De 10 langstlopende series ooit

Sommige series slaan beter aan dan anderen. Dat is logisch, want het blijft altijd maar een gok of mensen van het programma genieten en hoeveel mensen er dan eigenlijk naar kijken. Er zijn series die maar weinig mensen kennen, maar ook series die bijna iedereen wel gezien heeft. Het is logisch dat een serie die populair is en goed verdient ook veel seizoenen krijgt. In dit artikel hebben wij de 10 langstlopende series ooit op een rijtje gezet.

1. The Simpsons - 33 seizoenen

The Simpsons debuteerde in 1989 en heeft sindsdien al veel prijzen gewonnen, waaronder verschillende Emmys. Het is een satirische animatieserie over een Amerikaans gezin. Op het eerste gezicht lijken ze normaal (als je even vergeet dat ze geel zijn) maar hoe langer je naar het programma kijkt, hoe gekker het wordt. In 2007 kwam The Simpsons Movie uit. Er zijn ook een aantal korte films uitgebracht over Homer en zijn gezin. 

Bron: 20th Century Studios

2. South Park - 24 seizoenen

South Park is de tweede langste serie ooit. Ook dit is een satirische animatieserie. South Park staat er om bekend dat het programma geen enkel onderwerp schuwt en de vier hoofdpersonen, Stan Marsh, Kyle Broflovski, Kenny McCormick en Eric Cartman zijn bijzonder grof voor hun leeftijd. Ook worden in South Park regelmatig bekende (Amerikaanse) mensen belachelijk gemaakt. Een heel typische serie dus, maar eentje die zeker populair is. Er zijn niet voor niets al 24 seizoenen van...

Bron: Comedy Central

3. Law and Order: Special Victims Unit - 23 seizoenen

Law and Order: Special Victims Unit is een spin-off van het populaire Law and Order. In eerste instantie zou de serie 'Sex Crimes' heten, maar omdat dit een vrij harde naam was, is uiteindelijk gekozen voor Special Victims Unit. De serie speelt zich af in New York in het zestiende district (welke fictief is) en focust zich op de slachtoffers van seksueel misbruik.

Er verschenen verschillende andere spin-off series van Law and Order, namelijk Law & Order: Criminal Intent, Law & Order: Trial by Jury, Law & Order: UK en Law & Order: Los Angeles.

Bron: Universal Network Television

4. Law and Order - 20 seizoenen

De originele Law and Order begon in 1990 en heeft gelopen tot 2010. De serie speelt zich af in New York en volgt een politieteam dat onderzoek doet naar moorden. Ieder seizoen heeft een eigen thema en iedere aflevering een specifieke zaak. Door het succes van de serie zijn verschillende spin-off series gemaakt die zich op andere plaatsen afspelen.

Bron: NBC

5. Family Guy - 19 seizoenen, seizoen 20 in de maak

Opnieuw een geanimeerde sitcom die het goed doet. Peter Griffin en zijn gezin: Lois, Meg, Chris, Stewie en hond Brian wonen in Quahog, een fictieve stad in Rhode Island. Peter is niet de slimste man en heeft een nogal roekeloze manier van doen. Meg en Chris zijn niet echt populair en struggelen met hun eigen problemen, terwijl baby Stewie een waar genie is en veel praat (al verstaat niemand hem, behalve de hond). Ook Brian praat en loopt op zijn achterpoten alsof hij een mens is. In Family Guy volg je het gezin en hun absurde levens en problemen. De serie zit vol droge humor, flauwe grappen en regelmatig worden allerlei mensen ook te kijk gezet.

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment

6. NCIS - 19 seizoenen

Deze misdaad en dramareeks van CBS volgt een team van de NCIS: de Naval Criminal Investigative Service. Dit is een overheidsorganisatie die recherchewerkzaamheden binnen de Amerikaanse marine verricht. Mark Harmon speelt de leider van het team: Leroy Jethro Gibbs. 

Bron: Universal Pictures

7. Lassie - 19 seizoenen

Wist jij dat de serie Lassie ook wel bekend is onder de namen Jeff's Collie en Timmy & Lassie? De Collie genaamd Lassie heeft niet alleen mensen maar ook dieren als vrienden. De serie was op televisie te zien van 1954 tot en met 1973 en telde in totaal 19 seizoenen. Waar de serie over de dappere hond begon in zwart wit, werd er vanaf 1965 geschakeld naar kleuropnames. Sinds de serie zijn er nog andere series en films over de vrouwtjeshond gemaakt.

Bron: Independent Television Corporation

8. Grey's Anatomy - 19 seizoenen

Meredith Grey werkt in het Seattle Grace Hospital. Gedurende haar loopbaan daar komt ze veel bizarre en medisch uitdagende patiënten tegen. Ook leert ze veel verschillende artsen kennen met wie ze bevriend raakt, een relatie begint of waar ze soms juist niet zo mee overweg kan. Dit is het langstlopende ziekenhuisdrama ooit en de serie wordt nog steeds door trouwe fans bekeken.

De titel is een zinspeling op het boek Gray's Anatomy van Henry Gray, dat dateert uit 1858. Dit was lang een boek dat gebruikt werd voor het opzoeken van informatie van de menselijke anatomie. In 2007 werd de spin-off serie Private Practice gelanceert, die de praktijk volgt waar Addison Montgomery gaat werken wanneer ze Seattle Grace Hospital verlaat.

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

9. American Dad! - 19 seizoenen

American Dad! is, je raadt het al, een Amerikaanse serie over een vader die het beste voor zijn gezin wil. De familie bestaat uit Stan, Francine, Hayley en Steve. De serie gaat om hen, maar er zijn drie andere belangrijke personages, zoals de partner van Hayley, Roger de alien en goudvis Klaus. De animatieserie is grappig en kijkt gemakkelijk weg, waardoor het ons niet verbaasd dat er al zoveel seizoenen van American Dad! zijn.

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment

10. Supernatural - 15 seizoenen

Supernatural volgt de broers Sam en Dean Winchester. Hun vader was een jager die bovennatuurlijke wezens bestreed nadat hun moeder er door eentje vermoord was. Sam en Dean nemen zijn werk over en bestrijden kwade bovennatuurlijke wezens samen. Iedere aflevering wordt een nieuw wezen opgespoord, waardoor de afleveringen van Supernatural op zichzelf staan, maar wel is een rode draad door de seizoenen heen te volgen.

In 2020 eindigde de serie na het vijftiende seizoen.

Bron: Warner Home Video

 

Bron: IMDb

Lees ook: 14 x fantasy series

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • De beste fantasie series

  • Superkrachten uit series die wij ook willen 

Zoek in artikelen