Onpopulaire tv-shows die eigenlijk erg goed zijn

How I met your Mother, Friends, Game of Thrones en zo kunnen we nog wel even doorgaan: goede tv-shows zijn niet zo moeilijk om op te noemen. Maar er zijn ook genoeg series die helemaal niet populair zijn geworden, maar eigenlijk wel heel erg goed zijn. Lees snel verder om welke series het gaat en wie weet doe je nog inspiratie op voor je vaste tv-avondje!

Crazy Ex-Girlfriend

We beginnen de lijst met deze hilarische romantische comedyserie die draait om de briljante advocaat Rebecca. Met maar liefst vier seizoenen valt er genoeg te genieten van deze serie, die niet de aandacht heeft gekregen die het verdient. Ja het is cheesy, maar hij is goed en hij is grappig. Op Netflix kun je de serie bingen!

Suburgatory

Deze Amerikaanse sitcom, die draait om de alleenstaande vader George Altman die naar de suburbs vertrekt om zijn tienerdochter een beter leven te kunnen geven, zit vol met goede acteurs, waaronder Jeremy Sisto als George! Op het eerste gezicht zijn ze allemaal anders dan ze eigenlijk zijn en dat maakt de serie erg verrassend.

Patriot

Amazon original-serie Patriot kwam uit in 2015 en gaat over Intelligence Officer John Tavner die moet voorkomen dat Iran nucleaire wapens in gaat zetten. Maar zijn PTSS kan weleens de missie in gevaar brengen... Op Rotten Tomatoes krijgt de show een score van maar liefst 91%. Dat zegt genoeg over de kwaliteit!

Derry Girls

Hoor jij ooit iemand praten over Derry Girls? Wij ook niet. Maar toch verdient deze show meer aandacht dan het krijgt. De show uit 2018, te zien op Netflix, speelt zich af in het Ierland van 1994, een onrustige periode voor het land. De zestienjarige Erin staat centraal die zo haar eigen problemen heeft, terwijl de siutatie in Noord-Ierland dagelijks onderwerp van gesprek is. Gewoon een heerlijke show om naar te kijken, en met Ierland als achtergrond... dat zegt genoeg! En laten we niet vergeten dat Nicola Coughlan meespeelt, die we inmiddels allemaal kennen van Bridgerton!

Galavant

Met een publieksscore van 93% op Rotten Tomatoes, scoort ook deze tv-serie ontzettend goed! Galavant probeert zijn grote liefde Madalena te bevrijden uit de handen van de kwaadaardige koning Richard en wordt daarin ondersteund door prinses Isabella en zijn schildknaap. Deze muzikale serie is ontzettend grappig om te kijken met vrienden en het doet je ontgetwijfeld beseffen dat het musicalgenre nog helemaal zo slecht niet is!

Carnivàle

Op IMDB krijgt deze show maar liefst een 8.4, dus dat lijkt ons zeker de moeite waard om te kijken! Het speelt zich af in 1934 en draait om Ben Hawkins, een genezer van een rondreizend circus, en de evangelische predikant Justin Crowe. Er zijn ernorme zandstormen, plagen en epidemieën en er ontstaat een ulttiem conflict tussen goed en kwaad. Zonder Carnivàle zou Game of Thrones er vast niet geweest zijn... Kijken dus!

Miracle Workers

In deze serie, die te zien is op Videoland, speelt niemand minder dan Daniel Radcliffe, die we natuurlijk allemaal kennen uit Harry Potter. De geweldige humor komt perfect tot recht den de cast lijkt behoorlijk random, maar weet wel een heerlijke serie neer te zetten! 

Party Down

Op zoek naar werk in Hollywood, werkt dit zestal voor cateringbedrijf Party Down. Een heerlijke komedie met goede acteurs voor hun grote doorbraak. Denk aan Lizzy Caplan (Cloverfield en Mean Girls) en Adam Scott (Knocked Up) en Ken Marino (We're the Millers)! Een serie die je gewoon gezien moet hebben!

Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Deze serie uit 2016 is te zien op Netflix en draait om de amateurdetective Dirk en zijn assistent Todd. Ze geloven dat ze elke zaak op kunnen lossen, maar Dirk is zijn leven niet zeker door de gevaarlijke huurmoordenaar Bart. De show krijgt een publieksscore van 95% op Rotten Tomatoes, dus het lijkt ons dat je deze serie gewoon maar eens moet kijken!

Pushing Daisies

Een prachtig gedetailleerde set en omgeving en gruwelijk zoet; dat zijn de woorden waarmee fans de serie omschrijven. De serie draait om taartenbakker Ned die in staat is om dode dingen terug te leven te brengen wanneer hij ze aanraakt. Maar er zitten wel een paar voorwaarden aan zijn bijzondere gave... Klinkt interessant!

Halt and Catch Fire

Met vier seizoenen kun je even vooruit met Halt and Catch Fire. Het speelt zich af in de jaren 80 in Texas en is een van die shows die een geweldige cast hebben met allemaal getalenteerde acteurs. Ze weten hun personages krachtig neer te zetten op een natuurlijk en realistische manier. Dat zie je niet altijd terug in sommige shows...

The Great

Deze redelijk recente show uit 2020 gaat over Catharina die naar Rusland afreist voor een gearrangeerd huwelijk met keizer Peter, haar neef. Maar de wereld waarin ze terechtkomt is niet de wereld waarin ze wil leven, en ze besluit die te veranderen. Daar moet ze alleen wel een paar lastige obstakels voor uit de weg ruimen... Met niemand minder dan Elle Fanning en Nicholas Hoult is deze dramaserie een perfecte combinatie van Downton Abbey en It's Always Sunny in Philadelphia.

You're the Worst

Op IMDB krijgt de serie maar liefst een 8,1, dus dat is zeker een kijkje waard. De cast van dit komische liefdesverhaal is goed en de plot is mooi neergezet. Het is grappig en fascinerend, en bovenal is de weergave van geestelijke problemen ontzettend realistisch gedaan. Dit gaat diep in je ziel...

Better Off Ted

Alleenstaande vader en hoofdonderzoeker op de Research & Developmentadfeling van Veridian Dynamics, Ted Crisp, krijgt twijfels over de moraal van zijn werkgever. Het is zo ontzettend jammer dat deze serie tot een eind is gekomen omdat er niet genoeg kijkers waren... De show is goed geschreven en Portia de Rossi (o.a. Family Guy) speelt namelijk een geweldige rol! Jammer...

 

Counterpart

Met een 100% score op Rotten Tomatoes moet je deze spionagethriller zeker eens gezien hebben! Een moderne thriller tussen twee alternatieve werelden die niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende. Onder andere J.K. Simmons (Spider-Man en Spider-Man 2) speelt erin mee en de serie onderzoekt thema's als identiteit, lotsbestemming en verloren liefdes, en stelt de vraag: 'Wat als ons leven anders hadden kunnen zijn?'

Bron: Buzzfeed

Lees ook: Series op Netflix waar wij naar uitkijken in 2022

Nieuwste artikelen

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

  • Er komt een vervolg op de kerstfilm The Holiday!

  • Netflix trailer Harry & Meghan onthuld

Gerelateerde artikelen

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • Romantische series Netflix

  • Mini Daniel Radcliffe doet auditie voor Harry Potter

  • WAT!? Komt er een nieuwe Harry Potter filmtrilogie?

  • De Zweinstein studenten: Wat doen ze nu?

Zoek in artikelen