Neil Gaiman bedankt Lucifer-boycotters

(Strip)auteur Neil Gaiman (Stardust, Good Omens, Coraline) heeft de conservatieve activistengroep One Million Moms bedankt voor het boycotten van Lucifer jaren geleden. Hij is erg blij dat ze dat gedaan hebben, omdat ze hiermee aantoonden dat het stripverhaal een groot publiek had aangetrokken, en hij daardoor wist dat ook de tv-serie een groot succes zou worden.

Met zijn dankwoord op Twitter reageerde de bedenker van het personage Lucifer in de DC Comics op het feit dat Lucifer de meest bekeken serie in 2021 in de VS was. Met 93 afleveringen in twee seizoenen op Netflix, wist de serie meer dan 18,3 miljard kijkminuten te trekken. Cast en crew bedankten de fans uitgebreid en ook de auteur liet van zich horen:

‘Ik wil de One Million Moms formeel bedanken voor hun pogingen om Lucifer te verbieden voordat hij uitkwam. Hun boycot liet me zien dat Sandman gearriveerd was als comic en ik wist dat het goed nieuws was voor onze spin-off op televisie,’ aldus Gaiman.

Comicbooks

Gaiman heeft heel wat DC-superhelden bedacht en daar stripverhalen omheen geschreven. Een daarvan is dus Lucifer. Een personage dat voor het eerst voorkwam in The Sandman-comic en later zijn eigen verhalen kreeg. In 2016 werd er een tv-serie van gemaakt, maar nog voordat de serie te zien was probeerde One Million Moms de serie over de duivel al te boycotten.

 

One Million Moms

One Million Moms is een website opgericht door de fundamentalistische, christelijke en activistische organisatie American Family Association. Het doel: ‘uitbuiting van kinderen’ door de media te stoppen. Welke link dit heeft met de serie Lucifer is niet helemaal duidelijk, maar in 2015 riep de organisatie op tot een boycot van de serie omdat de serie ‘Satan verheerlijkt als een vriendelijk persoon in mensenvlees’. Ook claimden ze dat Lucifer het christendom niet respecteert en de Bijbel  belachelijk maakt.

Lucifer nog niet gezien? Alle afleveringen zijn te bekijken op Netflix!

 

 

Bron: Comicbook

Lees ook: De knapste mannen in Netflix-original series

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • Lucifer seizoen 6 release datum bekend gemaakt

  • Deze tv-series worden in 2021 gecanceld o.a. Lucifer en Brooklyn Nine-Nine

  • Series om te kijken als je Lucifer mist

  • De meest gekeken Netflix series in 2021

Zoek in artikelen