5x vintage winkels in Nederland

Vintage kleding of meubels zijn tegenwoordig helemaal hip. Dit kunnen wij alleen maar aanmoedigen, omdat het ook nog eens goed is voor het milieu. Lees verder voor de vijf leukste vintage winkels.
 
Laura Dolls, Amsterdam
Hou je van glitter & glamour? Dan is Laura Dolls iets voor jou. Deze winkel is gevestigd in Amsterdam en is erg uniek. Ze zijn gespecialiseerd in jaren 50 kleding, schoenen, tasjes en sieraden. Ze verkopen er ook gala jurken die geïmporteerd zijn uit Hollywood en antieke trouwjurken. Heb je een feest of gala? Met de kleding van Laura Dolls steel je de show. 
 
Adres: Wolvenstraat 7
 
 
Froufrou’s, Arnhem 
Onmogelijk dat je bij Froufrou’s met lege handen thuis komt. Je kunt er handgemaakte kaarsen in de vorm van een pudding kopen tot polaroid camera’s. Naast meubels kun je er ook terecht voor kleding, sieraden, schoenen, tassen een beauty producten.
 
Adres: Nieuwe Kade 12
 
 
 
Episode, Utrecht
Episode is één van de bekendste vintage winkels en mag daarom niet in dit lijstje ontbreken. Wist je dat er naast Amsterdam ook een Episode in Utrecht zit? Op de eerste etage vind je de leukste kleding, sieraden en schoenen. Op de tweede etage vind je oude platen. De beste winkel om gave 90’s goodies te scoren.
 
Adres: Oudegracht 206
 
 
The Safe By Danny, Eindhoven 
Een grote fan van designers? Daarvoor kun je terecht bij The Safe By Danny. Je kunt hier échte vintage stukken scoren van merken zoals Hérmes, Chanel, Gucci, Valentino en Escada. Nog steeds duur, maar goedkoper dan de real deal. 
 
Adres: Bergstraat 35 
 
 
 
De Etalage, Eindhoven 
Bij De Etalage kun je met gemak een hele dag doorbrengen. Je kan er vintage kleding, sieraden, schoenen en meubels kopen, maar je kan er ook je haren laten knippen of een kopje koffie drinken. De keuze uit kleding en meubels is erg uitgebreid. Er hangen wat stukken tussen van designers, maar over het algemeen normale kleding. Update: Helaas is de etalage onlangs opgedoekt.
 
Adres: Mecklenburgstraat 1
 
 
Wat zijn jullie favoriete vintage winkels?
 
Kijk ook eens op deze grote maten mode webshop.

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

Zoek in artikelen