Saul Goodman. Goodman is een kleine advocaat die zijn roeping nog moet vinden en de touwtjes aan elkaar moet zien te knopen. Ondertussen zorgt hij voor zijn broer Chuck, ook advocaat, die denkt dat hij allergisch is voor elektriciteit. Daarnaast ontmoet hij bijna dagelijks parkeerwacht Mike, die het hem nogal eens moeilijk maakt.

Bron: American Movie Classics

Breaking Bad​​​​​​​- El Camino

El Camino is een vervolgfilm op de serie Breaking Bad, waarin Jesse Pinkman na enkele dramatische gebeurtenissen heeft weten te ontsnappen. De politie is met man en macht naar hem op zoek, terwijl Jesse zaken uit zijn misdadige verleden onder ogen moet komen wil hij ook maar enige kans op een toekomst hebben.

Bron: Netflix

Breaking Bad​​​​​​​ - Walt Jr. 

Het is niet ondenkbaar dat er nóg een spin-off van Breaking Bad komt. Acteur Rj Mitte, die Walter White Jr. speelde, en Breaking Bad bedenker Vince Filligan zouden zelfs in gesprek zijn over een mogelijk vervolg rondom het personage van Walter. Of de spin-off er gaat komen, is dus nog even afwachten.

Bron: American Movie Classics

Saved By The Bell: The New Class

Deze spin-off heeft hetzelfde concept als de originele serie, maar met een nieuwe groep studenten die zich een weg banen door de gangen van de fictieve Bayside High School. Veel van de verhalen zijn gerecycled van de moederserie, maar de cast wisselt regelmatig. Schooldirecteur Mr. Belding en Screech zijn twee terugkerende personages uit de originele serie, met als verschil dat Screech in plaats van student nu de assistent van Mr. Belding is.

Bron: National Broadcasting Company

Dawson’s Creek​​​​​​​ - Young Americans

Deze spin-off van Dawson’s Creek speelt zich af op het prestigeuze internaat Rawley Academy in de stad New Rawley. Will Krudski heeft een studiebeurs voor de kostschool verdiend en kan op deze manier ontsnappen aan zijn gewelddadige vader. Terwijl hij onbedoeld tegen zijn kamergenoot Scout vertelt dat hij gefraudeerd heeft met het toelatingsexamen, en ze bespreken wat ze moeten doen, hoort hun professor Finn alles wat ze zeggen. Voordat hij de definitieve beslissing neemt om hem te schorsen laat hij Will een essay schrijven over wie hij is.

Dawsons Creek. Bron:Columbia TriStar Television

Lees ook: Onbekendere series die je wilt zien

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen