De beste zombie series

Ben jij ook zo gek op zombie series? Of je nu een grappige serie zoekt zoals iZombie of wil genieten van een wat spannender verhaal zoals dat van The Walking Dead, zombie series zijn van alle markten thuis. Wij hebben de leukste zombie series voor jullie op een rijtje gezet. Dus zoek je nog een leuke serie om verslaafd aan te raken?! Lees dan snel verder...

The Walking Dead
Een van de meest bekende zombie series is The Walking Dead. Sheriff Rick Grimes wordt wakker in een verlaten ziekenhuis. En niet alleen het ziekenhuis: de wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de anderen overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige monsters. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Walking Dead: 

Santa Clarita Diet
Deze serie gaat over Joel en Sheila. Een koppel dat een redelijk afgezonder leven leidt in een voorstad van Los Angeles. Ze wonen daar met hun tinerdochter Abby. Als Sheile een dramatische verandering ondergaat dreigt ze niet alleen haar leven, maar ook dat van haar familie te verwoesten. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Santa Clarita Diet

Z Nation
New York wordt getroffen door een groot zombievirus, dat zich heeft verspreid over bijna de hele stad. Drie jaar na deze gebeurtenis start Z Nation, waarbij een team van helden de enige overlevende persoon van het virus van New York naar California moeten brengen. In California bevindt zich namelijk het laatste nog functionerende laboratorium, waar men wacht op het bloed van deze overlevende. Hoewel het lichaam van de overlevende het laatste antilichaam is, verbergt het laboratorium een donker, groot geheim dat voor de gehele bevolking dreigend is.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Z Nation: 

All of Us Are Dead
Op een normale dag op een Koreaans middelbare school komt een student terug van het laboratorium, geïnfecteerd met een onbekend virus. Al snel worden meerdere studenten besmet met het zombievirus. Kleine groepjes overlevenden proberen zich te verschuilen terwijl ze wachten op redding. De volwassenen die daarvoor verantwoordelijk zijn laten het echter behoorlijk afweten, want de politiek, politie en het leger tonen zich van hun slechtste kant. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van All of Us Are Dead: 

iZombie
Over leuke zombie series gesproken, iZombie is een luchtige en grappige serie. Wanneer co-assistent Olivia “Liv” Moore in een zombie verandert, neemt ze een baantje in het lijkenhuis van Seattle om haar drang om hersenen te eten te stillen. Liv, haar excentrieke baas en een jonge rechercheur gaan samenwerken in de strijd voor rechtvaardigheid. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van iZombie: 

Resident Evil: Infinite Darkness
In de serie Resident Evil: Infinite Darkness zien we hoe Leon S. Kennedy samen met drie agenten een bezoek brengt aan het Witte Huis. Dit met als doel om een hack-incident van een geheim document te onderzoeken. Wanneer ze in het Witte Huis zijn gaan de lichten plots uit en moeten ze het meteen opnemen tegen een horde zombies. Wat is er precies aan de hand?!

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Resident Evil: Infinite Darkness: 

Kingdom
Het verhaal speelt zich af in de Koreaanse Joseon dynasty. De koning zou lijden aan de pokken en is al langere tijd in quarantaine. Zo lang zelfs dat het gerucht gaat dat hij inmiddels is gestorven. Zijn onwettige zoon en kroonprins Yi Chang (Ju-ji hoon) staat voor een lastige situatie. Zijn stiefmoeder is zwanger en heeft daardoor de kans een wettige erfgenaam te baren. Als dat zo is, dan is zijn leven in gevaar. Hij moet erachter zien te komen of zijn vader nog leeft. Vervolgens raakt hij in een horrorscenario waarna zijn prinsschap wel het laatste is waar hij zich zorgen over moet maken.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Kingdom: 

Ash vs. Evil Dead
Ash heeft de afgelopen 30 jaar doorgebracht met het vermijden van verantwoordelijkheid. Hij was daar erg goed in. Maar nu dreigt de hele mensheid verloren te gaan en is Ash de enige hoop om de mensheid te redden.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Ash vs. Evil Dead: 

The Returned
The Returned staat in het teken van de geheimzinnige terugkeer van overleden inwoners naar een klein bergstadje. Dit heeft uiteraard consequenties voor de gemeenschap en er dreigen geheimen uit het verleden opgerakeld te worden… De serie begint met de terugkeer van het tienermeisje Camille. Ze kwam vier jaar eerder bij een busongeluk om het leven en sindsdien heeft haar familie in rouw geleefd. Camille keert na vier jaar weer ‘levend’ van deze plek terug en besluit om naar huis te gaan. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Returned: 

In the flesh
In the Flesh gaat over Kieren, een tiener dat het PDS syndroom heeft en ook nog eens teruggebracht is van zijn dood. In The Flesh vindt plaats na een zombie Apocalyps. Als er een remedie is gevonden proberen ze de geïnfecteerde zombies terug te brengen naar de normaliteit van de mensheid.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van In the flesh: 

Helix
De laatste serie in dit lijstje over zombie series is Helix. In deze serie volgt een team van wetenschappers van het Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Zij reizen af naar een onderzoeksstation op de Noordpool en bevinden zich al snel in een situatie van leven op dood wanneer ze een virus ontdekken dat de mensheid zou kunnen vernietigen. Een uitbraak staat op het punt van beginnen.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Helix: 

Lees ook: De grappigste paranormale films

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Top 15 beste zombie films ooit

  • Warm bodies

  • Chicklit.nl interviewt acteur Nicholas Hoult

  • De allerbeste zombiefilms

  • Warm Bodies (BIOS)

Zoek in artikelen