De 10 populairste young adult TV series ooit

Ben jij ook zo'n fan van young adult series? Deze series kijken altijd lekker weg, met prille relaties, goede dialogen en soms zelfs nog een fantasy ondertoon. Er komen natuurlijk heel veel ya-series uit, maar welke series kun je nu echt niet missen? Wij hebben de 10 populairste young adult tv series voor jullie op een rijtje gezet. Plan maar alvast een avondje in! 

Pretty Little Liars (HBO Max)
Rosewood is een modelstadje met talloze geheimen. Het meest duistere geheim behoort toe aan de mooiste meisjes van de stad: Aria, Spencer, Hanna en Emily. Wanneer Alison, de leider van de vriendinnengroep spoorloos verdwijnt, betekent dit al gauw het einde van de vriendschap. Maar dan krijgen de meiden allerlei berichtjes van ene ‘A’, die hen dingen vertelt die alleen Alison kon weten. ‘A’ verraadt hun grootste geheimen, houdt hen voortdurend in de gaten en bedreigt hen zelfs. De meiden komen terug bij elkaar om uit te vinden wat er gaande is. Is Alison terug of heeft iemand anders slechte plannen met hen voor? Je kunt zeven seizoenen van Pretty Little Liars kijken op HBO Max. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Pretty Little Liars: 

The Vampire Diaries (HBO Max)
The Vampire Diaries is een science fiction drama voor een jongvolwassen publiek en draait om de middelbare scholier Elena Gilbert, die erg populair is en altijd overal in wil uitblinken. Dan ontmoet ze de mysterieuze Stefan Salvatore een vampier die ten tijde van de Italiaanse Renaissance geboren is. Terwijl de liefde tussen de twee opbloeit wordt het dorp waarin ze wonen, Mystic Falls, opgeschrikt door brute moorden. Ondertussen komt Elena erachter dat Stefan een vampier is en verdenkt zij hem van het plegen van de gewelddadige moorden. Op dat moment verschijnt zijn broer Damon Salvatore uit het niets. De beide broers nemen het tegen elkaar op met als inzet, de ziel van Elena. Wanneer er een driehoeksverhouding ontstaat barst de strijd in alle hevigheid los. Je kunt acht seizoenen van The Vampire Diaries bekijken op HBO Max. The Vampire Diaries heeft ook al twee spin-off series, Legacies en The Originals (lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van The Originals). Genoeg om te kijken dus! 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Vampire Diaries: 

Riverdale (Netflix)
Als een nieuw schooljaar begint is het stadje Riverdale nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dit ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek. De zeven seizoenen van Riverdale staan op Netflix. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Riverdale. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Riverdale: 

Gossip Girl (HBO Max) 
Zes seizoenen lang hebben de onthullingen van de anonieme blogger de Upper East Side onveilig gemaakt. De meest spannende geheimen van de hogere kringen werden onthuld, hun smerigste plannen werden gelekt, de gelukkige nieuwe stelletjes werden op film vastgelegd en er werd verslag uitgebracht over de meest explosieve scheidingen. Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. Gossip Girl heeft ook een reboot gekregen, die kun je ook zien op HBO Max. De reboot speelt zich 8 jaar na de gebeurtenissen van de originele Gossip Girl serie af. In deze serie volgen we een nieuwe generatie van jongeren die in de gaten gehouden worden door Gossip Girl. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Gossip Girl: 

Buffy The Vampire Slayer (Disney+)
Deze serie, die humor met opwinding en actie combineert, draait om Buffy Summers die tot haar ontsteltenis ontdekt dat ze begiftigd is met een bijzondere gave. De zestienjarige Buffy, schattig, blond en petite, blijkt een zeer zeldzame vampierdoder. Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden... Bekijk de zeven seizoenen van Buffy the Vampire Slayer op Disney+. De vijf seizoenen van Angel kun je ook zien op Disney+, dat is een spin-off serie van Buffy The Vampire Slayer!

Bekijk hier de trailer van Buffy the Vampire Slayer: 

Glee (Disney+)
Het verhaal draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen, de McKinley High's Glee Club. De fictieve school bevindt zich in Lima (Ohio). Wanneer leraar Spaans, Will Schuester, een groepje zangers en dansers wil omtoveren tot echte performers die de begeerde nationale trofee waardig zijn, groeien deze moedige tieners uit tot jonge volwassenen die leren omgaan met aanvaarding, concurrentie, liefde en verlies. De zes seizoenen van Glee zijn te zien op Disney+. 

Bekijk hier de trailer van Glee: 

Dawson’s Creek (Prime Video)
Dawson's Creek speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen 3 vrienden: Dawson, Joey en Pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap verandert als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Zes seizoenen van Dawson's Creek kun je bekijken op Prime Video. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Dawson's Creek: 

 

Teen Wolf (Netflix)
Scott, een onpopulair buitenbeentje op school, verandert in een weerwolf na een beet van een alfa. Samen met zijn beste vriend Stiles ontdekt Scott de ingewikkelde bovennatuurlijke wereld in Beacon Hills, Californië. Stiles is al sinds de kindertijd de beste vriend van Scott. Alle zes seizoenen van Teen Wolf staan op Netflix! 

Bekijk hier de trailer van Teen Wolf seizoen 1: 

Stranger Things (Netflix)
In Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Stranger Things. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Stranger Things: 

One Tree Hill (HBO Max)
De show speelt zich af in het fictieve stadje Tree Hill in North Carolina en volgt in eerste instantie de levens van twee halfbroers, Lucas en Nathan Scott, die strijden om posities in het basketbalteam van hun school en de drama dat voortvloeit uit de romances van de broers. De negen seizoenen van One Tree Hill staan op HBO Max. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van One Tree Hill: 

Lees ook: De beste fantasie series

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Startdatum seizoen 7 Pretty Little Liars bekend!

Zoek in artikelen