De beste vampier series

Vampiers zijn ontzettend populaire bovennatuurlijke monsters. Vaak zijn ze ook nog eens leuk om naar te kijken, zoals Stefan Salvatore in The Vampire Diaries en Matthew Goode in A Discovery of Witches. Ideaal om je even mee te laten nemen naar een andere, vaak ook spannende wereld. Wij hebben voor jullie de leukste vampier series op een rijtje gezet. Dus pak de popcorn er maar bij en plan alvast een avondje om te bingewatchen. 

First Kill
Een nieuwere onder de vampier series! Juliette heeft haar zinnen gezet op een nieuw meisje in de stad, Cal. Haar dood moet ervoor zorgen dat Juliette een prominente plaats krijgt in de vampierenfamilie, maar dat gaat niet zo makkelijk. Cal blijkt namelijk niet zomaar een nieuw meisje te zijn; ze is een vampierenjager. Ze komt uit een familie van gevreesde doders. Als Juliette en Cal erachter komen dat ze elkaar niet makkelijk kunnen vermoorden komen ze beiden voor een verassing te staan. 

Bron: Netflix

Buffy the Vampire Slayer
Deze grappige serie draait om Buffy Summers. Ze lijkt misschien heel onschuldig, maar de schattige blonde zestienjarige ontdekt tot haar verbazing dat ze een bijzondere gave heeft; ze is een vampierdoder. Ze moet de wereld beschermen en probeert zoveel mogelijk demonen en vampiers te doden. 

Bron: 20th Century Fox Television

Angel
Door een vloek heeft de eeuwenoude vampier Angel een menselijke ziel gekregen. Als hij ineens een geweten heeft probeert hij zijn leven om te draaien en te compenseren voor de verschrikkelijke misdaden uit zijn verleden. Hij probeert onschuldige mensen te redden en gaat de strijd aan tegen het kwaad. Na zijn relatie met Buffy The Vampire Slayer (waar dit een spin-off van is) verhuisde Angel naar Los Angeles en daar ontmoet hij Cordelia en Doyle. Samen beginnen ze L.A. Angel Investigations en bestrijden ze de bovennatuurlijke misdaad.

Bron: 20th Century Fox Television

The Vampire Diaries
Als je het over vampier series hebt dan kom je al snel bij The Vampire Diaries. Als middelbare scholier Elena Gilbert de mysterieuze Stefan Salvatore ontmoet voelen ze al snel een klik. Terwijl ze elkaar beter leren kennen wordt het doorp waarin ze wonen, Mystic Falls, in zijn greep gehouden door brute moorden. Als Elena erachter komt dat Stefan een vampier is denkt ze dat hij verantwoordelijk is voor de moorden. Als dan Stefan's broer, Damon Salvator, ineens uit het niets opduikt nemen de broers het tegen elkaar op. De prijs? Elena. 

Bron: The CW

The Originals
Niet genoeg gekregen van The Vampire Diaries? The Originals is een spin-off van de bekende tv-serie. The Originals gaat over de 'Originele' vampierfamilie. De gevaarlijke vampier en weerwolf Klaus keert terug naar New Orleans, de stad die hij eeuwen terug heeft helpen bouwen. Hij komt zijn protegé Marcel tegen en komt erachter dat hij de controle heeft in de stad. 

Bron: HBO Max

True Blood
Vampiers hebben niet in alle vampier series mensenbloed nodig, of wel? In True Blood zijn de vampiers nu gewone mensen. In het stadje Bon Temps in Louisiana lopen verschillende 'mensen' rond. Sookie Stackhouse is een lieve serveerster die gedachten kan lezen, maar dit wel geheim houdt. Haar broer Jason is een rokkenjager en haar beste vriendin Tara is iemand die weet wat ze wil. Bill Compton is een 173 jaar oude vampier en Lafayette doet heel geheimzinnige, net alsof hij wat in z'n schild voert...

Bron: HBO

A Discovery of Witches
In sommige vampier series komen we veel meer tegen dan alleen vampiers. Zo leven in A Discovery of Witchers heksen, vampiers en demonen onder de mensen. Diana Bishop is de laatste heks in een lange familielijn van heksen. Ze is huiverig om haar familie-erfgoed te omarmen en ze stort haarzelf op haar carrière als historicus. Ze doet onderzoek naar Elias Ashmole en als ze een manuscript van hem in handen krijgt ziet ze meteen dat er iets geks aan is. Hij blijkt lang geleden verdwenen te zijn. Om zichzelf te beschermen moet Diana mysteries oplossen, maar dat hoeft ze niet alleen te doen. Ze ontmoet de vampier Matthew Clairmont die haar wil helpen. De twee hebben meteen een enorme aantrekkingskracht, maar vampiers en heksen horen elkaar niet te vertrouwen.

Bron: Sky Studios

Van Helsing
Vanessa Helsing is een verre verwant van de bekende vampierenjager Abraham Van Helsing. Zij herrijst en komt de conclusie dat vampiers de hele wereld hebben overgenomen. Zij is de laatste hoop voor de mensheid om terug te nemen wat hen toe behoort.

Bron: Syfy

Shadowhunters
Shadowhunters zijn dan wel half-engel en half-mens, maar ze vechten er wel mee vampiers. Als Clary Fray erachter komt dat ze een shadowhunter is staat haar leven op zijn kop. Shadowhunters jagen op demonen om de mensheid te beschermen. Als de moeder van Clary door een oude vijand wordt ontvoerd begint het leven als Shadowhunter pas echt voor Clary Fray. 

Bron: Netflix

Dracula
De beste vampier series is natuurlijk niet compleet zonder Dracula. Deze serie is een hervertelling van het beroemde boek van Bram Stoker uit 1897. Het verhaal gaat over de Transsylvanische graaf Dracula. Een vampier. Dracula verhuist naar Engeland om daar vers bloed te vinden om zich mee te voeden. 

Bron: Netflix

The Strain
In The Strain volgen we Dr. Ephraim Goodweather, het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York. Na een mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken moeten hij en zijn team deze onderzoeken. Met het verspreiden van het virus staan Ephraim en zijn team een oorlog te wachten die het lot van de mensheid bepaalt.

Bron: FX Networks

Lees ook: Dit was de populairste film in het jaar dat je geboren bent

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Vampierfilms die je als fan moet zien

  • Zakdoeken ready: deze actrice verlaat de Vampire Diaries 

  • The Vampire Diaries: Ontwaken & De strijd

Zoek in artikelen